bebbe RR
|
Ciao, Dino! I ostale! Pa, znas kakvo je Sarajevo (uglavnom) krajem novembra - u nabranim cizmicama od velura ce ti ili biti hladno ili noga mokra, u vecini slucajeva. A ravno nije los izbor za grad na Miljacki. Samo, pravila nema bas. A sto se mode tice, "prolutaj" malo netom po tim nekim standardnim tamosnjim brendovima, pa ces vidjeti je li se promijenilo, svidja li ti se sta i sl... Ja sam sa sobom u Damask ponijela samo "sminkerske" cizme, cija funkcja je samo da su lijepe, te su sve na stiklu. Nadam se da ce do mog poroda vrijeme biti lijepo, da mi nece trebati tragati za cizmama, jer, cisto sumnjam da cu bas u devetom mjesecu mocu nabadati u stiklicama. A sto se cizama tice, lani je Alpina izbacila par super modela, koznih, vrlo zenstvenih i romanticnim, sa stiklom, iako ne prevelikom... I kostale su od 150 do 200 maraka. Eto, toliko bih ja nekako najvise i dala za te takv, sminkerske modele. I duboko vjerujem da treba imati dobru zimsku cipelu, poput gojzerice i kvalitetne ravne kozne, futrovane cizme sa jakim dnom, kada zivis u krajevima kakvo je Sarajevo. To je baza, a sve drugo nadgradnja... o, Boze, ja toliko volim cipele i sve sto je u vezi s njima, da mi se i ovdje da supljirati... Pozz svima.