|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
27.10.2008 19:17:29   
lotos
prvo dobro dosla... ja trebam na klomifen sljedeceuser posted image  a jajnike mikrocisticne strukture sam i ja imala ali pila terapiju i sad je vec puno bolje...

(odgovor članu kri304)
Neposredna veza do poruke: 251
27.10.2008 20:53:20   
meedic
Kri304 dobro dosla! I ja sam osjetila nekakav strah kada sam saznala da trebam piti klomifen, ali evo pijem ga drugi mjesec i nigdje ni tracka od nekakve strahi. Ako ovu temu iscitas iz pocetka vidjet ces da je skroz malo njih koje su imale neke poteskoce u vezi s klomifenom. Nemoj da se plasis jer je ovo sve za jednu malu user posted image  aBd. Zelim ti da sto prije odes sa ovog foruma na forum trudnoca user posted image .

< Poruku je uredio meedic -- 27.10.2008 20:54:16 >

(odgovor članu lotos)
Neposredna veza do poruke: 252
28.10.2008 11:50:53   
kri304
user posted image ...hvaaaaala devojke,divne ste,sada se definitivno bolje osecamuser posted image !
hvala lotos..hvala meedic!
ej,meedic,jos samo jedna stavar me malkice brine..posto pijes 2 meseca zanima me da li si imala bilo kakve promene na kozi,ovde niko to nije spomenuo (sva sreca niko nije imao takvih problema) ali mi se cini da sam negde, u nekom clanku, nekad to procitala?!?
meedic,hvala ti na lepoj zelji...a ja tebi zelim da nam sto pre javisuser posted image user posted image !...i devojke,kao sto bi nam rekli svi "samo opusteno...i bice"user posted image !
sto se mene tice, ne znam kako ali ja sam mozda prvi put posle 2 god. pomislila da ce mozda biti neke sanse,pogotovu citajuci sve ovo na forumu..da kazemo da sam sad OPTIMISTA!!
mislim da nam je najpametnija stvar da verujemo!!!
saljem vam veliki pozdrav i kiss!!!

(odgovor članu meedic)
Neposredna veza do poruke: 253
28.10.2008 11:57:24   
meedic
Kri304 ja nisam nigdje citala o tim problemima sa kozom. Ja nisam aposlutno imala nikakve nus pojave od klomifena, iako je sve individualno, ali se nekada moramo osloniti i na statistiku user posted image . Hvala na lijepim zeljama i sve najbolje user posted image .

(odgovor članu kri304)
Neposredna veza do poruke: 254
   RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ?
29.10.2008 21:08:59   
sanjanebo
cao cure ja sam nova kod vas. dr mi je prepisao klomifen 5 dan menstruacije trebam pocet piti i poslije  12 dan na pregled.sad pijem dabroston imam cistu pa cekam da pukne pa menstruacija pa tek klomifen.prvi put cu pit lijekove vidim nekome pomogao nekome odmogao ja trosim xanax za odklijestenje zivaca  pa se plasim user posted image

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 255
31.10.2008 13:54:47   
Minchy
Evo i mene na raport user posted image  Dobro sam odreagovala na klomifen, 10. dan ciklusa sam imala 9 folikula, na lijevom jajniku 4, od koje je najveca bila 18 mm, ostale po 13 mm, a na desnom 5 od kojih je najveci 19 ostali su po 13 mm. Doktor je rekao da nema potrebe da dolazim na slijedece folikumetrije user posted image  i vec mi odredio plodne dane... petak, subota i nedjelja.. al u medjuvremenu smo saznali za los spermiogram od MM pa je rekao da je jedini nacin vantjelesna... al da ipak pokusamo jer se nikad ne zna... Eto, nadam se iskreno da cemo nekim cudom ugledati user posted image  prije vantjelesne... jer smo odlucili da necemo jos to raditi ipak cemo pokusati lijeciti, pa ako ne mogne onda aBd na ICSI ili IVT.
Drzim nam svima fige da sto prije ostanemo user posted image user posted image user posted image  
Neposredna veza do poruke: 256
31.10.2008 13:58:07   
marinči
ja ne trošim klomifen al me zanima koliki folikul mora biti da bi došlo do ovulacije

