Đenifer -> RE: bebe i novac (29.7.2011 11:54:04)
|
Tema je vrlo interesanta, a kako smo mnoge istog mišljenja, tu nema pretjeranih kalkulacija i proračuna u ciframa. Naravno da treba novca, tu je kupovina svaki dan, pogotovo kad je beba mala i kad joj treba tona pelena.Pored toga tu je masa drugih stavri u svakodnevnoj upotrebi. Cifre za sve to nema tačne tipa na godinu mi treba 50.000 KM, ali činjenica je da se para ne može narezati i da ti stalno treba ovo-ono. Naravno ako su roditelji fino sitiurani, ili mogu računati na pomoć svojih roditelja ili obično na darivanje bebe u novcu(babina),stavrima od prijatelja jel je to praksa kod nas, onda nema zime. Kad je obratna situacija, roditelji ne rade, nemaju ušteđevinu, pomoći ni od kuda, onada je kriza i praktično stavranje socijalnog slučaja i ovisnost od države i sitne pomoći koja je zanemarljiva. Onda su tu problemi, svađe roditelja, djete sve to sluša i živi u okruženju neimaštine, a to naravno ima za posljedicu psihološku traume i mnogo toga. To je bar moje mišljenja, izvinjavam se ako sam bila opširana!!! Mamin paško je stigao 13.10.2009.g.,a kad zahladi dolazi nam jedna prinčipesa. ______________________________________________________________
|
|
|
|