|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako živite vaš brak?
12.6.2012 14:00:10   
bananica

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

meni je sasvim normalno da muz zna koliko imam/nemam na racunu i da ja znam koliko on ima/nema..

nekad ni ja ne znam koliko imam i dal imamuser posted image
meni ovo nije obavezno uopće, niti mi je stup brakauser posted image

ja cesto ne znam koliko imamouser posted image user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 251
12.6.2012 14:00:33   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
čarape...tri ćoška...jedan u spavaćoj, jedna u predulazu i trećiuser posted image u dnevnom boravku...skine i ostavi...ja skupljal, prala, sastavljala...
u neko doba počnem kupiti i pravac kanta za smeće...
kreno čojek na poso nema crnih čarapa...gdje su...rkeo u konetenru što pitaš...
sve mu je jasno bilo...do toga dana čarape uredno s anogu nosi u korpu za veš...

Ja nisam bila ovako radikalna.
Ja sam čarape ostavljala tamo gdje ih je posadio. Malo bih nogom pogurala da baš nisu na pola sobe.
Nakon par dana nije imao čarape za obući, i sav u čudu me pitao gdje su.
Ja otišla do wc, otvorila mašinu, pogledam i kažem: nema ih ovdje u prljavom vešu.
Nemam pojma, da nisu tamo gdje ih ostavljaš.

Od tada ne kupim čarape po stanu, ima tome deset godina.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 252
12.6.2012 14:01:28   
Hanady RR

meni je sasvim normalno da muz zna koliko imam/nemam na racunu i da ja znam koliko on ima/nema..

e hebiga vesela...klinko bi se ti seksala što tebi jeste stub braka da si pošla kupit ručak a para nema na računuuser posted image
hajde jednu noć hajd drugu...al jarane gladna se seksat dvije tri noći za red nije lahkouser posted image

ja vazda znam u pfening đe šta i koliko...
samo tako opstajemuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 253
12.6.2012 14:01:36   
D_K
tema emisije su postale finansije i cascenja i javila sam se samo da kazem da nemam nista protiv takvog modela..

a pravo glasa je druga prica.. ili ga imas ili nemas user posted image

Onaj pogled :))))

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 254
12.6.2012 14:02:15   
veeseelaa
Jadna je ona žena/majka/supruga koja je "poštovana" i koja ima pravo glasa samo zbog svoje plate....sve drugo je šuplja priča!

jadna je žena koja ima samo pravo glasa zbog svoje plate
jadna je žena koja ima samo pravo glasa jer odgaja djecu
jadna je žena jer ima samo pravo glasa jer kuha
jadna je žena jer ima samo pravo glasa jer je čistačica

helem svaka jadna user posted image user posted image

meni je jedna nana stara rekla davno, više te cijeni i muž i djeca ako radišuser posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 255
12.6.2012 14:02:25   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: hanabanana

čarape...tri ćoška...jedan u spavaćoj, jedna u predulazu i trećiuser posted image u dnevnom boravku...skine i ostavi...ja skupljal, prala, sastavljala...
u neko doba počnem kupiti i pravac kanta za smeće...
kreno čojek na poso nema crnih čarapa...gdje su...rkeo u konetenru što pitaš...
sve mu je jasno bilo...do toga dana čarape uredno s anogu nosi u korpu za veš...

Ja nisam bila ovako radikalna.
Ja sam čarape ostavljala tamo gdje ih je posadio. Malo bih nogom pogurala da baš nisu na pola sobe.
Nakon par dana nije imao čarape za obući, i sav u čudu me pitao gdje su.
Ja otišla do wc, otvorila mašinu, pogledam i kažem: nema ih ovdje u prljavom vešu.
Nemam pojma, da nisu tamo gdje ih ostavljaš.

Od tada ne kupim čarape po stanu, ima tome deset godina.

eh i ja bih ovako da mi farah nije preprano propuzala...i malo malo čarapa joj u ustimauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 256
12.6.2012 14:02:56   
bananica

e hebiga vesela...klinko bi se ti seksala što tebi jeste stub braka da si pošla kupit ručak a para nema na računuuser posted image
hajde jednu noć hajd drugu...al jarane gladna se seksat dvije tri noći za red nije lahkouser posted image

user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 257
12.6.2012 14:03:15   
D_K

pa nisam ni rekla da je stup braka.. odakle ti to?

