Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 12:16:14
MajaAjna
Katastrofa mila... to je bas bezobrazluk takvo ponasanje bas se pitam da li je ona i kad bila trudna i zna li kakav je osjecaj.. razumijem da se u momentu pogubis i neznas gdje se nalazis a kamoli sta da kazes, al da si bogdom trazila svoja prava pitala je za sve sta kako sto... njima i treba 1001 pitanje postaviti i pitati sve sto te zanima, kad vec nece sami da objasne. Uglavnom ne sikiraj se zabavi se ne cim ne misli na lose stvari.. eto hvala bogu radila si i uz sve je uredu tako da opusti se :* sto se tice vitamina pijem femibion od pocetka mada moj ginekolog kaze da su vitamini bitni prva tri mjeseca... posle ako jedes sto vise voca povrca bukvalno i nema potrebe da ih pijes ali eto za svaki slucaj ja pijem i dalje.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 12:26:12
tačkicaa
Joj Agatha tako mi je žao Stvarno nije normalno ko sve danas radi kao doktor, čuj 'to je moj problem', jebala ... joj kako me to nervira K'o dželati se ponašaju dok bespomoćno ležiš, ne znaš ni šta da pitaš i da se usudiš NEmoj se sekirat', samo se sad opusti, biće sve ok aBd ... Sad ti je najbitnije da se smiriš i maksimalno miruješ, ne brini Eto bila si i kod svoje doktorice i sve je ok, nema razloga za brigu Ali ja sad nakon tvoje priče definitivno neću radit amnio
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 12:27:37
nudzejma
Hellooo drage okruglice.... Vidim uzivate u ovom divnom proljecu... Minie i moj djecak se raduje bratu,stalno ljubi stomak i miluje.Mada je i on u pocetku svima govorio kako ce mu mama roditi sestru.Sad se usutio godi mu i brat . Agatha bas mi je zao sto si imala tu traumu.Mi smo ionako osjetljive jos nam samo fali tako drzak doktor koji ce nas jos vise uplasiti.Bice to dobro draga,slusaj svoju dr.miruj i pij terapiju.Mozda su kontrakcije i od stresa i grca pred postupak Od vitamina ja pijem Prenatal i to ponekad ne bas redovno. Ja danas aBd idem na kontrolu.Uzasno sam nervozna.Plasim se da mi beba opet nije skroz nisko i da cu morati na strogo mirovanje Ja se dobro osjecam i pomalo setam i izadjem na kafu pa nadam se da ce tako i ostati aBd. Joj zene drage ja sinoc stadoh na svoju digitalnu vagu i sokirah se.Po njoj ispade da sam se za mjesec dana udebljala 3 kg .A do sada sam se svega 2,900 udebljala + sad ovo.Ali ja se nadam da ona malo vise pokazuje i da ce kod doktoruce biti manje....Cujemo se aBd veceras sa izvjestajem sa kontrole....
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 12:42:33
agatha
Hvala vam puno,drage moje. Tackice, ja garantujem da mi je drugi doktor radio da bi bilo totalno drugačije. Mada, ako ti je nuhalni dobar a rekla si da jeste a imas ispod 35 godina, iskreno ja ne bih. Mada, lako je drugom pametovati.Doktor Nikulin je na godisnjem i on mi je preporučio da mi radi ili Katica ili Lejla Imsirija.Eto, dvije sestre ko nebo i zemlja. Još kaže ova krava na kraju studentima eto da sam privatno radila amniocinteze od jutros bi zaradila pet hiljada maraka.Sta reci, došlo mi je da joj kažem pa idi bona sa takvom cehrom bi te "jedva" dočekali. A zaradila bi toliko Al u k.... treba platiti laboratorij i genetičare i sta sve ne... uf
"Vrane vade oči jedna drugoj, ali se razumiju, teško golubu koji se umiješa među njih, moj hakime! Obje će se okrenuti protiv njega i srediti ga, pa se onda opet obrušiti jedna na drugu. Ali golubu neće oprostiti, ni to što je golub, ni to što se umiješa
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 13:01:43
tačkicaa
