Alma_27
|
IZVORNA PORUKA: anandi Ja cu reci svoje misljenje na osnovu 7 godina braka. Kao sto neko spomenu dolazite iz razlicitih porodica sa razlicitim obicajima i treba vremena da se postigne neka sredina i kompromis. Kod mene je recimo u prve dvije godine braka bilo trzavica, svekrvi i muzu je smetalo sto ja nepromisljeno i brzopleto kontriram, mada to nisu bila kontriranja vec moje misljenje na neke stvari, a ja nisam osoba koja ce pricu upakovati pa izlagati uljepsano. Takoder me muz opomenuo al nasamo da tako vise ne postupam vec ako mi nesto smeta da njemu kazem pa ce on to uljepsat materi. Pokusali smo i tako al cini mi se da je bilo samo gore, ja njemu kazem jednu pricu, on shvati drugu pa materi prenese trecu i obratno. Neko je jos spomenuo "zensku manipulaciju" ima i tu istine da se okrene u svoju korist ali u odredenoj granici. Po savjetu moje nene vise nisam govorila protiv svekrve i ostalih ukucana, vec muzeku spremim omiljeni rucak pa u prici nabacim npr.tvoja mama mi rekla ovo, al mislim da nije mislila zlonamjerno to je samo sukob generacija ali ako nastavi s takvim nekim komentarima reci cu joj svoj stav po tom nekom pitanju. Muzek to fino prihvati dok se ubija hranom a materi skrene paznju a ako ona to ponovi ja joj pred svima kazem sto ja mislim i mirna Bosna. A svekrvi sam takoder rekla da sam takva osoba po prirodi iskrena, i da je bolje da joj kazem u facu sta mi smeta a takoder i ona meni pa cemo se naci negdje na sredini jer ako budemo isli preko muza, to po njemu najvise puca i stavljamo ga izmedu dvije vatre, majke i zene. Ona se slozila s tim a sad je nasa taktika ta da ako kojoj nesto smeta mi se zatvorimo u kuhinju i kazemo jedna drugoj sta imamo, ako kojim slucajem muz dode, otjeramo ga s vrata i kazemo zenske price. I tako mi rjesimo nase nesuglasice za sporetom bez svada i podbadanja. Tom metodologijom funkcionisemo 5 godina bez ikakvih svada i trzavica, al svi se podjednako trudimo. Ja opet skrenu s teme, ovo je odnos snahe i svekrve ali kad vec zivite u istoj kuci i ona je tu. vec muzeku spremim omiljeni rucak pa u prici nabacim npr.tvoja mama mi rekla ovo, al mislim da nije mislila zlonamjerno to je samo sukob generacija ali ako nastavi s takvim nekim komentarima reci cu joj svoj stav po tom nekom pitanju. Muzek to fino prihvati dok se ubija hranom vs. A svekrvi sam takoder rekla da sam takva osoba po prirodi iskrena, i da je bolje da joj kazem u facu sta mi smeta Ko je sad ovdje lud Ako joj savjetujes ovakav zivot, prije ce biti da ismijavas njen zdrav razum. Zna se cemu sluze prijatni obroci s muzem, cemu sluzi sex i sve ostalo. To su temelji braka, a ne jeftini alati za manipulaciju.
< Poruku je uredio Alma_27 -- 10.2.2016 10:31:06 >
|