budućamama
|
IZVORNA PORUKA: HanaBana Srecom ja sam jako brzo zatrudnila i rodila svoju Hanu i vec razmisljam o narednoj trudnoci, ali vjerujem da nije lako zatrudniti i drzim fige svima vama koje zeljno ocekujete svoje plusice. Ja sam veoma sretna sto sam prvu ostvarila bez muke, ali kada vidim koliko zena to pokusava a ne uspjeva, najvise me raspale one koje imaju tu mogucnost ali ne bi zbog karijere ili jednostavno ne vole djeca, a ima i takvih. Ruzno od mene, ali neka im Bog onda oduzme tu mogucnost a sansu da nekoj od vas. Da dajem savjet sta i kako suludo je jer mislim da je to jednostavno od Boga. Drzim fige svima vama i ljubim vas Draga HanaBana, izvini ali moram reagovati na drugi dio posta, za koji si i sama svjesna da nije u redu i da si ovo ružno rekla. Ja sam trudilica skoro 1,5 godinu, prošla sam milion ginekoloških pregleda, uradila malo more nalaza, prošla kroz laparoskopiju (operaciju) da bih poboljšala šanse da ostanem trudna i postanem majka. To je moja najveća želja., tolika da kada god pomislim na bebu, moju bebu koju će mi dragi Bog jednom podariti (ako Bog da), da bih mogla plakati od neke tuge i miline i očaja u isto vrijeme. Ja sebe smatram uspješnom mladom ženom, koja je trenutno u situaciji da traži drugi posao, jer ovaj na žalost ne zadovoljava moje finansijske potrebe (drastično nam smanjuju platu). Svjesna sam da gdje god da nađem posao od mene se očekuje da budem "childfree" bar neko vrijeme. I tako ti i ja postadoh, nevisno od moje volje, karijerista. Jer moram živjeti, plaćati kredite i obezbijediti toj svojoj mrvici bar neku egzistenciju. Dakle, ako bude Božije volje, ja imam mogućnost da zatrudnim, ali ću možda svjesno opet odgoditi trudnoću na period od 6 mjeseci ili godinu dana zbog posla /egzistencije. Sve mi imamo pravo na izbor da li želimo ili ne postati majkom, kao i kada želimo raditi na tome da se to ostvari. Žene ne treba osuđivati zbog toga. Lično mislim da je bolje da svaka žena koja to može i nije majka, jer možda ne bi bila dobra majka svom djetetu. Rekavši sve ovo, naravno da i ja želim svim trudilicama kao i sebi da što prije zatrudne i donesu na svijet zdravu bebu. Tu želju, odnosno njen intenzitet može razumjeti samo trudilica kojoj nikako da uspije ostati trudna. Čast svakome, ali vjeruj mi kad kažem da intenzitet te želje nije isti kod trudilica koje se trude za bebu dva-tri mjeseca i kod onih koji se trude godinama. Tebi hvala na suštinski lijepim željama i podršci svim trudilicama. Nadam se da mi nećeš zamjeriti na ovome, ali ja istinski vjerujem u slobodan izbor svakog čovjeka i ne mislim da bi ga se trebalo zbog istog kažnjavati, toliko dugo dok taj izbor ne utiče negativno na druge. pozdrav
< Poruku je uredio budućamama -- 16.1.2009 10:53:15 >