Finepex
|
Iskreno, meni je malo komicno , ne mogu to da zamislim, ne mogu sebe da zamislim u toj poziciji..trebam da se porodim, ja se poradjam, i pored svih stresova ja gledam jel mi mahrama na glavi. Pa sta ce biti sa mnom koja ide na carski? Hocu li biti gola? Ni to me nije opteretilo koliko ikamet i ezan. Isto druga stvar, sto licno mene je vise zadeveralo, nego sta cu obuci, hocul neku njihovi bolnicku spavacicu, hoceli mi se vidjeti kosa, il hocul imati gace ili necul, kako cu drzati ulozak uopste..pored svih stvari najvise me zadeveralo ucenje ikameta i ezana djetetu. nekako sam se zapitala hoce li se "pikati" ako se to prouci 10-15 dana kasnije, ili bas mora u tom trenutku kada se dijete rodi.. smijel muz prisustovat carskom porodu? Evo i razlog zasto sam se zadeverala, ovdje nigdje ne pise da je to bilo 5 dana, 10 dana, ili kada je dijete izaslo iz bolnice.. nego onda..kada se rodilo. Ebu Rafi, r.a., prenosi: ''''Bio sam prisutan kada je Allahov Poslanik, s.a.v.s., prouio ezan na uho Hasanu, sinu Alijinom, kada ga je Fatima rodila. (Biljei ga Tirmizi, koji kae da je vjerodostojan, Ebu Davud, Hakim koji ga takoer smatra vjerodostojnim, Taberani, Ahmed, Begavi)
< Poruku je uredio Finepex -- 22.5.2015 9:18:59 >