Tidzi
|
IZVORNA PORUKA: LUNA4 IZVORNA PORUKA: dana3 Prvo:ja nemam oca Drugo:svaka od nas bi htjela da nam sve ide kako i kud treba ali eto ima slucajeva kad nije tako! Kazes da se ti i muz slazete i da sve funkcionise,kako muz radi(dokazao tvom ocu da nije gotovan i koristoljubac),ne svadja se s njim(znaci pokazuje opet odgoj svojih roditelja),ne zabranjuje da vodis dijete svojim roditeljima(znaci nemas razloga da ga se bojis) sve sto sma navela je suprotno onom sto tvoj otac tvrdi za njega!!!!!! Kaze da su mu roditelji seljaci(tebe prihvatili i postuju sto tvoj otac ne pokazuje prema tvom muzu-ko ispade seljak) Ovo su cinjenice koje bi trebala na fin nacin da predocis svom ocu,svekrva radila s avojim ocem -znaci skolovani na istom nivou! Nije se lako suprostaviti roditelju ali mene su moji odgajali da sama uvidjam greske kako moje tako i drugih i nikad nisu slijepo isli za svojim idealima ako sam ja uvidjela da je to greska-znaci mogla sma reci:Dosta tata ili mama,to je ovako,nije kako vi kazete i sl. Jasne cinjenice iznesi svome ocu , uporedi njegove rijeci sa djelima tvog muza! POTPISUJEM!!!! Ovako nesto bih i ja napisala. I sto je najvaznije, ovako bih uradila. Puno srece!!! Vjerujem da ce to pomoci, a ako ni tada tvoj otac to ne shvati i nastavi tjerati po svome, onda ti je najbolje drzati se na distanci oko tih tema, jer ne mozes se odreci oca. Kume mozes, ali otac je ipak otac. Na kraju krajeva, reci svom ocu, da si ti sretna sa tim covijekom, da imate i dijete, znaci osnovali ste svoju porodicu, da se slazete, razumijete i volite, a ako to on ne moze prihvatiti ti zbog toga neces upropastiti svoj brak, niti svoj zivot sa tim covijekom. I zeno draga, ti ne mozes razmisljati sta ce sa tvojim covijekom biti za godinu, pet, deset. Pa ni tvoj otac ne zna sta ga sutra ceka sa tvojom mamom, kao ni to sto nije sigurno da li ce umrijeti jedno pored drugog ili pored neke desete osobe, kao sto to ne znamo ni svi mi.