Amam -> RE: cry it out metoda? da ili ne? (24.4.2012 0:29:43)
|
Da se vratimo na temu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Prvo dijete mi je nekih 1,5 mj spavalo na meni,ja se naslonim na jastuk u sjedecem polozaju i tako noc provedemo,niko me nije mijenjao,imala je grceve tih prvih dana i borili smo se s dojenjem koje nije islo,tako da joj je najvise odgovaralo da se sklupc na meni,nakon 3 mj i prestanka grceva je pocela da spava u komadu cijelu noc uz 2 hranjenja,jednom sam ja ustajal,drugi puta mm. Nikad,ali bas nikad je nisam pustala da place i tako se uvede u san,oprostite to je za mene okrutno prema malom djetetu. Sad,drugo dijete je jako tesko uspavati,u pocetku se uspavljivao dojenjem,ali sad vec nekih 4 mj ne,on legne na mene ili mm i gleda neki baby crtic ili slusamo uspavanke dok ne preklopi,to cesto zna trajati i cijeli sat,sat i pol,drugi nacini uspavljivanja kod njega ne postoji,za sad,za razliku od drugih majki,ja bih voljela da on hoce da ga se ljulja,ali nece,u toku noci se budi i do 4-5 puta a ima 12 mj,ja sam svjesna da je on veliki i da nije gladan,ali on mene malo pomirisi i nastavi,kad se budi u toku noci,ako mm pokusa da ga umiri,samo se vise razbudi,tako da sam iskljucila i tu opciju. Da,bude mi ponekad tesko,bude dana kad sam i iscrpljena i nenaspavana,ali mi nikad ,bas nikad nije palo na um da ih ostavim da placuci zaspe,ja svoju djecu previse volim da bih ih pustala da placu,pa makar to bilo i bez razloga.
|
|
|
|