snijeg
|
Definitivno moraš razgovarati s njim, taj razgovor je težak 1000 tona, ali se mora obaviti...nadam se da ga dovoljno poznaješ i da ćeš moći pročitati neke stvari između redova. Ne mora značiti da mu je ljubavnica, ali mu daj do znanje da je to oslovljavanje neumjesno pa šta god da mu je.... Moje mišljenje o prevari, hmmmm.... Žene općenito svakako razmišljaju i nalaze opravdanja za ostanak u braku poslije prevare. Djeca, krediti, kuće, stanovi, sramota, kud ću poslije imam godina, bio je dobar prema meni...zadnja faza je: a da nije do mene?! Prevara nema opravdanja. Ako nakon izvjesnog vremena nismo na istim valnim dužinama, trebamo biti ljudi i pogledati jedno drugom u oči, pokušati razgovarati, pronaći rješenje, ako ga nema igrat ćemo se razlaza. A onda kuda koji mili moji.....opravdavati se kako je nešto nedostajalo u braku, a ne pokušati prvo razgovarati o tome, nego odmah potrčati za drugom suknjom je u krajnjoj liniji bjedno, a da ne govorim kako to oslikava karakter osobe. Takva osoba ne poštuje ni sebe, ni ženu/muža ni ljubavnika/ljubavnicu. Ukoliko je opravdanje požuda i sitne strasti za jednu noć, povjerovat će naivna/naivni. Ukoliko je opravdanje zaljubljenost, bujrum brate mili, pogledaj me oči, priznaj mi to i razguli - preživjet ću, ali me ne pravi budalom iza leđa, makar zbog naše prošlosti.... Žene/muškarci koji odluče preko toga preči, opet bujrum, nisam kadija da sudim, ali ni psiholog da pomognem u pronalaženju opravdanja i olakšavanje te situacije....ja svom, nedaj Bože, ako dođe do toga, mogu jedino nab....nogu u guz.... i reći zbogom