MA j ona sebi porijeklo usrano Ne mogu da pojmim, ali nikako kako neko, ko se kobajagi godinama susreće s trudnicama i "stručan" je, može biti tako odvratan a zna koliko su žene tad osjetljive?! Za plakat' i psovat' istovremeno Ja se ono nešto bila potresla i nakon dva dana kod ginekologa vidim na uz kontrakciju od toga, moglu samo da zamislim kako je tebi bilo poslije svega proživljenog sa stokom Nema veze, neću vala ni da rizikujem susret s takvim 'osobama'. A i da otkriju da nešto nije ok, šta mogu? DA ga ubijem vala ne mogu, pa ne vidim ni svrhu Jesi li ti vidjela bebu na uzv jučer? Šta radi? Pričaj nam to
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 13:14:41
agatha
Nudzejma, sretno na pregledu, da sve bude dobro ako Bog da. Tackice, vidjela sam bebu, sta radi nemam pojma heh samo mi je bilo bitno da je sve uredu a i doktorica pred pauzu pa požurila ma sve je to no comment moraš i sam voditi trudnoću. Ne znam jos ni spol, nit je ona sta rekla A vala nisam ni ja pitala.Mjere su uredne prednjači glava. :) Vidjela sam da ste pisale i o kilogramima, lako je vama visokim. :P Ja sam 158 cm, ali sam imala viška prije trudnoće. Startala sam sa 63 ili 64, sad imam 68.
"Vrane vade oči jedna drugoj, ali se razumiju, teško golubu koji se umiješa među njih, moj hakime! Obje će se okrenuti protiv njega i srediti ga, pa se onda opet obrušiti jedna na drugu. Ali golubu neće oprostiti, ni to što je golub, ni to što se umiješa
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 13:50:41
tačkicaa
Nudzejma I od mene puno sreće Javi nam dobre vijesti Agatha Ajde bitno da je sve uredu, ne brini se za glavonjicu više Eto muško ti ja navika' Pa eto ugojile smo se otprilike isto, samo što sam ja visoka 5-6 centi viša Noga jarane dva metra, to kad korakne puca pod Niko mi se ne more narugat' k'o sama sebi Meni opet naumpala žaranica, a Samy-a nam nema
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 13:53:55
BubaDara
Prvo da pitam našu Edinu kako je Ljubim te mila. Ja jutros radila nalaze i po prvi put antitjela i gotov mi je nalaz. Piše nešto negativan, i imonoantitjela u serumu nisu pronađena. Nadat je se da je to ok. Ja e nikako ne kuzim u to pa ako je isto neka negativna, možda može pomoći... Blossom hvala za info, imam FIS blizu pa provjerim za te spavaćice prvom prilikom da bar za sebe nesto kupim ako je jos rano za bebu Ema08 ja sam sinoć kad sam legla nakon burnog dana na poslu osjetila da mi se u stomaku s desne strane u predjelu janika otprilike kao napuha neki malo balončić i puče Nije mi se išlo na wc pa da kažem da je od mojih nekih grčeva, pa ne znam je li to to, ali po opisu moje jedne prijateljice baš sam tako osjetila kao balončić kako mi je opisala. Želim da vjerujem da je to moja mrvica Tridim se kad legnem da to bude na lijevoj strani ali kad me alarm probudi u pola 7, nemam pojma ni gdje se nalazim a tek na kojoj sam strani hahahaha Samy_lo ljubim vas u kapicu i čalapice...hjooooojjjjjj Hej FIS Vitez ima extra odjel za trudnice i tu sam kupila sebi baš dobre crne trudničke hlače 39 KM, tanke za ljeta i super za posla a nije skupo, i preudobne su mi Idanna_ze nažalost ne znam ništa o tome. Nadam se i želim ti da bude sve ok. Grlim te MajaAjna za pišulju i čestitam za nalaz. sad udri po brusnici pomalo svaki dan Minie za starijeg bracu kad tako prihvata sve. Super da uživate u igrama vani po ovom divnom vremenu. Agatha žao mi je jako zbog tvog iskustva Pokušaj se smiriti, to bebi sad treba. Ja pijem nekad pregnacare, nekad prenatal, ali ne redovno, nego samo ako taj dan ne jedem baš zdravo, npr ako su na poslu ćevapi ili pohovani fileti za doručak, itd. Nudžejma sretno na kontrolici. Piši šta nam radi dečko Baš sam se raspisala, odoh sad šta raditi, propast će mi firma nastavim li ovako s vama hahahaha