(odgovor članu Minchy)
Neposredna veza do poruke: 257
1.11.2008 17:21:29   
Anoniman
Pozdrav evo jedan koristan site  ako koristite klomifen kad ocekivati ovulaciju.
http://babymed.com/Tools/Fertility/clomid/
Od viška glava ne boliuser posted image

(odgovor članu marinči)
  Neposredna veza do poruke: 258
4.11.2008 22:57:08   
kri304
Meedic,sta se desava kod tebe...jel' ima sta novo? Mene je user posted image danas "obradovala" pa cu poceti sa klomifenom od 06.11. (tj. od 3. dana user posted image - PRVA KUTIJAuser posted image )!
Bas sam pocela da se optrecujem,prvo sam jedva cekala da mi dodje user posted image kako bih pocela da pijem klomifen (i ne mogu da docekam taj 06.11.) pa opet dok sacekam kraj meseca...joooooj mrzim tu neizvesnost user posted image ...
Kako je vama devojke,jel uspevate da se nekako opustite i KAKO?? Ja zaista imam jako malo slobodnog vremena,radim u kancelariji,cak i kada stignem kuci uvek imam gomilu obaveza,ali su mi UVEK u glavi: klomifen,plodni dani,ovulacije,dve crtice i sve sto ima veze sa user posted image koju toooooliko zelim...
Pozdravljam vas sve puno i pisite "anti-stres recepte" ,pleeeeease!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 259
7.11.2008 15:40:42   
Starka
Evo da se i ja prijavim. Ovde sam nova. Već 3 i po godine pokušavam postatiuser posted image . Ovaj mjesec sam bila na Klomifenu. Danas mi 27dpo, ovaj mjesec simptoma trudnoće kao u priči. Ali jutrost test pokazao --.user posted image
A ovaj mjesec sam se stvarno, stvarno nadala. Ovo je stvarno postalo strašnp, da čovjek izludi.
Neposredna veza do poruke: 260
7.11.2008 15:49:25   
liebevoll
Draga Starka, kao prvo, dobro nam doslauser posted image
Vjeruj da ce ti biti lakse kada si na ovom forumu, nekako covjek vidi da nije sam, dobijes podrsku kada ti je tesko....
I ja pokusavam vec dvije godina da zatrudnim, ali ne ide...uzimala sam Klomifen, ako se vratis unazad na ovoj temi, vidjeces da sam bila pravo aktivna, zatrudnila sam poslije prve ture, i imala spontani u 9 sedmici. A druga forumasica, pila ga je jedan mjesec, nije ostala user posted image , sljedeci mjesec ga nije pila, i zatrudnila, uglavnom, Klomifen djeluje i kada se prestane piti, pa se ti i muz potrudite sljedeci mjesec user posted image
Potpuno te razmijem, najgore mi je ocekivati ili user posted image  ili user posted image , pa kontati koje simptome imam, ubjediti sebe da samuser posted image , a onda dode user posted image ...ili kada kasni, a i to mi se znalo desavati, ko nije kroz to prolazio, ne razumije. I najgore mi je kada kazu, opusti se, ne misli na to, kao da je to lako...
Glavu gore, draga, nisi sama, uspjecemo i akobogda dobiti svoje user posted image
Pusa

(odgovor članu Starka)
Neposredna veza do poruke: 261
7.11.2008 16:01:02   
Starka
Draga Liebevoll, hvala ti, tvoju priču odlično poznajem pratila sam vas od početka, tebe i Sabinu. Tako mi je žao što ti se desio spontani.user posted image Ja i muž imamo po 37 godina, i kao što sam rekla već tri i po godine nadanja i razočarenja. Pratim sve moguče forume ali do sad se nisam prijavljivala, samo sam čitala. Ovaj mjesec sam imala sve tvoje simptome trudnoće, kao nikad do sad. Tako me pogodio --user posted image . Postalo mi nepodnošljivo.
Ljubim te i hvala na podršci.

(odgovor članu liebevoll)
Neposredna veza do poruke: 262
7.11.2008 16:14:14   
tikica_69
Starka, s obzirom na 3 godine razocaranja i s obzirom na vase godine, jeste li obavili preglede da otkrijete gdje je uzrok?

