mrvicaa
|
Uopste nemoj da brines,beba ti super napreduje,Ja sad kad se sjetim nasa prva tri mjeseca,meni se smuci.Rodjena sa 4,250gr,iz bolnice izasla sa 3,950gr, za 7 dana ni gram nije dobila,zamisli te panike.Dr.pita sta jede,reko dojim je,dr.odma kupite bebelac,ja placuci u apoteku i kuci.O okolini da ne pricam,sve se zna vec .Pa ti ja nju fino podojim pa na spricu bebelac 25ml,beba povrati ja nazovem dr.kaze ona meni njoj dovoljno to sto je dojila i da joj ne dajem vise bebelac i na kontrolu za 7 dana.Ja presretna odma cijelu kutiju u kantu.Na kontroli beba dobila 180gr,dr,opet nezadovoljna kaze da kupim aptamil,te opet ja isto,beba povrati,ja u kantu aptamil,Nazovem neonatologa (za ishranu beba)i ona mi ovako kaze: samo doji normalno je da mjesecno neke bebe dobivaju od 300-500gr,inace optimum 750gr.I ja tako i postupim,moja dr.me bukvalno kad mi je mala imala 3 mjeseca i 5,200gr smjesti u bolnicu,jer mi je proradila zuc od njenog pritiska.Te moja beba ostane sa mojom sestrom,a ja u bolnicu.U bolnice pored svih bolova pocnem se izdajati bila 10 dana,Malena na ad dobije za 10 dana 200gr a pila ga svaka tri sata po 150ml,tolko je htjela.I tek tad kaze meni dr.ona je takva beba to je sasvim uredu,idemo mi na kontrole mjesecno,ja mislila ona nece htjeti dojiti zbog odvojenosti 10 dana i svega ostalog,medjutim ona prihvati i samo na vece joj davala ad i tad je prvi put dobila 900gr<i na to kaze dr.pa mogla je i vise.Prije tri dana vodila je na vakcinu sa godinu dana,ona je izmjeri,10,400,kaze super,ja ono uredu je .A o maloj da ti ne pricam ona je vise od aktivna Tako draga moja u obzir svakako treba uzeti misljenje dr.ali treba znati i koje uzeti.
|