Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 19.9.2016 10:50:01
amelaaaa
Drage zene samo da vas pozdravim... Kod mene je ludnica... Djed mi je umro treci dan Bajrama, jos mi se i curica tu noc razbolila :( U ovih 14 mj.ovo je prvi put da je imala temp., a muz radio nocnu, ja bila kod mame, mama izvan sebe zbog djeda... Ma haos... Danas ne radim, pisala 3 dana placenog, a sef me zove, kao ima posla, pokvari mi ionako nikakav dan... Curica kod mame, kaslje nenormalno, mama je preuzela da se pobrine za nju, a usput da sebi skrene misli... I tako... Sve ruzne vijesti
Dobrodosla nova clanice Cestitam bejbibi, cim dobijes kremu pisi kakva je
Neko je jos spomenuo da voli knjige, pa evo preporuka za lagani triler-krimic Gillian Flynn - Nestala (nije nista krvavo). Ja se pokusavam malo opustiti i sa ovih prvih 50tak str.sam zadovoljna, bas drzi paznju.
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 19.9.2016 10:55:45
amelaaaa
A sto se tice kakice Nije to nista strasno, od kuma curica je kakila svakih 7 dana, i masala je napredna i danas dan. Nasa je imala problema sa grcevima i jednom dva dana nije kakila, mislili smo joj olaksati sa toplomjerom (inace svekrva mi je patronazna pa je ona to odradila), ali nismo nista postigli. Nit je kakila, niti se isprdila..ma nista. A rizik je to, ako ne radi neko strucan, moze ostetiti sfinkter pa poslije belaj. I da se nadovezem na kamilicu - nikako zasladjena, to su bapske price, secer samo bezveze optereti crijeva, (znate kako kazu, tri bijele ubice - brasno, secer i so) a med ne dolazi u obzir za tako malu bebu. Kamilica sama, nezasladjena, na kasikicu, ako je nuzda, odradit ce posao. Sretno zenice i bebice
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 19.9.2016 12:06:16
samy_lo
Evo i mene.. davno sam ustala malo do mame,malo do svekijevaca..i evo tek da doruckujem Mene nit sta boli nit ziga,osim prepona koje su me odavno prestale boljeti..sve se nadam krenut ce nesto,ali jok
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 19.9.2016 12:32:20
Leptirica13
hej zenice moje.. ja se nisam stigla javljati..suhi kasalj evo osmi dan..hoce dusa da mi izadje..pijem sirup od bijelog sljeza al nista...pila bronhi sa mlijekom, domaci pekmez, med... zao mi bebaca, toliko kasljem da mi je stomak stalno stisnut... :( ja jos sljedecu sedmicu I to je to sto se posla tice...imam tonu godisnjeg, dok to ispucam udjoh u deveti I jos malo bolovanja I to je to.. jedva cekam..prosle sedmice su me bolila ledja..nisam oka na oko..noci uzas, nit se napraviti..nista...al,prosle je.. danas smo usli u tridesetu sedmicu...imam osjecaj da jos imam vremena, al vrijeme leti ko ludo.. jedva cekamo ovu nasu malu zvrkicu..
zenicama kojima odbrojava nek je sa srecom....
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 19.9.2016 13:15:19
tačkicaa
Amela zao mi je zbog djeda i bolesti i svega sto te snaslo Samy ja vala ne znam sto se onda ja raspadam ovako. Doduse sad sam bila na carsiji, neke stvari završavala, ali sve me neka prpa hvatala, da me uhvati grc u preponi, da ne zigne ovo, ono. Jos kobajagi otisla sama, naljutila se na muza sad se ne mogu sjetit ni sto sam se naljutila Ima li kod vas tih momenata? Leptirice neka si se i ti malo javila, trebas češće, vidis kako nas ovdje sve nesto manje. Steta. Zelim ti sto brzi oporavak, kasalj zna bit' zeznut' Winky iscekujemo, evo vidis mada, ako je tebi vec vrijeme za ctg, mozes komotni i ti iscekivat s nama O Lejla uprpila se bila, ha? Neće bona to jos kod tebe, nego eto mora malo nesto zignut, kako bi nam se inace požalila Al' si mi vala na umu, mozda me Bog kaznjava ovim bolnim zglobovima jer tebe zezam Nari, Bebice jr li ista bolje stanje kod vas? Bejbibi Kako filmovi? Mogu mislit sto se raspilavis
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 19.9.2016 14:17:13
bejbibi
Aaaj sta je ovo,sve kasljemo..to neki virus ,sta li .mmmene slomi ovaj slajm..ne znam kako da ga izbacim.imal koja kakav prirodni recept da ne guglam.. Eno i M mi poceo sinoc kasljati uzasno,nisam ga vodila u vrtic a vec smo se narucili danas u 5 kod dr.i A cu odvest i to pruvatno vala u komsiluku ,ne da mi se po dz da pokupimo jos sta ...a nisu nam ni knjizice ovjerene
AMELAA draga basin sagolsun :( bas mi zao cuti sta te sve snaslo.na hajr
TACKICE jasta sam se raspekmezila bas sam neka 2-3 pogledala ono za dusu isplakati ja placem tako kod tih tuznih romanticnih al ne gledam sa mm jer ne voli on te pekmezaste filmove a i necu pred da placem ko ce ga onda trpiti sa zezanjem A tih momenata,svadjica ,jasta da ima ..vise od pola svadja se ne sjecam zasto je bilo al to je i dobro ,ne daj Boze kakavv veci problwm,svadja ,onda bih se zamislila ....na pocetku braka je bilo tih flupih svadja hahha,bila sam jaaakooo ljubomorna a sad vise naucila na sve njwgove provokacije i sale pa se sad ja vise zezam snjim nek i on malo puca po savovima....al na neke stvari sam oguglala tako da je ljepse
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 19.9.2016 16:24:44
lejla80
Amelaaa Bašum Sagolsun draga, baš sam se pitala što to tebe nema ovdje na trač partiji. Oj i tvoj malenu uhvatio kašalj, miša mu, tako su dosadni ovi kašljevi. Nama najviše pomaže čaj od majčine dušice kad safata malog, baš umiri a i onaj Dr. Theiss balzam od eukaliptusa ako nema ture.
Leptirice, haman je sve to u sklopu trudničkog staža, šuti i trpi hehe
Tačkice, bre lako je tebi zafrkavati nas starke na forumu.. Doći ćeš i ti u moje godine. Ti bi da si u devetom mjesecu a da te ništa i ne žigne..e nemere to
Bejbibi i meni duša gledat te cmizdrave filmove. Vazda su me moji zafrkavali. Ja žvake za žgaravicu počela konzumirati. Jest da sam čitala da nadimaju, al ja ih žvačem, meni pomažu.
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 20.9.2016 10:12:09
tačkicaa
Mahanje i od mene Samy Što ne reče da ćeš danas na ctg, da i ja dođem Ja ću sutra aBd... Jesu li kod tebe česte ove BH kontrakcije? Meni je stomak većinu vremena totalno tvrd, pa ne znam je li to ok Javi kako prođeš
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 20.9.2016 10:21:17
samy_lo
e TACKO otkud sam znala..a desava se to kod mene zadnji mjesec dana..nekad su ceste nekad ne..uradila sam ctg,ali moram cekati svog doktora..pa javim sta kaze...
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 20.9.2016 10:24:16
amelaaaa
Dobro jutro debele Hvala vam svima, proci ce valjda i ovaj ruzni period... Pa sa novom bebicom da dodju i neki sretniji dogadjaji... Ja sam toliko umorna da sam sad u fazi kad mi se ne zuri sa porodom, da mi je samo da spavam i napunim baterije. A do sad sam jedva cekala da nas bude cetvoro heh Jos je kod mene danas radno, evo bas racunam --- samo 17 radnih dana i cao cao Mada mi se nekad cini da mi je lakse na poslu nego kuci sa malom... Ali je definitivno kod kuce ljepse.