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 14:24:16
Sanjalica 85
Evo i mene drage moje, dok procirah sve sto ste napisale oci mi ispadose
Draga Agatha ja sam za tu Imsiriju cula da je odvratna, fuj, i evo upravo su se sve price i potvrdile Inace zena zeni moze biti toliki neprijatelj i toliko moze biti sujetna da se ne moze opisati. Cast izuzetcima naravno. Zato ja uglavnom idem kod muskih ginekologa i frizera i sta god....tako i u prevozu, sto kazete vazda ce ti musko prije ustati nego zena. Samo te pogleda krajem oka i ko veli, ko te j... Bitno je da je bebac sada dobro, ti probaj da zaboravis na to ruzno iskustvo, pricaj malenom, pustaj u muziku i sve ce biti uredu. Stvarno da ne poverujes, kao da je nekome lako ici na amnio i cekati rezultate i nervirati se, jos ti treba dodatni stres praviti jedna ne takticna krava
Mi sutra idemo kod dr. Katice, jedva cekam da vidim ovu slonicu micu .
Nudzejma sretno na kontroli
Ja sam juce u Bingu kupila AlmaRas-ovu spavacicu, kopca se do ispod grudi, onako malo duza, do koljena, 16 KM, fin je pamuk. Jedva se krecem tako da mislim da necu biti u stanju obilaziti Otoku i Fis, pa eto rijesih stvar u Bingu. Ako koga zanima, na Mojmilu u Amku, u prizemlju, ima super stvarcica za bebe, PcelicaMaja ili tako nesto, domaca proizvodnja, sve pamuk, a cijene ok. Ja planiram ovih dana otici uzeti jos koju stavrcicu sto mi fali, pa da i to zavrsim.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 14:31:36
edina_82
Drage moje cure,evo da vam se javim.Juce sam uzela uputnicu i otisla u bolnicu,uradila uzv i doktor mi je potvrdio ono najgore...Ostala sam u bolnici,kiretazu su mi trebali uraditi rano jutros.Medjutim,sinoc oko 10 sam pocela da krvarim i imala sam spontani.Kako sam se samo prepala i kako sam ocajna bila.Odvezli su me u salu i vratili kroz 15 minuta.Sreca pa nisam imala nikakvih strasnih bolova,a ni sad me ne boli.Otpustili su me kuci danas
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 14:41:40
Sanjalica 85
Draga Edina, strasno je to sto ti se desilo, ali u toj svoj nesreci dobro je sto je organizam sam obavio svoje, bez da su te morali cistiti.Moja prijateljica prije godinu imala spontani, otislo je samo od sebe, i evo sada je hvala Bogu opet trudna, sve je ok, preventive radi pije terapiju ali bebac napreduje. Malo ce trebati vremena da se oporavis i psihicki i fizicki, daj sebi prostora i onda u nove pobjede. Zelim ti brz oporavak i saljem ti puno zagrljaja
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 14:46:25
edina_82
Ja jos uvijek ne mogu da vjerujem,al eto,nadam se najboljem ishodu na kraju.Cekam ph nalaz da vidim sta je zapravo uzrok,mozda postoji neki problem kojeg ni sama nisam svjesna.Hvala vam drage moje jos jednom na podrsci,puno mi znaci
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 14:46:48
agatha
Draga, Edina 82,jako mi je žao.Da ti dragi Bog da snage da prebrodis ovaj težak period. Ne znam sta da ti kazem, koju rijec utjehe Sanjalice85,sretno kod dr.Katice, čula sam sve najbolje o njemu. I ja sama sebi govorim bit će kako biti mora... Ipak se nadam da ću razbiti ovaj septembar još jednom djevojčicom
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 14:54:57
samy_lo
