Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pijaca je kod nas inače četvrtkom....Probudila ja muža tako jedno jutro i govorim mu da je danas pijaca i da jedno od nas dvoje mora otići Nejri uzeti onaj balon Teletabis Kaže on,onako u polusnu:''ajde ja ću,dok se ti spremiš,proći će i pijaca''!! Ja u dnevnom boravku,kad dolazi on za 3 minute i govori:''imaš li ti teletekst''?? Prva pomisao mi je bila da nije neko umro,ja se skamenila.
Požurio moj dragi da kupi balon i pitala ga jedna komšinica(koja je najveća tračara)gdje si ti pošao,gdje žuriš,a on odgovori da ide na pijacu...Ona se kaže kočila od smjeha jer je bila srijeda a ne četvrtak....Pijaci ni traga
I sad uvijek govori:''vidiš na što te sve žena može navesti''??!!!
" SVAKA ČAST" Ismijala sam se do suza.Na poslu sam i čitam naglas kolegama i svi se valjaju od smijeha. E sad, evo i moje priče...
Zakazan meni carski za ujutro i ja se popodne pakujem i osjetim bolove, mislila sam da je od nervoze, međutim sve jače i češće i traje to već par sati. Kažem ja mužu hajdemo mi ovo je sigurno porod, a on leži i gleda neku emisiju i kaže hajde sačekaj dok se završi emisija, a i što ćeš sad kad ćeš ujutro svakako, i ja još hodala po stanu i počelo da boli bez prestanka i mi odemo kad doktor kaže mogla si se porodit u putu, glava već počela da izlazi i porodim se prirodno za 10 minuta.
Evo jedna i od mog. Prije 4.-5. godina trebao je da dodje neki muzev rodjak kojeg niko od muzeve familije nije vidio od prije rata...I svi u familiji samo pricaju o Mirzi(tom rodjaku)...Mirza ovo,Mirza ono, Mirza 'vaki, Mirza 'naki..... Helem nejse, samo je Mirza bio tema nekoliko dana svih nas........ I dolazi dan D i famozni Mirza..... Pruza muzu ruku, da se pozravi i upozna s mm...a mm ko iz topa:" Ja sam Mirza" A taj Mirza, sav onako zbunjen, jer je mislio da se od njegove rodice sin drugacije zove, konstatova:"Bas fino, imamo dvojicu Mirza u porodici.... Mi smo se svi DOSLOVNO valjali po podu od smijeha, a muz kad u zemlju nije prop'o. Ni dan danas ne zna sta mu bi da kaze da se zove Mirza....
Evo još jedne slične...Krenule moje kolegice u opštinu da izvade rodni list,pa će preko neke tete Goje.Ova kolegica koja je morala uzeti rodni list za svoju rodicu nije ni znala tu Goju,ali joj je rodica objasnila kako da je nađe.Međutim,to ime je rijetko,pa su one stalno ponavljale njeno ime da ne bi zaboravile..Kada su našle ženu,ova druga kolegica je pružila ruku da se upozna i rekla''JA SAM GOJA''.Mogu zamisliti u žene facu kad su njih dvije skontale šta je ova rekla.Kad su mi pričale ja nisam mogla sebi doći od smijeha
nećak mm koji ima 25 god vadio svoj rodni list.teta upisuje podatke i pita: ime,ime oca,prezime? -on odgovara:luka,marko,ivanović!(npr) Teta:godište? on će:56! teta:pogled gore u njega i
I ja se evo upiša od smijeha:) Onaj s hormonima mi je najjači
Kad sam išla na one stalne kontrole i Ct-ove, na Koševu, većinom smo preglede radili u maloj sobici na patologiji gdje leže trudnice sa rizičnom trudnoćom, pa pošto mi je prijateljica bila sestra ona bi me "sprovela" tamo...I mi tako redovno svaki mjesec. Ušla ja u 9. mjesec kad će ti meni mm: Hajde nazovi onu svoju sestru gore da i ti ležiš tamo. Ja u sebi pomisli ja budale, reko: Ne sluti mi čovječe, znaš li ti što one gore leže? Ništa, prošlo to, i meni termin bio 12.aprila. Ja na redovnu kontrolu i doktorica kaže da beba još nije sišla, da je visoko, i da još čekamo te na kontrolu dođemo prekosutra. Kad će moj dragi: Ma doktorice imal ikakve šanse da ona ostane ovdje, vidite da je profuro termin , STRAH ME DA BEBA NE ISPADNE KOD KUĆE, ILI DA KRENE POROD, KAKO ĆU JA TO POKUPIT??? Mi legle od smijeha. Džabe njemu objašnjavat.
I ja se evo upiša od smijeha:) Onaj s hormonima mi je najjači
Kad sam išla na one stalne kontrole i Ct-ove, na Koševu, većinom smo preglede radili u maloj sobici na patologiji gdje leže trudnice sa rizičnom trudnoćom, pa pošto mi je prijateljica bila sestra ona bi me "sprovela" tamo...I mi tako redovno svaki mjesec. Ušla ja u 9. mjesec kad će ti meni mm: Hajde nazovi onu svoju sestru gore da i ti ležiš tamo. Ja u sebi pomisli ja budale, reko: Ne sluti mi čovječe, znaš li ti što one gore leže? Ništa, prošlo to, i meni termin bio 12.aprila. Ja na redovnu kontrolu i doktorica kaže da beba još nije sišla, da je visoko, i da još čekamo te na kontrolu dođemo prekosutra. Kad će moj dragi: Ma doktorice imal ikakve šanse da ona ostane ovdje, vidite da je profuro termin , STRAH ME DA BEBA NE ISPADNE KOD KUĆE, ILI DA KRENE POROD, KAKO ĆU JA TO POKUPIT??? Mi legle od smijeha. Džabe njemu objašnjavat.
Neznam sta mi je gore, smijati se na poslu ko luda, zuze koje lete ili da se zamalo neupisa
Uhvatio se mm objema rukama za ledja i zali se da ga tu boli. Kazem mu ja da nisu bubrezi mozda, ko biva nahladio se. Kaze on ko iz topa: ''Kakvi bubrezi!? Nisu tu bubrezi.'' Pitam ga: ''Pa gdje su?'' On pokaza na stomak, malo nize pupka. Haha... Ja kad nisam umrla od smijeha. On je mene ubjedjivao da su tu bubrezi. Dodjose poslije neki kumovi i prijatelji i kazem ja njemu da im pokaze gdje su bubrezi. On pokaza, a oni se povaljase. Jos ce on onako ozbiljno: ''Pa zar nisu ovdje!?''
Kod nas ima jedna djecija trgovina ''Toys R us'', aposto mu engleski nije jaca strana on kaze: ''Hocemo li u Tojsorojs?'', ali s engleskim akcentom.
Evo jedne izvale prijatelja MM...Nekome tamo je umro dedo,i sad taj prijatelj hoce da ide na zalost,ali ne zna sta se kaze...Pa su ga usput ucili,a on ponavljao citavim putem...Kaze se Basum sag olsun...Dodje taj lik u kucu i ko iz topa rece SOGAN DOLMA Valjda jadnicak od silnog ponavljanja sve pobrko
Danas pitam mm šta bismo mogli za ručak praviti, kaže on da je poželio picu. Hajde nije problem, a pošto puno voli slatko rekoh da nemamo ništa za dezert kad će on meni: "Pa napravi nam ŠAFOKLE, ako ti nije teško." Ma ja bih, ali ne znam šta je to A mislio je na šnenokle .
htjedoh jedan dan da pravim čupavce, sve pripremila kad skontah da nemam kokosa kako mm još nije došao sa posla, napišem mu poruku: molim te kad kreneš kući kupi mi: kokos, hljeb i mlijeko ide lola, nosi punu kesu-??? (kontam šta je to toliko nakupovao) otvaram kesu i imam šta da vidim-unutra mlijeko, hljeb i kokoš (opet čupavci moraše sačekati )
...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:) Odjednom je sve dobilo boje...
Vec sam duze vrijeme na ovom forumu ali tek sam prvi put otvorila ovu temu, ma ismijala sam se do suza. Svaka vam cast. Pravi lijek za ove moje depresivne faze
Saraya, imam i ja sa svojim mm slicno iskustvo. Naime dobio je koju kilu i nece nikako da to prizna. I dok se spremao da izadjemo, probao jednu majicu pa drugu i na kraju i trecu i zove me i pita kako sam ja to prala ves pa da su mu se bas sve majice smanjile.
htjedoh jedan dan da pravim čupavce, sve pripremila kad skontah da nemam kokosa kako mm još nije došao sa posla, napišem mu poruku: molim te kad kreneš kući kupi mi: kokos, hljeb i mlijeko ide lola, nosi punu kesu-??? (kontam šta je to toliko nakupovao) otvaram kesu i imam šta da vidim-unutra mlijeko, hljeb i kokoš (opet čupavci moraše sačekati )
bili ja i mm u marketu kupovali vece kolicine namirnica. izmedju ostalog kupili i dva paketa mlijeka. kad smo dosli pred kucu skontam ja da nismo kupili hljeb i da mi treba i pavlaka. kazem ja njemu hajde ti unesi ova dva kartona mlijeka pa odi do prodavnice kupi mi hljeb i pavlaku ali nemoj uzimati drugu ako nema brzo i fino jer mi jedino ta nije rijetka. i tako on unese dva kartona mlijeka i ode u prodavnicu. kad, vraca se on i nosi samo 1 litar mlijeka. gledam ja u njega reko sta je bilo, kaze pavlake lijepo i dobro nema kaze prodavacica da nije nikad cula za tu pavlaku. reko nije lijepo i dobro nego brzo i fino, ali nema veze nego gdje ti je hljeb i sta ce ti majketi ovo mlijeko. kaze joj ja zaboravio hljeb a zar nisi rekla da kupim mlijeko
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.