Hanady RR
|
Možda bi ova tema bila prikladnija http://www.ringeraja.ba/forum/m_203742/mpage_7/key_/tm.htm tu sam našla i ovo, anonimna je naša dadada koja se baš u sve ovo dobro razmumije sa svojim siksutvom... IZVORNA PORUKA: Anoniman IZVORNA PORUKA: bebacha dok se tolerise kad djete nemoze izgovorit glasove č,š,dz Tolerancija je do 5 god. za ove glasove koje pitaš glasovi koji se prvi usvajaju su a, e, i, o, u te p, b, t, d, k, g za njima m i n, te h, j, f, v, s, z, š, ž, nj i r Posljednji su c, ć, đ, č, dž, a zadnji l i lj Ispituješ tako što djetetu kažeš da izgovori npr.- pismo, kapa, top kod glasa P itd. IZVORNA PORUKA: bebacha dok se tolerise kad djete nemoze izgovorit glasove č,š,dz Tolerancija je do 5 god. za ove glasove koje pitaš glasovi koji se prvi usvajaju su a, e, i, o, u te p, b, t, d, k, g za njima m i n, te h, j, f, v, s, z, š, ž, nj i r Posljednji su c, ć, đ, č, dž, a zadnji l i lj Ispituješ tako što djetetu kažeš da izgovori npr.- pismo, kapa, top kod glasa P itd. Moja starija nije skoro pa do 5-te R lijepo govorila i odjednom počela... ja sma sa 4 htjela logopedu pa mi rkeoše do 5-te nema potrebe...rekao mi jedna logoper u jednom neobaveznom razgovoru u slučajnom poznanstvu...pokazali se tačnim