Pozdrav zenice moje.. Ja cio dan napolju,pravimo plastenik... Sto se tice doktorice Naime,meni je radila prvu kiretazu,lezala sam gore 5 dana i uvidjela da je odvratna,ali zato mi je kiretazu odradila u roku od 2 minute..i na kontrolu kad sam isla super se odnosila prema meni..ma ko ce joj ga znati... Sto se mog termina poroda tice on nije ok,jer je moja trudnoca manja,nezz bas da li 1-2 sedmice ali doktor kaze da moze doci na svoje vremenom
< Poruku je uredio samy_lo -- 6.4.2016 14:55:45 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 14:57:00
BubaDara
edina dušo, jako mi je žao sve sam se nadala da ćeš javiti lijepe vijesti Grlim jako jako punoooo agatha i moje još nije ptovrđeno, nego je stavljeno po mom nekom osjećaju. Možda ipak bude pišulja
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 15:16:28
MajaAjna
Ja cu biti iskrena.... nisam uopste citala ove poruke od Edine jednostavno nemam snage. (mozda nekom djeluje glupo al takva sam) Vidjela sam prvi put kad se javila samo sta je u pitanju i vjerujte da ne smijem se vise usuditi da citam. Jednostavno ako budem citala citavo vrijeme cu samo na to misliti ubijati i sebe razmisljanjem ionako sam preosjetljiva. Ali ipak nemogu da se ne javim Edini jer nemogu ni da zamislim kako joj je. EDINA STVARNO MI JE ZAO ZELIM TI OD SRCA DA TI DRAGI BOG PODARI STO VISE SNAGE I MOCI DA PREVAZIDJES OVAJ PERIOD SVOG ZIVOTA. Vrijeme ide dalje, Budi jaka inace su sve zene lavice (osim mene) Sto prije se oporavi od svega ovog zelim ti sve naaaaaaajbolje.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 15:46:41
tačkicaa
Edina Znam da nema riječi koje bi te mogle utješiti u ovom trenutku... Isplači se, izvrišti ako treba, daj sebi vremena, pa u nove pobjede aBd. Budi jaka, Bog nikoga od nas ne optereti više od onoga što možemo podnijeti...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 15:47:25
edina_82
Drage moje,pazite na sebe i na ta mala bica koja nosite,vi treba da ste na prvom mjestu.Sad cekam ph nalaz da vidim hoce li mi on reci nesto vise.Tesko mi je al ne gubim nadu da cu imati i ja svoj razlog za zivot.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 15:49:16
Arijana2
Draga Edina zao mi je sto si morala proći kroz sve to,drži se kao sto rekoše ostale žene ,Boze sačuvaj iskušenja ali žene su jake i aBd želim ti da ubrzo ugledaš plusic na testu i da sve prodje u najboljem redu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 15:49:46
emanaa
pozz zenice , nova sam ovdje, pojma nemam kako napraviti temu :) a zanimaju me iskusta sa nuhalnim naborom, one koje su imale malo veci kako se zavrsilo na kraju ? postoji li mogucnost da grijese :) nemojte mi zamjeriti sto ovdje pisem :) i hvala :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - April 6.4.2016 15:53:19
ema08
Draga Edina, bas sam mislila sta je tobom, kako si i bas sam se rastuzila kad sam procitala tvoj post . Mila cuvaj se, ako ikako mogu pomoci tu sam za tebe...
Agatha, ne mogu da vjerujem kako su nehumani postali ljekari. Svi mi znamo da njima dnevno prodje puno pacijenata kroz ruke, ali to nije razlog da se tako ponasaju prema bilo kojoj od nas. Sve mi gore drhtimo kao pticice uplasene i samo cekamo potvrdu da ce nasa beba biti dobro, neku toplu ljudsku rijec, nista vise...joj....bitch jedna...sad bi je pocupala
Bubadaro, hocu i ja baloncic , a ako bude moyemo biti i prije hehehe
Idana, miruj, slusaj doktore i dryim ti fige da bude sve ok...pusa
Nudzejma, sretno na kontroli
Sanjalice, dr.Katica je divaaannn
Pusa za sve ostale trudnice
Mene uhvatila neka prehlada, boli grlo, sinusi, a i temperatura se vrti oko 37. Nadam se da nece rasti . Ako bude rasla sta savjetujete
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.