RE: Porodiliste Jezero, septembar 1985. godine (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

esmasa1 -> RE: Porodiliste Jezero, septembar 1985. godine (22.8.2011 9:50:12)

Jučer sam mamu opet pitala za detalje i reče mi da je to bilo '85, ja sam pogriješila u godini, te da  se samo sjeća da je vidjela curicu koju je rodila sa crnom kosom i samo su je pronijeli, a dječaka nije ni vidjela. Samo su joj rekli dječak, pa djevojčica. U međuvremenu, tokom poroda je prolazio dr. Šimić i pitao da li su je porodili, jer joj je stomak bio ogroman. Babica je rekla da jesu iako je moja mama vrištala od bolova. Doktor je prišao i pogledao je te joj pritisnuo  stomak. To je poslijednje što je vidjela jer se onesvijestila, a valjda je poslije doživila kliničku smrt zbog rupture maternice (popucala maternica i dobila unutrašnje krvarenje ). Poslije je bila na intenzivnoj na razno raznim aparatima.
Sjećam se da sam došla sa tatom da je vidim i gledala sam je kroz staklo sa raznim cjevima i kablovima na koje je bila prikopčana. Znam da me je tata izveo napolje jer sam vrištala.
Znam sve je ovo čudno, ja sam bila dijete, 6 godina šta sam znala. Tata mi je govorio kao "mama nije nahraila rodu  pa joj ona nije dala bebe" Za mene u tom vremenu to se činilo kao logičan odgovor.
Sada mi je to stalno na pameti i jednostavno želim da znam. Zato se raspitujem i tražim ima li iko još sa sličnim problemom, pa da stupim sa njim/njom u kontakt, da probamo na neki način doći do adekvatnih informacija.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]