jasmin
|
IZVORNA PORUKA: Lalana To je sasvim normalna reakcija, nakon izbacivanja njima najboljeg prijatelja "flasice" ja sam se na taj korak kod kcerkice odlucila kada je imala 2.5 godine, nisam prije, ni sama ne znam zasto, zbog nekog straha kako ce to podnijeti i onda... Kada je imala manje od tri godine, jedno jutro sam rekla nema vise flasice, ti se velika cura, sramota je vise, i tako jos neki fazoni nebi li je ubjedila, medjutim sna danima nije bilo kao prije, nocima je plakala, i to je mozda trajalo 4-5 dana, ja vise nisam imala srca i vratim joj je. I nisam vise pokusavala, sve do 3 godine, kada sam joj predlozila da bacimo flasicu i da pije iz case kao sve velike seke, i taj dan je ostavila, i nikada vise nije ni trazila niti se nocu za istu probudila. Hocu reci, ona kada bude potpuno zrela da skloni tu naviku, sama ce to pokazati, ako sada nije, Boze moj, vidi jos par dana i pokusaj joj vratiti, ako procijenis da joj jos treba. Meni je isti slucaj i sa tutom bio, odvikavala od pelena, molila, obecavala, podmicivala ali dok ona sama nije bila zrela i spremna za to, nije i tacka. Sincic ima 2 godine, i jos pije flasicu posebno pred i nakon spavanja, do kada, ne znam, ali povucena prethodnim iskustvom nista necu insistirati. Slazem se s ovim.Ja sam sa svojom curicom razgovarala kada je napunila tacno 3 god.Rekla joj da je velika djevojcica i da je mlijeko super piti iz case.Nije se nimalo dvoumila,sama je bacila flasicu u smece i nastavila piti iz case.Medjutim,svako dijete je prica za sebe,kao i svaki roditelj.