DobraVila
|
Drage forumasice,evo i mog primjera,kakve su moje zaove ,imam dvije.Jedna je moje godiste,a druga mladja 5 godina.Kad sam se udala,stalno su kontaktirale sa bivsom djevojkom mog muza (ali to mi ne bi smetalo),da jednom kad su bile kod mene,nije zazvonio kucni tel....kad zove ta bivsa i trazi stariju zaovu.Nisam napadala djevojku,jer mozda i nije znala koga je dobila na tel.,ali kad sam rekla zaovi da mi to smeta,rekla je da preveliku paniku dizem oko svega i da pretjerujem.Onda kad god sam ja kod svekrve,pravilo je da sam ja snaha,one sjede a ja sam duzna praviti kafu,kuhat,jer pobogu nisu one snahe .Ne bi mi ni to smetalo,da je svekrva sama kod kuce,naravno da cu joj pomoci,ali kad su one,to mi je malo glupo.I najgore od svega mi je bilo,kad sam trebala da se porodim,bile su kod mene,i kad sam krenila u bolnicu,stoje na vratima njih dvije i svekrva,i umjesto da me utjese,ispratile su me rijecima da su se najezile gledajuci me,jesam li ja svjesna sta me ceka uopste,znam li ja kako se je grozno poroditi ,ali je hvala Bogu sve dobro proslo.Boli me to sto vec samo zbog toga sto sam ja "snaha",one su stvorile neku barijeru izmedju nas,a tako bih voljela da se postujemo,da pricamo kao prijateljice,kao sestre .Sve one koje imate dobre zaove,pomalo vam zavidim,imate zaista srecu.
|