Anoniman
|
Dugo sam pokusavala sama rijesiti svoj problem, ali ne ide - trebam neciji savjet, ili misljenje neoga ko je mozda prosao, a mozda i nije kroz ono sto ja sada prolazim. Supruga sam upoznala prije 4 godine.. Izlazili smo, druzili se, njegovu mamu sam vidjela par puta, i bila je uvijek malo cudna, suzdrzana - ali nisam imala problem sa njom. Od kako smo se mm i ja uzeli - od njegove rodbine sam pocela da slusam price kako ona nije normalna, kako baca sihire - na sto sam ja ljude molila da ne pricaju o tome, jer nije lijepo, to je ipak majka mm.. Onda nakon 2 mjeseca braka - nicim izazvana kunem vam se - ta zena je pocela prijetiti da ce nas izbaciti iz stana (to je stan mm ali ona ima kljuc), ulijetala je u stan u 6 ujutro, uvlacila se mm i meni u krevet bukvalno, meni u lice i iza ledja govoriti da sam seljanka, psovala mi je sta je stigla - meni je to bilo nenormalno, nisam ni reagovala jer sam bila zatecena.. Jednom je pocela paljba dok je mm bio u kuci - tada su se oni pokacili i nisu pricali mjesec dana. Onda sam ja rekla -ok, ona je ostecena iz rata - ili sta vec, ali ti je majka, nazovi bar da vidis je li dobro, ne moras svaki dan sjediti s njom .. i nakon dugo mog nagovaranja on je nazove, ona mi dodje u kucu i pravi se da nista nije bilo - ali to sve kratko traje, stalno podbada, moje stvari poklanja, dodje mi u kucu i unisti odjecu i posudje - kao ona je kucanica pa da mi pokaze kako se to radi i unisti sve, u poslijednje vrijeme muza mi zove kod nje na konak - i on kaze odoh vidjet sta hoce, mozda nije dobro - jednu noc ode - mene trudnu 4 mjeseca ostavi kuci - a ranije je i s poslovnog puta uvijek zurio kuci -kaze ne moze zaspati bez mene.., vrati se drugi dan - drugi covjek. Pocne drzati neka predavanja, pricati mi kako njegova mama brine za mene i bebu (a meni je u lice rekla kada sam joj rekla da je curica - nije ti to za mustuluka, ali eto..hajd - ja cu joj bar ime dati..). Elem, njegov brat i snaha sa troje djece i tom veselom svekrvom planiraju na more u kamp i zovu i nas. Ja sam se u tom kampu polomila i dok nisam bila trudna, a sada trudnoj i to jos sa svekrvom mi se bas i ne ide. I kada je mm rekao njima da se meni bas i ne ide, svekrva me nazvala i rekla - muz ti ide, nemoj da bi mu sta rekla, sta ti fali da sjedis kuci.. Mozda vama zvuci smijesno, ali meni je pun klinac, samo placem, strah me ovoj bebici da ne naskodim, a mm je u fazi kada nju gotivi i sve sto ja kazem pada u vodu.. Ako imate kakav savjet, molim vas pomozite
|