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!

(odgovor članu Starka)
Neposredna veza do poruke: 263
7.11.2008 17:32:41   
Starka
Draga Tikica_69, drago mi je da si se upravo ti javila.user posted image  Odavno pratim i tvoju priču.
Jesmo, obavili smo sve pretrage. Moj muž je imao loš spermogram, koji smo uspjeli popraviti poslije godinu dana svih mogucih tableta i cajeva koje je jadnicak pio. Ja sam radila HSG /uzasno iskustvo/, jedan jajovod mi je djelomično zapušen, drugi prohodan. Dok. smatra da nebi trebalo da imamo prepreka, tako da nas je stavio na Klomifen tri ciklusa. Da povecamo ponudu.Ovo je bio moj prvi Klomifenski ciklus i odlično sam reagovala. Simptoma, kao u priči. I onda --. Užas. Valjda sam samo umorna, ne znam ni kome da se izjadam a da mi  nekaže, "nebrini bice uredu".user posted image  A ja vec luda od svega.
Ništa, ovaj mjesec ću se odmoriti, moram. Ljubim te.
Neposredna veza do poruke: 264
22.11.2008 20:32:59   
tia
većeras mi je zadnja tableta..pijem klomifen po prvi put
i željno vas čekam sviju na forumu da podijelim svoje misli sa vama
Neposredna veza do poruke: 265
22.11.2008 22:44:17   
MELLI
Iako ne spadam u ovu grupu ne mogu a da se ne javim zbog svih vas koje gubite nadu.Moja priča počinje prije tri godine,na prvom gin.pregledu doktor mi "ohrabrujuće"kaže kako imam endometriozu i kako je šansa da postanem majka ravna nuli.Moj svijet se srušio,danima sam razmišljala samo o tome.Uslijedile su terapije dabrostonom,pa klomifenom,ali moj organizam uopće nije reagovao na njih.Nakon nekoliko mjeseci odlučila sam da ću napraviti pauzu i pustiti da život ide svojim tokom.Pomirila sam se sa činjenicom da neću biti majka i da je to valjda moja sudbina.Nakon dva mjeseca izostala mi je menstruacija,a nakon devet nosala sam svje mače po kući.Bila sam najsretnija mama na svijetu.Nekoliko mjeseci nakon poroda odem ja ponovo na gin. pregled i doktor mi kaže da nema potrebe da se čuvam jer smatra da mi se trudnoća ne može opet "desiti".Ja poslušam savjet vrlog ljekara i ukinem kontracepciju.Nikad više nisam dobila.Trudnoća mi se "desila" isti mjesec.Eto sada imam dvije male bebe u kući i svaki dan zahvaljujem Bogu na njima.Svakoj koja je u sličnoj situaciji želim puno sreće i drage moje opustite se jer psiha zaista čini čuda.user posted image
Neposredna veza do poruke: 266
5.12.2008 11:10:01   
delfin
Drage moje, pošto od vas izgleda jedino mogu dobiti savjet, (od ovih naših doktora ništa), interesuje me da li je neko od vas koristio klomifen pored bromergona. Jer na zadnjem prlegledu mi gin. mjerila folikule kojih ima, ali su mali i sporo rastu, ali mi je rekla da mi nesmije dati klomifen dok pijem bromergon za proalktin. Međutim Lotos je pila oboje, i bilo hvala Bogu uspješno. Ali voljela bih znati da li još neko ima iskustva sa ovim?

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)
Neposredna veza do poruke: 267
5.12.2008 11:17:39   
Anoniman
mene zanima,da li se taj klomifen moze uzeti bez dokt.odobrenja????smijel,se piti na svoju ruku,ili ti mora dok.propisati???

(odgovor članu delfin)
  Neposredna veza do poruke: 268
5.12.2008 11:25:09   
mala curica
Ne bih ti ja preporucila da uzimas na svoju rukuuser posted image  user posted image  user posted image  

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 269
5.12.2008 13:16:45   
lejlas30
A kod mene maloprije soka kad mi MM preko telefona rece da mu je urolog propisao klomifen user posted image  user posted image user posted image
Te ja malo proguglah i vidjeh sljedece:

TERAPIJSKE INDIKACIJE
Klomifen tablete se primjenjuju:
- za indukciju ovulacije kod anovulacijske i oligoovulacijske neplodnosti u žena (uključujući in vitro fertilizaciju),
- kod disfunkcije žutog tijela,
- kao test ovulacije,
- u liječenju neplodnosti muškaraca s oligospermijom, te u dijagnostici abnormalnosti osovine hipotalamus-hipofiza-gonade u muškaraca.

