AIDA RR
|
Slažem se s tobom, maske na bazi morske sole su najbolje za lice šta se tiče dubinskog čiščenja kože. Jer kao što znamo, nakon jednog kupanja u moru, na veče primjetimo da se je sa našeg lica uklonili puno prištiča, koža razmastila, postala više sjajnija... Tako da što se tiče čiščenja kože i ja najviše preferiram masku iz morskih algi odnosno maske iz soli mora. A što se tiče "zatezanja gubica", iz svog iskustva koristim samo masku iz meda, kojeg kupujem kao domačog i ne iz trgovine. Znači samo nanesem domači med (čeliji med) na lice i pustima ga na licu dok imama vrijeme. Nekad to traje sat vremena, a nekad i čitav dan (recimo subotom ili nedeljom). Naime što više držim med na licu, toliko duže imam "zategnutu" kožu, to recimo traja do 14 dana ili 3 tjedne. Cure, pokušajte, nema te kreme na trgu, koja bi mogla za 80% zategnuti lice u toliko brzom vremenu (govorim kad se maska drži na licu "čitav dan"). Sad ču vam reči "recept" kako se stavlja maska: znači, med u debelom sloju razmažemo po licu (po želji i vratu i dekolteju, ako imate tamo gubica"). Med pustite na koži koliko možete, a ispirate ga samo sa vodom, bez sapunica, tonika, itd. Naime samo tako čete zadržati prirodnu fruktozu (prirodni šečer), koji koži vrača vlažnost i zateže je. Kao što znamo, najviše gubica imamo oko očiju odnosno ispod oka, zato tamo što više mažite med u debelom sloju. Primjetit čete, da tamo prvo nestane meda, jer upravo na tom mjestu je koža najsuša i najviše nagubana. Možda če vas nekad zasvrbjeti, ali to je zato jer vam krv cirkulira, značit čistu se vam dubinske pore kože. A ako želite čvrstiti kožu čitavog tjela, onda uzimajte kupke ili ulja od vanilije, kokosa, banane, itd., znači samo od voča, jer voče ima prirodni šečer, koji zatezuje gubice. Nadam se, da ču uspjeti nekom pomoči u mučnom uklanjanju gubica, a ako ima neka od vas koji recpet za prištiče, molim vas, da mi se javi, jer to je mi je vječan problem i veoma teška borba!
|