Nego samy i tackice sretno vam sa CTG-ovima (jednoj danas, drugoj sutra). Ja nikad ne pratim tu tvrdocu stomaka, samo kad me uhvati u krstima znam da su pocele kontrakcije A sve cesce me nesto ziga, ili po dnu ili po sredini ili po vrhu stomaka, ili grc u nozi ili krsta... Pocele su prave trudnicke tegobe...
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 20.9.2016 13:11:22
Midnight_489
Hejj bebeleee Da se i Midnight malo javi Jučer smo bili na kontrolici,bebica je Mashallah,super doktorica je jako zadovoljna... Kako ste mi vi? Ja evo stavila ručak da se kuha,pa rekoh] da virnem malo šta ženice rade
amelaaa Basum sagosum,draga A što se kašlja tiče,ma sad počinje sezona prehlada,gripa,tako da se trebamo dobro čuvati. Nadam se da će malena brzo ozdraviti
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 20.9.2016 13:52:47
lejla80
Mahanje i od mene...ja se nahodala od jutros. Išli konačno kod doktora..pa onda do banke po novu karticu, a tamo me iznervirala neka uhhhh, dala mi karticu a pin će mi poslati na staru adresu, eto ne može promijeniti adresu u kompjuteru dok ne donesem cipsovu prijavnicu. Tamo opet na staroj adresi nemam nikoga, tačno sam pop... Pa mi onda dodatno čojk moj, podigao pritisak, što nisam odmah zatvorila račun, vide li oni da sam trudna...elem sad ujedammm...Bit će najbolje da legnem da malo smirim strasti
Bebać dobar mashallah, doktor na prvu pomislio da nije šta pogrešno ukucao, veli ovo je veća trudnoća..a onda ponovnim ukucavanjem skontao da je to samo jedno bembelo stvorenje i stoga mati mora na ogtt.. Kako se to radi? Načula sam da je nešto gadno al ne znam tačnu proceduru.
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 20.9.2016 14:39:49
amelaaaa
Hvala midnight. Ozdravit ce uskoro nadam se. Vec danima nista ne jede, dusica Super za kontrolu, bas mi je drago
Ja idem u cetvrtak aBd, a sutra su mi nalazi... Vidjet cemo kako se drzim
Lejlo ja nisam radila to mjerenje secera pod opterecenjem, ali znam proceduru :) Valjda dobijes da popijes casu secera s vodom, nataste, i onda se određuje koliki ti je secer odmah nakon toga, pa poslije sat i poslije dva. Inace to daju ako nalazi pokazu visi secer ili ako je beba krupnija. Sretno, vecina trudnica kaze da im je gadan taj secerni okus u ustima... drzim ti fige.
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 20.9.2016 14:51:29
winky_sa
Amela bas mi je zao zbog tvog djeda i cijele situacije. Nadam se da cete brzo ozdraviti, bas se skupilo Sammy i tackice sretno na pregledima, ctg i dr. Javite kako je proslo Lejla ja sam radila oggt, nije strasno. Kupis prah u apoteci i ujutru kada dodjes sa uputnicom prvo ti izvade krv nataste i pripreme ti glukozu da popijes. Ja sam cekala dva sata nakon cega opet dodjes da vadis krv. Nije strasno
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 20.9.2016 16:24:02
strepnja
Znam da je moja zaova pila taj neki caj sa kimom, ako nije bas taj za dojilje i da nikad nije mali imao problema sa stolicom. Svi smo joj ga kupovali, pa i ja :D Sad je mali klipan, u skolu krenuo :)
Mi smo danas bili kod doktora na kontroli. Kazu 6 sedmica i 5 dana, ali ono cudo u stomaku velicine 7 sedmica i 3 dana. To je valjda ok? Culi smo i srce kako kuca. Da vam kazem iskreno, samo sto se nisam rasplakala.
Mučnina mi je i dalje svaki dan, od 10 do 22:00 sata, s rijetkim prelaskom izvan termina... Nidje veze. Ali doktor zadovoljan kako sve ide :D Pa nakon 5 godina braka i pokusavanja i ja sam zadovoljna ako je on zadovoljan :)
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 20.9.2016 16:43:06
tačkicaa
Cestitam na urednim kontrolama i na krupnoj bebcadi Ja mislim da se je smije nista u tim pauzama jest ili pit' Lejla, ali reci ce ti sve detalje... I kako ih nije stid kritikovat' trudnicu za racune i ja sam se juce zajebavala bas s tim stvarima Samy kako je bilo kod doktora? Je li samo uz pregledo ili i ginekoloski? Joj mene sad opet prepona unisti, ne mogu hodat' vise Winky zar si i ti radila ovaj Lejlin test? Nisi nam pominjala. Ima li kod tebe simptoma? Kad ces na ctg? Samo nemoj potrefit cetvrtak Bejbibi sta si se to ti odmetnula gospodjo?
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 20.9.2016 18:23:47
samy_lo
Evo mene.. Ne stigoh se javiti prije,imala goste..pravila neki kolac,i tako.. Danas doktor pogledao ctg,i dogovorili se za petak na ginekoloski pregled..nadam se da nece biti strasno
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 20.9.2016 19:04:13
lejla80
Samy pa i ti se nahoda gore. Jesi li barem zadovoljna sa doktorom? Jel to prvi ginekološki? I to zavisi od doktora do doktora. Ja se sjećam onog doktora Begica, koji je to grubijan majko mila.
Tackice ma ne bi mi bilo mrsko da se ne moram nahodati zbog tih papira. Cips prijava na Alipasinom gore, vazda sam bila ljuta gdje nađoše onu postu. Vjenčani list u opstini Ng, ima se tu dobro zanogetat a banka na Ilidzi uhhhhh Dobro si ti, ova bejbibi se bas odmetnula, obuzeli je romantični filmovi, moram i ja koji pogledat ne bi li zavoljela ovog svog, ne znam je li do trudnoće al baš me nervira taj čovjek ccc..
Strepnja, kod tebe prva trudnoća, hajde neka bude hairli, mogu mislit kako si uzbuđena. Izdržat ćeš ti i mučnine.
Amelice pa nije ni čudo da si umorna, jedna beba u stomaku, druga kući, a još radiš. Ne daj se draga.
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 20.9.2016 20:00:45
bejbibi
sta me boneee idmah ruzite tu sam ja ,citam vas al ne stigoh se javiti..danas sam takoo pospana ,od 6 sam budna ,cekali majstora da nam stavi jos jedan radijator u soavacoj jer bude pohladno i izradi nas covjek kako mene to nervira zene moje..prvo sto ne volim kad trebam majstore za nesto ne volim ih nikako ,a drugo kad izrade jooooj....ugl reko sutra ce oko 8 ..opet moram rano ustati joooj
STREPNJA za kontrolu ..joj ta prva trudnoca je posebna ,jos mogu misliti tako one zene sto se dugo trude .heej koje je to veselje :) da bude sve ok aBd do kraja :)
LEJLA sto me nasmija sto te neevira muz bona ....mora da je do hormona ...ja se ne mogu pozalit ..valjda kako ne mogu komunicirati zbog ovog svog stanja ,mm osta zeljan mog glasa al eto nadoknadim ja to hehhe😆😂 stvarno ga u zadnje vrijemw ne bendam bas puno pa se on jadan satra oko mene to vam je kljuc zene ,da znate
Eh da,ode on po kremu protiv strija zenska nije mogla nac kucu pa se dog u gradu a mm radi pa mu usput ...kaze on meni e mogo sam i na kafu snjom reko mogo si vala ,kako se opisa zena da izgleda ( jer sam pitala kako da je prepozna) reko i ja bi na kafu ..on mislio da cu ja planut haha
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 20.9.2016 20:03:43
bejbibi
E LEJLA ne upitah ja tebe kakve zvake protiv zgaravice zvaces..neke posebne ili bilo koje ?? Ja zvacem one pepermint tablete sto su bas protiv zgaravice i pomognu odmah al et moram s vremena na vrijeme njih..barem dvije u toku dana
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.