Daliyah92 -> RE: Prebrižna mama (19.6.2013 13:42:33)
|
Ima majki koje su prebrizne, u tudjim ocima naravno, a same vjerovatno ne misle tako. Jedino sto mi se ne svidja kod tih majki koje "pretjeruju" je to sto ih pretrpavaju i sto se djeca jako puno ugoje. Slatko je vidjeti malu bebu buckastu, ali ne predebelu. Sto se tice ostavljanja djeteta kod drugih, kod mm bih ga ostavila jer znam da ce ga paziti kao i ja. Kod svoje mame i svekrve bih ga uvijek ostavila. Kad sam ga rodila, nakon par dana dobio turu i ostavili ga u bolnici. Ja sam bila tad tek pocela konacno da dojim fino, i oni samo kazu da ga ostavim, primao antibiotike. A kad sam ga odnijela u bolnicu one sestre ga masiraju i kazu kako ce ostati, a ja placem i krivo mi, govorim mm: kao da ja ne znam svoje dijete masirati, sta one bolje znaju od mene [sm=smiley36.gif] Nosaju ga tamo i kao paze, a ja im ne vjerujem da MOJU bebu mogu paziti bolje od mene. To ni sad ne bih vjerovala, od toliko djece da se oni bas za mojim okrenu kad kmekne. Znam da nece, a ja bih [sm=smiley36.gif] I svaka 2 sata sam isla od kuce da ga dojim. Htjela sam da zadrzim mlijeko, jer on je trebao 3 dana biti tamo, ja sam mislila da bi mi mlijeko umanjilo. Ovo je za doktore bilo pretjerivanje, ali za mene nije. Hocu da kazem da za svu tu "prebriznost" majke imaju neke razloge. Ako ta prebriznost nece naskoditi djetetu, nije problem. [sm=smiley1.gif] Ali pretjerana debljina itekako moze naskogiti djetetovom zdravlju, dzaba mu da jede svaki cas spinat.
|
|
|
|