Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
molila bi vas da mi pomognete pri prikupljanju informacija u tri teme na RR.rs. Mislim, da je ovaj forum jedna divna multikulturna i verska zajednica, u kojoj sigurno ima ljudi, koji bi znali pomoći.
Ako vam nije suvišno, ovo su tri teme u kojima tražim pomoć:
Moja katolicka strana>:): -Badnje vece 24.12, nacin praznovanja Badnje veceri razlikuje se pomalo kod katolika u zavisnosti od drzave, ja bas znam kako to izgleda u Poljskoj -Bozic-25.12 -Drugi dan bozica-26.12 -Uskrs, datum nije stalan -Prvi dan Uskrsa Moja pravoslavna strana: -Badnje vece-05.01 -Bozic-06.01 -stara nova godina-14.01 -Slava-u slucaju mog MM Djurdjevdan
26.12. SV STJEPAN prvomučenik koji je zbog propovijedi bio oklevetan i kamenovan.
6.1.Sveta tri kralja.( su u kršanskoj tradiciji kraljevi ili mudraci koji su se došli pokloniti Isusu nakon rođenja) Često ih zovu Baltazar, Melkior I Gašpar. U Bibliji se ne navode ta imena.
U RH se poštuju svi običaji i tek kad završi Pravoslavna nova godina skidaju se svi ukrasi.
Nije bitno tko je kakve vijere nego kakva je osoba.
1 Ramadan (prvi dan posta)
17 Ramadan - Jevmi Bedr (Bitka na Bedru - prva Muhamedova i muslimanska vojna pobeda, u martu/ožujku 624.) i Dan Dijaspore
26 Ramadan - uoči Laylat al-Qadr-a - "Noć Sudbine", kada je počelo otkrivanje Kurana
Kod katolika Sv. Nikola 06.12., a kod pravoslavaca 19.12. To se uzima i kao djeciji praznik kada im se daruju paketici. Kod pravoslavaca je karakteristicno i to sto svaka porodica ima svoju krsnu slavu kada slavi ime jednog sveca koji je zastitnik te porodice. Takodje, i kod pravoslavaca i kod katolika postoji dan u godini, odnosno svetac kada slavi jedno cjelokupno mjesto, nesto kao zastitnik naselja. Tada obicno bude vasar i veselo.
Ovo sto je nabrojano(od strane Dine),su dani koji se obiljezavaju u islamskom kalendaru,dakle naglasavam,OBILJEZAVAJU!!! A sto se tice praznika koji se SLAVE to su samo dva Bajrama:Ramazanski i Kurbanski Bajram...
Hvala, hvala, hvala! Da, činilo se meni nešto mnogo, da se sve to slavi Jedva čekam da pootvaramo teme o pojedinačnom slavlju, pa da napišu devojke kako to proslave u svojim porodicama.
Ja miska od ovih navedenih sve obiljezavam, u svojoj kuci bar, ako ne javno... dragi jedino obiljezava petak, dzumom, a meni gdje ja zivim petak je ionako neradni dan, tako da ja slavim i uzivam sa svojim dragim
a znam da se javno obiljezavaju samo Bajrami, nazalost... mada se i u Travniku obiljezi Nova hidzretsko godina koliko znam
LP
< Poruku je uredio Dina RR -- 10.12.2008 23:39:54 >
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.