Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Test za rano otrivanje karcinoma materice 31.12.2009 12:22:55
aidicaa
Drage moje meni je juce stiglo pismo iz bolnice da treba raditi test za rano otkrivanje karcinoma materice . Taj test se ovde u Svetskoj treba raditi svake god ili svake druge ne znam tacno, i to zene od 22 do 50 god zivota...Besplatan je . Pa me zanima da li je neka od vas radila taj test, i da li je bolan?
*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce *** 14.05.2016. pozitivan test***
RE: Test za rano otrivanje karcinoma materice 31.12.2009 16:14:47
sirnica
Ma meni je neugodno čim dignem noge ,šta god da će mi raditi. Baš je ružan dizajn onih stolica za pregled, izgledaju kao sprave za mučenje! Ovdje je uobičajeno da se taj test radi jednom godišnje. U Brčkom košta 30 KM.
RE: Test za rano otrivanje karcinoma materice 20.1.2010 9:21:15
aidicaa
Pa evo drage moje, ja jutros bila i radila papa-test, i mogu vam reci da me je stvarno zabolelo ... Jedva sam cekala da ustanem sa stola... Rzultati u roku od dva meseca, ukoliko insala bude sve u redu , a onda se papa-test radi na tri godine...
*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce *** 14.05.2016. pozitivan test***
RE: Test za rano otrivanje karcinoma materice 20.1.2010 9:23:22
mamina princeza
Mens isto uvijek bude ili bolno ili neugodno ne znam kako da se izrazim, al svakako ne volim kad mi dodje vrijeme. Jos ja moram raditi svakih pola godine do godinu + jos neki pregledi .. uh... al opet bolje da mlao i zaboli a drzati sve pod kontrolom :)
< Poruku je uredio mamina princeza -- 20.1.2010 9:24:01 >
RE: Test za rano otrivanje karcinoma materice 20.1.2010 9:28:30
mamina princeza
Dovoljno je ... al ja sam imala neke promjene i to pa sam s tim deverala, pa zato. Sad je duze vremena sve ok pa sam ij apocela jednom godisnje Nadam se da ce i tako ostati.
RE: Test za rano otrivanje karcinoma materice 20.1.2010 9:47:15
Mya_81 RR
Ovo je nešto što svaka od nas treba raditi redovno. Onih par minuta nelagode nije ništa naspram mogućnosti da se neke stvari otkriju na vrijeme i spase nam život
Ja sam imala sreće pa otkrila na vrijeme i sve je završilo skoro na samom početku dok moja prijateljica nije smatrala da je to nešto toliko potrebno i odgadjala je odlazak na kontrolu pune dvije godine i završila s rakom vrata maternice . Na svu sreću, uspjela je sve riješiti kako treba
RE: Test za rano otrivanje karcinoma materice 20.1.2010 10:25:58
Nedi
Kod mene baš i nije, pisala sam o tome na temi kasni mi, sad bih trebalo da nalaz bude ok, popila sam sve moguće terapije. Nadam se dobrim rezultatima i da odahnem napokon.