Neposredna veza do poruke: 258
12.6.2012 14:03:27   
veeseelaa

user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 259
12.6.2012 14:03:46   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: D_K

pa nisam ni rekla da je stup braka.. odakle ti to?

a ne znam user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 260
12.6.2012 14:03:54   
muaaa

IZVORNA PORUKA: snijeg

Jadna je ona žena/majka/supruga koja je "poštovana" i koja ima pravo glasa samo zbog svoje plate....sve drugo je šuplja priča!

Eh sad, kako živim brak.....još uvijek mogu kazati dobro, hvala Bogu, i tako sve dok brak ne počne "živjeti mene". Živimo brzo, dinamično, birali smo mane sa kojima možemo živjeti, a za vrline je lako, one nas vode kroz svakodnevnicu. Ima suza, ali ima i osmijeha i smijeha i strasti, sve dok je tako znam da živim, kad se prestanemo smijati i plakati i pogledom prepoznati znat ću da brak živi nas, da smo navika.....nadam se da do toga neće doći user posted image

Bravo

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 261
12.6.2012 14:05:33   
Anoniman
Smiješno je kako se žene koje ne rade podržavaju a ove koje rade brane, bespotrebno.
Zna se da je bolje da i žena radi i da ima svoju zaradu.

(odgovor članu muaaa)
  Neposredna veza do poruke: 262
12.6.2012 14:06:40   
bebacha
joj sto volim kad dode 1-2 pametne zene pa u par recenica sve kazuuser posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 263
12.6.2012 14:08:40   
Alma_27

i ja ovo nešto kontam...meni ovo ne bi palo na pamet da uradim..mislim, palo bi mi na pamet ali ne bih to uradila...to mi je ravno šamaru i bojim se da nekako ovo graniči sa nekom vrstom sile-to bacanje i sl. user posted image
moj ne bi šutio, to nikako...

ma vala kad ponoviš 100 puta nešto a on i dalje po svom ja upotrijebim silu user posted image da sam fizički jača nekad bi ga i preko koljena stavila i nalupala user posted image user posted image user posted image
mislim zna se red neki, gdje se jakna ostavlja, gdje čarape, e sad zamisli da svi tako bacamo na sve strane?
pa kud bi kraj bio

e zamisli al fakat...

ja sklanjam do sebe i dvoje djeceeeeeeeeeee...
znači nikada nije do njih dvije u ormar varti ni jaknu ni skunju...
znao je uzet d aih obuče sam..lako mu nać kad je sve na gotovs i namješteno...
al stavrno zar bi imalo msila da i za njih odraslim insanom spremama do kraja životauser posted image
zar to nije psihičko zlostavljanje ženeuser posted image
pa mene ubijalo...al ubijalouser posted image
do zla boga da sma od njega tražila d amoje sklanja, pere, pegle i donosi miuser posted image

meni je 1000 puta doslo da sve pobacam kroz prozor. a onda sam svaki put carape ostavila na balkon i tako dok nije nestalo carapa. onda gdje su ciste i slozene carape? sta se desilo user posted image fino sma objasnila da je moja dobra volja da perem i slazem ves i da, ako hoce da to i nastavim raditi, prljavi ves mora ostavitiu korpu inace neka sam pere. isto vazi i za majice preko stolice. meni nije mrsko vratiti u ormar jer smo u kocu gdje sam odrasla svi radili kucanske poslove pa sam naucila da se to radi usput i da se sve vraca na svojemjesto. a gospodin je shvatio da cu ja to svaki put raditi. ja zam da njegovoj mami nije bilo mrsko da za njima sve radi i da i dan danas zena stvarno pade od posla al ne moram ja. ja jednom lijepo pitam: jel ova majica treba da stoji na stolici i bas sam posla da je vratim u ormar kad ce ti on meni: treba. tu joj je mjesto. i to pred djetetom kojem dajemo primjer. e letjela je u kantu za smece (to nije dijete vidjelo :)) i vise se to ne ponavlja.

sto se tice novca, koliko god zaradjujemo, pare su zajednicke. djeca i ne moraju znati ko sta kupuje. ionako im ne kupujemo stvari kad god zatraze nego gledamo da to bude neki poklon odabran ili tako nesto.

sto se tice odgoja djece i dogvaranje oko istog, ne bih ga mijenjala (mislim mm). oko djece se "bakcemo" i on i ja i sve radimo podjednako.

ja sam jednom ovdje rekla da imamo problem jer ne stignemo da izadjemo zbog spavanjaj djece. sad je to lakse jer je ljeto pa i pacice povedemo sa sobom ali se vratimo do 8,30. ako neko uzme djecu da ih pricuva, on bi radije odmarao kod kuce i da gledamo filmove nego izasao samnom. to mi smeta...

Neposredna veza do poruke: 264
12.6.2012 14:09:06   
D_K

IZVORNA PORUKA: bebacha

joj sto volim kad dode 1-2 pametne zene pa u par recenica sve kazuuser posted image

njima user posted image a meni user posted image
pa ja user posted image user posted image user posted image
fino..
nego kako ti je malena - neka izbrisu ovaj OT ali ne mogu da te ganjam po chatovima.. je li ti sveki bolje? citala sam kako je pala pa se pitam je li bolje?

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 265
12.6.2012 14:09:07   
Super Beba

Eh sad, kako živim brak.....još uvijek mogu kazati dobro, hvala Bogu, i tako sve dok brak ne počne "živjeti mene". Živimo brzo, dinamično, birali smo mane sa kojima možemo živjeti, a za vrline je lako, one nas vode kroz svakodnevnicu. Ima suza, ali ima i osmijeha i smijeha i strasti, sve dok je tako znam da živim, kad se prestanemo smijati i plakati i pogledom prepoznati znat ću da brak živi nas, da smo navika.....nadam se da do toga neće doći user posted image

Sve rečeno u jednoj rečenici...
user posted image

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 266
12.6.2012 14:10:23   
Hanady RR
meni pravo msješno pomislit d asutra ne radim da bih drugačije živjela...
vjerujem d abih svoje prohtjeve i smanjila...
al opte mislim da bi mi sve velike želje bilje ispunjene...

mislim meni muć nije radio kad sma se udala...
ja nekako nemam rzaliku u žovotu iz toga preiod tada i sada...a ni on...sem što mor rano ustatuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 267
12.6.2012 14:11:51   
snijeg

meni je jedna nana stara rekla davno, više te cijeni i muž i djeca ako radišuser posted image user posted image user posted image

Jah....jah...
Ono smo što jesmo i određeni smo našim mišljenjem o sebi....ja nisam jadna niti sebe smatram jadnom jer perem, kuham, čistim, odgajam dijete, zarađujem platu....a ništa jadnija nije ni ona žena koja to sve ne radi ili radi 5 x više od mene. U svome domu sam ravnopravna jer sam živo biće/insan, a ne zato što nešto radim/ne radim, zaradim/ne zaradim. A koliko će me neko poštovati - ima ona stara "Imaš onoliko koliko daš" i mislim da se u ovoj poslovici nije mislilo na novčana sredstva user posted image user posted image user posted image

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

Neposredna veza do poruke: 268
12.6.2012 14:12:18   
muaaa

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Smiješno je kako se žene koje ne rade podržavaju a ove koje rade brane, bespotrebno.

Ma ja se nepodrzavam,ali sve sto sam napisala stojim iza toga.Znaci trenutno neradim i nemam pravo "glasa" po nekim,jer sam izdrzavana gospoja.Msm fakat beze.Radim neke druge stvari i tako je kako je.Podrzavam rad i posao i da svaka zena radi najbolje bi bilo i da ima platu.Nepodrzavam ovo svojatanje moje,tvoje ko vise zaradjuje bilo muz ili zena to mi je u braku koji funkcionise nepojmljivo.Ali savkakvih ljudi i cudi

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 269
12.6.2012 14:13:16   
hanabanana
Složila bih se.....poštovanje je nešto što sami moramo zaslužiti.

Ja još nisam čula da neko nekoga poštuje zbog toga koliko zaradjuje?!
Možda je do mene.

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 270
12.6.2012 14:13:59   
bananica

IZVORNA PORUKA: muaaa

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Ma ja se nepodrzavam,ali sve sto sam napisala stojim iza toga.Znaci trenutno neradim i nemam pravo "glasa" po nekim,jer sam izdrzavana gospoja.Msm fakat beze.Radim neke druge stvari i tako je kako je.Podrzavam rad i posao i da svaka zena radi najbolje bi bilo i da ima platu.Nepodrzavam ovo svojatanje moje,tvoje ko vise zaradjuje bilo muz ili zena to mi je u braku koji funkcionise nepojmljivo.Ali savkakvih ljudi i cudi

ja se sa tobom u potpunosti slazem, ne zivim sa cimerom vec sa covjekom kojeg sam izabrala da dijelimo i dobro i zlo

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 271
12.6.2012 14:14:59   
Dalil@
Ne kuzic cemu ove anonimne user posted image

A ono sto kuzim i sto potpisujem je da jeste bolje za zenu da radi (ne ulazim u procenat koristi i stete po porodicu)...i lakse je odrzati jedan brak kada ne morate misliti svaki mjesec mozete li se uklopiti u nesto ili ne, kada svojoj djeci mozete priustiti sve sto pozele (ne ulazim sada u to ni koliko je ovo dobro i normalno za dijete), kada vam nad glavom ne visi nerijeseno stambeno pitanje, kada si brak uljepsate i olaksate raznim luksuzima i iznenadjenjima...promjenite rutinu i sivu svakodnevnicu itd...

..ali, realno, malo je takvih ljudi i onih koji mogu sebi priustiti razmisljanje na takav nacin. Dizem kapu onoj koja kuburi sa svim ovim gore navedenim (tj. nedostatkom istog) i uz to ucini svoj brak lijepim, zdravim i sretnim. Ovo se odnosi i na muskarca. user posted image

Pravi brakovi opstaju i onda kada nam nije sve onako kako smo si zamislili, kada ne dobijamo cesto ono sto zelimo, kada trpimo stvari koje inace ne bi da smo sami (u granicama normale, naravno)...a sve zarad viseg cilja..ocuvanja braka i porodice.

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 272
12.6.2012 14:15:17   
veeseelaa

Jah....jah...
Ono smo što jesmo i određeni smo našim mišljenjem o sebi....ja nisam jadna niti sebe smatram jadnom jer perem, kuham, čistim, odgajam dijete, zarađujem platu....a ništa jadnija nije ni ona žena koja to sve ne radi ili radi 5 x više od mene. U svome domu sam ravnopravna jer sam živo biće/insan, a ne zato što nešto radim/ne radim, zaradim/ne zaradim. A koliko će me neko poštovati - ima ona stara "Imaš onoliko koliko daš" i mislim da se u ovoj poslovici nije mislilo na novčana sredstva user posted image user posted image user posted image

meni je smarno toliko raditi user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 273
12.6.2012 14:16:35   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Složila bih se.....poštovanje je nešto što sami moramo zaslužiti.

Ja još nisam čula da neko nekoga poštuje zbog toga koliko zaradjuje?!
Možda je do mene.

ima ona: "ja te hranim..." Prvo sto je to bogohuljenje jer svakom samo Allah daje nafaku a drugo sto je ionako fuj izjava

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 274
12.6.2012 14:16:43   
veeseelaa
Pravi brakovi opstaju i onda kada nam nije sve onako kako smo si zamislili, kada ne dobijamo cesto ono sto zelimo, kada trpimo stvari koje inace ne bi da smo sami (u granicama normale, naravno)...a sve zarad viseg cilja..ocuvanja braka i porodice.

uvijek nešto neko trpi i uvijek se ne dobije sve što se želi

< Poruku je uredio veeseelaa -- 12.6.2012 14:17:02 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *