|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretis (expres) lonac
18.11.2010 9:52:17   
Skvo RR
Ovo ti je primjer mislim na vrijeme kuhanja, da svaki pretis ima svoju "carlamu"...Jednostavno vas dvoje se trebate upoznati.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 201
18.11.2010 9:53:58   
taurus
zavisi kakav ti je ventil na pretisu
kod mene je onaj istureni, koji se podiže i kada ga podigneš ako i dalje izlazi para pod pritiskom ne otvaraj pretis
ja kad žurim, stojim pored njega i držim podignut ventil dok para ne izađe
a vrijem kuhanja procijenim "od oka"
npr. grah minimalno 20 min
koljenica 30 min
kukuruzi 25 min
meso 10-15 min
i sve to na najjačoj temperaturi

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 202
18.11.2010 9:53:59   
teacher75
kod mene su lagostina (imam i mali i veliki) i pravo su dobri! steta sto ih ne koristim cesto

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 203
18.11.2010 9:55:14   
teacher75
kod ovih mojih pretisa pise cim prosisti da se mora smanjiti na laganu vatru pa ja zato sve kuham duze na laganoj

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 204
18.11.2010 9:55:22   
taurus
IZVORNA PORUKA: teacher75

kod mene su lagostina (imam i mali i veliki) i pravo su dobri! steta sto ih ne koristim cesto
[/quote

i kod mene je isti i super je

Neposredna veza do poruke: 205
18.11.2010 9:56:16   
teacher75
IZVORNA PORUKA: taurus

[/quote

pa zar ti ne pise da smanjis vatruuser posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 206
18.11.2010 9:56:33   
Skvo RR
Da i kada prosisti obavezno smanji na laganu vatru...Bar tako ja radim.user posted image  Do 10 mi je potenciometar, i ja stavim na 5.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 207
18.11.2010 10:02:09   
taurus

[/quote

pa zar ti ne pise da smanjis vatruuser posted image

iskreno ja uputstvo i nisam detaljno pročitalauser posted image user posted image user posted image
posavjetovala sam se sa mamom koja ima iskustvo sa istim i tako radim već 8 godina
nekada kada vidim da šišti prejako, ja sa 6 smanjim na 5 i to je to
user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 208
18.11.2010 10:02:21   
Anoniman
imas dva sigurnosna ventila koje mozes rucno malo podici...jedan od njih podignes i cekas da sva para izanje...tacno cujes kad ostane bez pritiska i tad otvoris pretis...mada je najbolje cekati da on sam sve zavrsi...bez sile

za kuhanje zavisi kakav ti je pretis...ima ovih supersonicnih...ja mislim da taj ima Skvo...jer kod nje sve duplo krace trajeuser posted image ...a inace i meni za hagrah treba oko 40 min. od kako prosisti

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 209
18.11.2010 10:03:41   
taurus
izgleda da jedino ja ne smanjim pretis kad prošištiuser posted image user posted image user posted image user posted image
kod mene je baš ekspres kuhanjeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 210
18.11.2010 10:08:24   
teacher75

izgleda da jedino ja ne smanjim pretis kad prošištiuser posted image user posted image user posted image user posted image
kod mene je baš ekspres kuhanjeuser posted image user posted image user posted image

trebala bi smanjiti ako vec pise na uputstvu, drugaciji je pretis kod tvoje mameuser posted image bolje da smanjis nego da ti se pokvari ili da nedajboze bude kakav belaj!

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 211
18.11.2010 10:09:56   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: dadada

imas dva sigurnosna ventila koje mozes rucno malo podici...jedan od njih podignes i cekas da sva para izanje...tacno cujes kad ostane bez pritiska i tad otvoris pretis...mada je najbolje cekati da on sam sve zavrsi...bez sile

za kuhanje zavisi kakav ti je pretis...ima ovih supersonicnih...ja mislim da taj ima Skvo...jer kod nje sve duplo krace trajeuser posted image ...a inace i meni za hagrah treba oko 40 min. od kako prosisti

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tefal.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 212
18.11.2010 10:09:58   
taurus
budem smanjila user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 213
18.11.2010 10:09:59   
Mya_81 RR
Hvala, cure, a probat ću ja za svaki slučaj pronaći neke upute na web-u.