I odmah mi bi lakse. Jer on ima oligoastenospermiju.
Borba se nastavlja user posted image user posted image

Tri godine u braku
1. ICSI = 0

Gospodaru moj
Podsjećaj me stalno
Da je neuspjeh iskušenje
Koje prethodi uspjehu

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 270
5.12.2008 16:39:12   
riba78
draga Feliks       klomifen nikako bez preporuke doktora

moraju se uraditi nalazi, onda doktor

odlući dali je klomifen potreban.

(odgovor članu lejlas30)
Neposredna veza do poruke: 271
5.12.2008 19:28:40   
Lilly
Ja sam nekada davno pila klomifen i to 7mj. sa pauzom...Nije bilo rezultata. E sada kada sam promjenila dr. uradila sve moguce pretrage i ustanovilo se da imam problem sa stitnom. Sada kada sam sredila i to ponovo sam dobila klomifen. Naravno, terapiju za stitnu necu prekidati jer je ona dozivotna. Nadam se da mi kombinacija letrox-clomid nece naskoditi. Jedino me malo brine to sto sam ga vec pila a nije doslo do trudnoce ali se tjesim da je to mozda bilo upravo zbog stitne koja je bila prepreka ali vise ne bi trebala jer sam pod terapijom letrox-a...

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 272
5.12.2008 23:47:56   
lotos
felix ni govora sama klomifen.... treba pretrage i hormone raditi i jos stosta pa tek kad dok preporuci....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 273
12.12.2008 9:40:28   
malena27 RR
Cao, prije svega moram da kazem da sam nova na ovom forumu, te zelim da uputim iskrene cestitke onima koje su vec uspjele da user posted image nakon terapije Klomifenom, a ostale da podrzim u nasem daljem trudu da user posted image . Vec nekih par mjeseci istrazujem po internetu sve vezano za mikrocisticne jajnike koje imam, a koji su nestali nakon sto sam koristila 3 mjeseca Dabroston tablete (od 14 do 28 dc). Osim toga, uvijek sam imala bolne user posted image . Kad sam otisla ginekologu rekao je  da u naredna 2 ciklusa koristim Klomifen, 50 mgx2 tbl na dan od 5-10 dana ciklusa. Nakon prve ture nije se nista dogodilo osim da sam osjetila nakon dugog vremena jajnike da rade i to u vidu nekih probadanja. Jucer uvece sam popila zadnju tabletu Klomifena. Medjutim, ginekolog mi nije rekao da dolazim na folikulometriju vec samo da ce malo stimulirati jajnike Klomifenom 2 ciklusa pa da mu se javim ako mi izostane user posted image . Ja se nadam da ce sljedeca user posted image izostati i da cu biti user posted image . Interesuje me i da li ste vi imale neke nuspojave od Klomifena? Meni se desavaju naleti vrucine, bas kao da sam u klimaksu.

Moj muz ima 30, a ja 27 godina.
U braku smo 1 godinu i 3 mjeseca i zeljno iscekujemo prvu user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu lotos)
Neposredna veza do poruke: 274
12.12.2008 9:43:03   
budućamama
E čuj ti to, na klomifenu pa bez folikulometrijeuser posted image
Koji ti je to doktor dao tako neodgovorno, da mi je znati...
Zar on nikad nije čuo za preveliku stimulaciju jajnika, stanje koje može biti opasno po život, a koje se doduše u jako rijetkim slučajevima može pojaviti kao posljedica klomifena...
Osim toga, kako će znati da li pravilno reaguješ na klomifen ili ne...
Svašta...
U svakom slučaju ti držim fige da uspijete i želim ti puuuuno srećeuser posted image

< Poruku je uredio budućamama -- 12.12.2008 9:44:02 >

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *