|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vas svekar!!
23.6.2009 14:47:16   
Chuchi
ja kola prodala, kredit digla, ne bil sebi nesto stekla, ali opet nisam u svom i opet mi kazu ako im sta zucnem: mozete slobodno sebi trazit bolje !
uuhhhhuser posted image user posted image user posted image

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 151
23.6.2009 14:53:46   
lanelane
joj upravu si nesmijes im nista reci sto im ne godi a ja jednom pukla kada je pred tudjim svijetom pocela pricati o tome kako i zasto je nemem dijete ko da je ne bi voljela da imam a kada god da doje ovamo kod nas ona ima temu za snahu kako snaha cuva liniju,ne zeli da ostane trudna a sve mi mozes govoriti i peicati za sve samo mi nemoj to spominjati jer sam na tu temu slaba i vec sam 3 god u braku a nemam djece al bit ce abd pa nek onda svekrva pukne samo ne znam sta ce tada pricati i koja ce joj tema bitiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 152
23.6.2009 14:55:53   
mamma mumi
malo ste otisle sa teme ima tema o svekrvama, a ovo je za svekra. Nego dajte zene kakve prijedloge, kako sta rijesiti? I ja zivim sa njima u kuci, ali nemam takvih problema, da mi naredjuje da cistim i da me javno vrijedja, mada nisu cvjecke. Zajednica jadnica nekaze se djaba

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 153
23.6.2009 14:57:07   
_mamica_10
IZVORNA PORUKA: Chuchi

ja kola prodala, kredit digla, ne bil sebi nesto stekla, ali opet nisam u svom i opet mi kazu ako im sta zucnem: mozete slobodno sebi trazit bolje !
uuhhhhuser posted image user posted image user posted image
  i nama to isto kazu!!!A moji jos kofol vjernici pa kakvi su mi to vjernici!Kad nam je na pocetku bilo tesko dok ne krenemo i ne stanemo na noge kako treba smijali su nam se za svaku uslugu koja nam je bila potrebna!Pa ja bi za dobro svog djeteta sve ucinila a oni svoje pljuju i gaze nek ih sram i stid bude!!A i nasi muzevi,da im Bog hoce dati jos malo pameti!Neki dan sjedimo s njima pijemo kafu i mm kaze bilo mu tesko ustati na posao nije se naspavao kaze svekrva pa reci ti mami svojoj ja su tebe probuditi,reko sta ga imas ti buditi pored mene,ja se dizem svako jutro u 6 sati jer djeca su mi budna tada a ona bi da ga budi,nigdje veze!Das sve od sebe da budes dobra i fina a kako ti vrate,pljuju po tebi!Kaze meni moja majka reci ti njima da i ti imas majku!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za moju mamu

nedam nikome svoje princeze male!!!

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 154
23.6.2009 14:59:57   
_mamica_10
IZVORNA PORUKA: lanelane

joj upravu si nesmijes im nista reci sto im ne godi a ja jednom pukla kada je pred tudjim svijetom pocela pricati o tome kako i zasto je nemem dijete ko da je ne bi voljela da imam a kada god da doje ovamo kod nas ona ima temu za snahu kako snaha cuva liniju,ne zeli da ostane trudna a sve mi mozes govoriti i peicati za sve samo mi nemoj to spominjati jer sam na tu temu slaba i vec sam 3 god u braku a nemam djece al bit ce abd pa nek onda svekrva pukne samo ne znam sta ce tada pricati i koja ce joj tema bitiuser posted image user posted image user posted image
kako ces ostati trudna pod tim stresom!Imam prijateljicu koja bi tako zeljela imati djete al ni ona od svih tih stresova sa svekrvom i svekrom nemoze da zanese a ni sami brak joj nije idealan!Sram ih bilo cuj cuva liniju,ma fuj neznam sta bi ti rekla!!!

nedam nikome svoje princeze male!!!

(odgovor članu lanelane)
Neposredna veza do poruke: 155
23.6.2009 15:04:42   
lanelane
ej chuchi tako je kada smo na tudjem i kada smo mi tudjini mislim snahe, pa kako god ne valjamo aprimjer moje kone preko puta sredila svekrvu odmak kada se udala sada svekrva ne smije nista zucnuti mora slusati kako snaha kazeuser posted image ,a mi i dalje moramo po njihovom dok ne iselimo i ne budemo svoje gazde user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lanelane)
Neposredna veza do poruke: 156
23.6.2009 15:05:21   
mamma mumi
Moji su mladi( uh sta pricam boze me sacuvaj) ma nek su zivi zdravi nikome ne zelim zlo, ali sve i da su prekrasni, nama bi smetali, jer udajes se da bi bio samostalan, a ne sa roditeljima, napustis svoje da bi zivio sa tudjinima. vala volim sto imam sina, a ne kcer, nek je ziv i zdrav i ako dozivim da docekam snahu( a vako kako se nerviram za sitncu slabo da cu) onda ce oni sto dalje od mene akB
Neposredna veza do poruke: 157
23.6.2009 15:07:16   
Lulu_
IZVORNA PORUKA: malena27

Boze sacuvaj...zene kako vi to sebi dopustite da vam neko kroji zivot? ma da su mi rodjeni mama i otac ne bi mogli tako nesto reci...tuzno je kako se vasi muzevi malo ne trznu i ne reaguju na takvo ponasanje svekra i svekrve user posted image  user posted image  

slazem se...
kako vi ne pricate sa muzevima a oni sa njima
nikada vi ne mozete postici ono sto oni mogu
zalosno je ali tako je
kada im vi nesto kazete bicete neodgojene,zloceste,vake , nake
neka to rjesi mm...on im je sin
a ako on to ne vidi onda to uradite diplomatski ;)

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 158
23.6.2009 15:19:02   
lanelane
sta mislite jel dosta za sda da tracamo svekrve i svekre ajo popiti po jednu kafuuser posted image pa cemo opet nastaviti na neku zanimljivu temu a do tada ja idem skuhati kafu i rucak praviti a vi drage moje hajte i vi kod mene na kafupa da uzivo procaskamo o svekrvamauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pozzzzzzzzzzzzzzzzzzz od mene pusa pa se vidimo za koji minut

(odgovor članu _mamica_10)
Neposredna veza do poruke: 159
23.6.2009 15:25:18   
malena27 RR
dzeni hvala user posted image user posted image user posted image to od muke bona user posted image user posted image user posted image ne dam se ja user posted image user posted image
odosmo off topic user posted image user posted image user posted image zakljucace nam i ovu temu user posted image user posted image user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna
Neposredna veza do poruke: 160
23.6.2009 15:28:09   
Lulu_
moju prijateljicu taklo pocela zvati buduca svekrva svaki bozij dan!
i njoj dosadilo pravo , al ona uvijek ljubazna sa njom
i onda je pocela svaki dan govorit momku hej  ljubavi sta ima , bas me zvala tvoja mama jutros...
sljedeci dan hej ljubavi sta ima, bas me zvala tvoja mama jutros
...i tako cijelu sedmicu uvijek fina i ljubazna
dosao on jedan dan kuci i rekao mami
mama molim te nemoj vise zvati selmu neda mi se slusati o cemu ste pricale a i sta je zoves nije ti drugarica...user posted image
selma ispala fina, on grubijan a selma prezadovoljna...

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
Neposredna veza do poruke: 161
23.6.2009 16:29:15   
meli
svekrve su izgleda u vecini slucajeva isti, naravno cast izuzecima. sto se tice svekra, ja sam imala srecu. covjek je extra. prema meni se ponasa kao prema svom djetetu. ne postoji nista sto ga ja zamolim, da mu je tesko uraditi. kada treba dijete pricuvati, on je tu, kada smo malog sunetili, on je dolazio svaki dan da previje chunu. kada je zima, nalozi mi vatru svaki dan i donese drva dok ja ne dodjem s posla. ne zivimo u istoj kuci ali sam mu dala kljuc naseg stana. ne smijem ga previse hvaliti, da ga ne ureknem.

Neposredna veza do poruke: 162
23.6.2009 19:44:36   
Chuchi
E vala forum i moderatori su otisli predaleko... ccc izbrisali nam temu koja je bila najposjecenija user posted image user posted image
Nek brisu vala i ovu , pa da mjenjam forum!

Neposredna veza do poruke: 163
23.6.2009 20:05:43   
bjaca

IZVORNA PORUKA: lanelane

mm je sada na poslu ispocetka a i sada bas nije da nema obavezno je bili da pita sta ja kuham za rucak kada kazem sta kuham ona veli sta ce vam to sro nisi ono ili ovo,ko ne treba jesti puno tijesta deblja se od toga treba jesti vise povrca i mesa kuhanog ne przenog tesko za zeludac a kada kazem da pravim nako meso ili vec sta pa vi kaze samo jedete meso naskodit ce vam neznam sta da radim al znam da se puno ne sikiram ko iz pocetka  bas me briga ne vidi meuser posted image user posted image user posted image  
uh ja sam za te rucke zivaca i zivaca pojela i jucer mi se desi ista stvar niko nije bio kuvi ja napravim rucak njoj se nesto nije svidjelo sastavila njuhalo i puhalo ona hoce sebi paprike da przi i komentar puca kao ma nece ti se ovo ni adisu jesti a ja gledam u nju i kontam ma przi isprzila se sama i molim boga da adis ne jede te paprike kad dojdje

kad on sa posla ja rucak da mu stavljam kaze on nece heheheeheh bio na cevapima a meni laknulo a ona blehnula

(odgovor članu lanelane)
Neposredna veza do poruke: 164
23.6.2009 20:07:27   
bjaca

IZVORNA PORUKA: lely

Moram i ja nesto da vam ispricam.Ne radi se o meni ,ali eto....
Prica meni svekrva kako je to bilo kada se ona udala.Zivili su sami na spratu,a iznad njih su bili roditelji i brat od svekra.
Kaze kako je njima isto svekar znao cesto upasti u svako doba i pricati neke svoje price,ona kaze da taj covjek nije bio ni malo los,ali eto na to nije pazio.Upadao je u svako doba dana i noci ne pitajuci se sta li oni rade.
Tako je moj svekar jednom u dnevnoj sobi poredao pun sto kondomauser posted image
Kada je to vidio njegov otac,naravno nije mu bilo svejedno i vise nikada nije ulijetao bez da

pita jesul slobodniuser posted image user posted image
Eto jedan savjet od moje sveki za sve vasuser posted image

svakar ti je zakon hehehehe

(odgovor članu lely)
Neposredna veza do poruke: 165
23.6.2009 20:13:06   
bjaca

IZVORNA PORUKA: malena27

ma najbolje bi bilo da se vi preselite kod vasih mama i povedete svoje muzeve pa da vide malo kako izgleda kad ti neko non stop zvoca i naredjuje... ali punice inace vole zetove....tako da mislim da se puno ni jedan muskarac promijenio...znam po svojoj mami, nagadja zetu vise nego meni user posted image

i moja mama je takva cuva zeta ko malo vode nadlanu koja ti punica jos svaki mjesec gura love u djep bez obzira sto radis pa nam sprat kuce dala a ova njegova bi ubila za kasiku jebe me oko zagrcanja paravana

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 166
24.6.2009 13:11:43   
Anoniman
Eh drage moje svašta ja pročita o vašim svekrovima i svekrvama,kao prvo za utjehu niste jedine koje imaju taj problem,suosjećam s Vama.Ja imam obadvoje i živim zajedno s njima u istom spratu.Niko mi nije kriv za to jer sam znala da će tako biti ali glupača se zaljubila i mislila nema to nikakve veze,Boga mi koda je 1 na ovom svijetu.Da sam znala da je to toliko zajebano živjeti s nekim nikad se nebi udala,a povrh svega toga 4god. nemogu da rodim.Po belaju sam tako odgojena da ne razmišljam o razvodu.Svekar mi je iole dobar,ali ona stara k.... mi krv moju popi,bila bi u stanju da je ubijem bez milosti.Ja sam najgora snaha na svijetu a kad treba negdje odvući nije je stid sjesti sa mnom u moje auto i tako da Vas ne gnjavim.Uglavnom od moguće 4 god. mi smo možda jednu godinu pričale i komunicirale a ostalo ne govorimo.I tad sam ko najrahatnija,a onaj moj mužić ne može zaboga ništa da kaže svojoj mamici,pa ona je njega rodila.
Čuvajte se drage moje otrovnica,sve su iste majka li ih..............
Pozz

(odgovor članu bjaca)
  Neposredna veza do poruke: 167
24.6.2009 13:19:15   
Blue rose RR
Možda nisam kompetentna da komentarištem o svekru, jer ga je Bog dragi uzeo sebi prije mnogo godina. Ali znam koliko on nedostaje mom mužu.user posted image
Jasno mi je da postoji netrpeljivost prema razlikama u godinama, što se ovdje izražava u odnosu Mi (čitaj muž i ja) i Oni (svekar i svekrva), ali ne mogu da shvatim šta Vi radite u svemu tome da poboljšate taj odnos?

Da li je većina vas znala se sa budućim svekrom i svekrvom, da li ste uopšte htjeli da znate nešto o njima, da li sada želite da znate zašto vam rade, to što (ne)rade ... zar ne postoji niti jedan "model", koji bi mogao pomoći u odnosu vas i njih?
Meni je to nepojmljivo.
Svi mi imali smo ili imamo nesuglasice sa njima, ali malo nas želi da prizna šta je to, i da riješi isto.

Da priznam, mene je sramota bilo kada sam čitala pojedine postove, a da ne spominjem famozne stihove (smajlikojipovraća) na temi svekrva, a evo i na ovoj ... onako razmišljam, jesmo li svjesne da će većina nas/vas biti upravo ta svekrva?! Šta onda? Kako ćete se onda ponašati ?

A što se tiče teme svekrva naravno da je zaključana. Poslije tolikog broja postova, jedva da se može nabrojati desetak-petnaest SAVJETA.
Sve su to nalijevanja ulja na vatru. A je li to poenta ovog foruma, koji ne čine i ne upravljaju moderatori - VEĆ SVI MI ZAJEDNO.

Zato potrudite se.

P.S: Zamolila bih da se stihovi (ako već morate) ostavljaju na temu moje pjesme, jer se teme začatavaju . 

I je li ko ovdje čitao " objavještenja moderatora " : http://www.ringeraja.ba/forum/Obavjestenje_moderatora%21/m_304573/tm.htm

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu bjaca)
Neposredna veza do poruke: 168
24.6.2009 13:34:22   
Anoniman
Draga Amina ako ja bila svekrva ko moja dabogda i nebila nikad.Ja sam se u početku maksimalno trudila da bude sve ok prije svega za ljubav njegovu ali Boga mi ne ide,mi bili podstanari i ja digla kredit da napravimo kuću,činjenica da je nisam sama pravila ali 70% sam zaslužna što je imamo,a ona namjerno pred svima gledajte što je moj sinaga napravio kuću,da ga nije bilo i sad bi bili podstanari,a ja cijelu platu dajem za kredi,najmanje vremena tu provodim a ona maksimalno je tu,a ja na poslu.I tako to je 1 od primjera samo mene to strašno nervira  da bi je udavila.

(odgovor članu Blue rose RR)
  Neposredna veza do poruke: 169
24.6.2009 13:34:32   
Chuchi
Evo navescu ti ja primjer zasto se ne moze s njima izaci na kraj!
kao prvo ja nisam osoba koja voli konflikte i od istih bjezim! Veoma rijetko da im nesto kazem u lice, jer ako bih rekla izbio bi
3. svj. rat! Takvi su to ljudi, misle da su samo oni u pravu i ne daj Boze da neko njima protivrijeci. S obzirom da postujem svog
muza i njih kao njegove roditelje, ne mogu njima direktno reci neke stvari koje mi smetaju, nego kazem mm, a onda on kad ima
priliku kaze njima da to i to nije u redu! I on takodjer svojim roditeljima ne moze reci neke stvari, jer oni su najpametniji i onu su
uvijek u pravu, i bilo bi da ono sto on kaze okaci macku o rep. E hajde sad mi reci kako da ja s njima raspravim neke situacije, jer
tice se njih ali taj razgovor nije njih dosljedan! Sta oni imaju raspravljeati o necemu kad se vec zna ishod rasprave!

Neposredna veza do poruke: 170
24.6.2009 14:10:19   
Blue rose RR
Niko normalan ne voli konflikte,makar je to moje mišljenje. I sama sam takva.
Zašto moraš imati posrednika - u ovom slučaju svog muža?
Najvažnije je kao prvo imati podršku kod njega (svog muža) u svojim realnim zahtjevima, kao drugo zauzeti jedan stav i kao treće iznijeti ga zajednički pred njom/njima, i držati se toga.
Jedno je ono što ti kažeš svom mužu, drugo je kako on to njima prenese, a sasvim treće je kako oni to preuzmu. Ne aludiram ni na šta, ali vas dvoje ste jedno, imate svoj brak, svoj život, i tako treba da nastupite.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 171
24.6.2009 14:11:27   
veeseelaa
ama 90% muževa podržava svoje roditelje jer da nije tako ne bi bilo problema

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 172
24.6.2009 14:34:41   
myb@by

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ama 90% muževa podržava svoje roditelje jer da nije tako ne bi bilo problema

Upravo tako, sreća pa mm spada u ovih 10 %, a i roditelji su mu super.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 173
24.6.2009 14:43:20   
Emina85
Moj muž također spada u ovih 10 % i zato nam je život u zajednici puno ljepši!

Muhammed, sunce moje, ugledao svjetlo dana 11.07. 2009.i došao majci u zagrljaj !!!
Najljepši osjećaj na svijetu!!!!

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 174
24.6.2009 14:45:56   
teta berta
IZVORNA PORUKA: MaryamAmina RR

Niko normalan ne voli konflikte,makar je to moje mišljenje. I sama sam takva.
Zašto moraš imati posrednika - u ovom slučaju svog muža?
Najvažnije je kao prvo imati podršku kod njega (svog muža) u svojim realnim zahtjevima, kao drugo zauzeti jedan stav i kao treće iznijeti ga zajednički pred njom/njima, i držati se toga.
Jedno je ono što ti kažeš svom mužu, drugo je kako on to njima prenese, a sasvim treće je kako oni to preuzmu. Ne aludiram ni na šta, ali vas dvoje ste jedno, imate svoj brak, svoj život, i tako treba da nastupite.

Podržavam te u svakom postu!!! Bravouser posted image user posted image user posted image user posted image  

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *