M kao Mama -> RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojite CortinaT kremu (1.10.2015 11:53:41)
|
IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor IZVORNA PORUKA: mama_alma Divna tema, zaista za svaku pohvalu što imamo na raspolaganju srtučnjaka iz oblasti dermatologije i naravno nagrade, ko ih ne voli, ovako, ja sam u nazad tri godine na raznim temama pisala o problemu moje mlađe kćerke, znači obišli smo dermatologiju, infektologiju, mikrobiologiju, više puta, mislim da ni broja ne znam, rekla bih da ni sada ne znam tačno šta se to njoj desilo, ali iskreno vjerujem da se sa tri godine dešava neki preokret u organizmu djeteta, i da mnoga djeca moraju mnogo šta proći u te tri godine. Isto iskustvo sam imala i sa strijom, samo kod nje su bili brohnitisi, alergije i dr., koža direktno ne. No da se vratim na temu, odmah po rođenuu tako reči,kada smo došli iz porodilišta beba je imala strašan osip po licu i tijelu. Mislim da smo 8 dan bili na Jez7eru gdje nam je rečeno da ima stafilodermiju, ne mogu se sjetiti čime je to tretirano, ali znam da je bila neka korikiosterioidna krema, i to je prošlo, nakon izvjesnog vremena. Nakon nekoliko mjeseci novi problem, osip u području genitalija, opet dr., pedijatar, dermatologija, problem stršanh u jednom momentu to je do počelo da puca i krvari. Znači, nema šta nismo koristili, dijagnoza je bila candida, ali nama je najviše pomogla sudocrema, koju i dana uvijek imam u kući. I to smo preživjeli, nakon nekoliko mjeseci novi osip. Opet pedijatar, kožno, inektivno, brisvi, antibiotik, ovaj put zlatni stafilokok. Malo je kazati da smo sigurno pet, šest, a možda i sedam puta radili svi familijarno briseve kože, guše, nosa, jednom je pokazalo kod muža unosu prisutvo bakterije, isvaki put kod djevojčice na koži. Od terapije ne znam šta nismo koristili, ali najviše je pomogne antibiotik, na žalost. Na kraju smo skontali da je muž bio kliconoša, da je donio iz bolnice jer je ležao na liječenju. I danas povremeno se javi taj osip koji nije mnogobrojan, ali je ružan, većinom to su tri do četri tačkice koje kruže po tijelu, danas su na ramenu, sutra na stomaku, prekosutra butina, pa guza i tako. Sada više ne idemo ljekaru, znam bit će antibiotik. Razmišljala sam o ovoj kremi, čak sam i zvala apoteku da je naručim je u mojoj općini ih nema u apoteci na stanju, kažu malo je skuplja pa ne znaju da li će neko kupiti. Vjerujem da je teško ovako napamet kazati da ili ne, bez pregleleda, ali mislim da vrijedi pokušati. Pogotovo jer piše da je mogu koristiti bebe od rođenje, i najbitnije nema kortikosteroida. Pa vidjet ćemo, ako je dobijemo i dobo je, ako ne kupit ćemo je pa u dogledno vrijeme nadam se da ćemo se javiti sa pozitivnim iskustvom. Poštovana, žao nam je zbog problema koje ste imali . Važno je napomenuti da se u slučaju potvrde infekcije kože infektivnim uzročnikom ( bakterija, gljivica ili virus ) mora primeniti lek a po dogovoru sa lekarom koji prati dete. U slučaju da je bakterija mora se primeniti AB , u slučaju Gljivice – anti- mikotik, .. ) U suprotnom , može doći samo do prividnog smirivanja akutne slike iz različitih razloga , a nakon toga do recidiva , tj ponovnog izbijanja bolesti , nekada i u jačem stepenu. Veoma je važno , sprovoditi higijenski režim koji isljučuje prekomerno korišćenje krema na bazi naftnih derivata , ( vazelini i parafinska ulja ) koji prave okluzivni film na nežnoj decojij koži. Dužom primenom u vecoj koncentraciji dovode i do neželjenih promena na koži kao i komplikovanja primarne patologije , posebno u slučaju da se preko njih koriste i pelene ili druge obloge koje se ne menjaju u češćem ritmu. Obzirom da je starija ćerka imala problema sa bronhitisima, alergijama, moguće je da se radi o atopijskom tipu koji zahteva negu i jačanje barijere kože. Da li neko od članova porodice ima ili je imao slične probleme ( dermatitise, ekceme, astmu, ..rinitis ) ? Putem pisma Vam ne mogu reci o čemu se tačno radi ali Vam mogu preporučiti CORTINAT kremu ,za kožu deteta jer ima sve potrebno za jačanje barijere kože uz adekvatan higijensko dijetetski režima po savetu lekara. Sa CORTINAT kremom bih uvela i IMMUNO sirup istog proizvođača iz Italije, PHARAMLIFE Researrch. Dr. Mirjana Mišić e, da se zahvalim Dr. Mišić, na iscrpnom odgovoru, da Bog čuje već neko vrijeme smo mirni, i nema osipa, ali dok je bilo to je bilo strašno. Mi uvijek imamo na polici neki sirup za imuniteta, a i prirodnim purtem se pokušavamo imunizirati. Za kremu do sada nam se najbolje pokazala sudocrem, i zaista ta krema ima počasno mjesto u našoj kući, a Corninu još uvijek nismo dobili, tako da se nadam da neće biti prijeke potrebe za njenom upotrebom, ali neka j eimamo zlu ne trebalo. Hvala još jednom
|
|
|
|