Javim vam kako smo prošli prvi put moj pretis, grah i ja user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 214
18.11.2010 10:10:13   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Da i kada prosisti obavezno smanji na laganu vatru...Bar tako ja radim.user posted image  Do 10 mi je potenciometar, i ja stavim na 5.

kod mene je do 6 a ja smanjim na 2-3

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 215
18.11.2010 10:12:30   
Skvo RR

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

kod mene je do 6 a ja smanjim na 2-3

user posted image

Neposredna veza do poruke: 216
18.11.2010 10:12:41   
Apotekarka
Kod mene 2prets lonca stoje i skupljaju prasinu a njihova gazdarica ih se boji pa sve kuha po 2-3 huser posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

Neposredna veza do poruke: 217
18.11.2010 10:14:28   
teacher75
nazalost, mm i ja slabo volimo kuhanu hranu pa ga vjerovatno zato slabo i koristimo- uglavnom je to za grah ili krompir kao sto sam vec napisala. meso vise volim przeno ili peceno u rerni, kad se iskuha u pretisu nije mi to to...

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 218
18.11.2010 10:18:08   
veeseelaa
ja često koristim pretis, sveki mi kupila
Prvo ga stavim da prošišti na najvećoj temperaturi, zatim malo smanjim, uglavnom osluškujem ga da ne poludi hahahha kad završi stavim ga pod hladnu vodu i on sam ispusti vazduh kroz ventiličiće kao znak da se može otvoriti
Ja jo malo povučem ventilčiće prema gore i kad vidim da zrak više ne izlazi otvorim ga

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 219
18.11.2010 10:19:58   
teacher75
citala sam da ga ne valja stavljati pod hladnu vodu, pogotovo poklopac, da je bolje pustiti ga da se sam ohladi, tako da kad ne zurim ostavim ga da se sam ohladi. naravno cesto sam u zurbi pa ga moram hladiti pod hladnom vodom

< Poruku je uredio teacher75 -- 18.11.2010 10:20:27 >

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 220
18.11.2010 10:26:39   
Hanady RR
ja imama dva pretica...
manji i veći po litraži....
jedan je unisov orginalni pretis kupila u fereelektru iza BBI kad sam se udala a drugi je ovaj kao kod teacher manji njega sam dobila na naselje.

Oba koristim istim principom, nikada nisma porčitala uputsvo a koristim maksimalno...ja sve živo kuham u pretisu...šteti mi vrijeme i hrani daje dobar okus.

kad prošišti ne smanjim nikada nemama potrebe , kuham u pretisu da mi vrijeme uštedi i tako i ne msnajujem ja sve to na brziinu napravim.

I da u nedostatku vremena hladim ga kao i veselea a to je u stavri uvijek...ja kad uđem u kuhinju ne sjedam dok ne završim posao, nemama ja kad čekad da se on ohladi...ja njega fino ohladim.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 221
18.11.2010 10:36:39   
mama75
Pitanje: zasto hladite pretis pod vodom? Ja ga ili ostavim da izadje para pa otvorim ili podignem malo onaj ventil da izadje para brze, pa ga opet otvorim. Nikada nije hladan. Jel to negdje pise da treba bas da se ohladi?

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 222
18.11.2010 10:41:09   
Skvo RR
Ne pise nigdje. Ja ga ne hladim. Volim da sam zavrsi svoj posao...hladjenjem prekines pretis u "pihtijanju".

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 223
18.11.2010 10:42:00   
mila81
Stavljamo pod vodu da bi bilo brze, izadje puno pare kad se otvore ventili i sve se uzmiriše od one pareuser posted image I ja tako, al svako nek radi kako mu volja!!!!!!!!
Btw. i ja imam tefalov pretis i veliko je pomagalo u kuhinji, pogotovu onim ženama što rade, a dobro je i za onu hranu koja treba malo duže se kuhati u običnim šerpama, pogotovu grahuser posted image

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 224
18.11.2010 10:42:02   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: mama75

Pitanje: zasto hladite pretis pod vodom? Ja ga ili ostavim da izadje para pa otvorim ili podignem malo onaj ventil da izadje para brze, pa ga opet otvorim. Nikada nije hladan. Jel to negdje pise da treba bas da se ohladi?

žuri mi se da jedem user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *