otvorila sam ovu temu,jer me jako zanima kakve su vase djece navike/ritual.
Dali ih menjate ili su ostale iste.
A.odkako se rodio ima svoji,navika koje nisam nikada promjenili niti menjam.
Recimo,nikada nije ostao nikodgog zbog njegovog spavanja,jedenja,igranja...neki svoji navika.
Bas za n.g necemo nigdje zbog A. niti moze mi tko doci...razlog nejgove navike.On je naucio lec oko 23.recimo najkasnije i kako tako,sto i mm.cak istjeram iz sobe sprata pogasim sve ,samo tv.radi i on zaspi sam u dnevnoj na podu na jastuku samnom,tako naucio.
Jednom nam gosti bili sjedili bas do 23.on se unervozio poceo plakati,oce samo meni da spava da idem snjim u drugu sobu nema sanse jer nebi htjeo ,da ga uspavam na noge se neda ninati:-( velika steta bilo bi mi,lakse puno.
Ima neki svoj,red recimo kad jede ,kad spava nisam ga nikad menjala samo pomjerala kako je rasto.
Neki,dan mi prijat.rece kao: zasto A.neostavis kod mame pa da idem gdje,reko nebi da mu ja remetim neki red njegov a cisto sumnjam da bi izdrzali snjim
Kad gdje ocemo,ici gledam,jel spavao ili kad treba da zaspi pratim to ,kao sto neki sigurno neprate.
I najvise pratim da mi nezaspe kasno recimo,da uvecer moze zaspat,prijat.se smije na to ispada ja luda ona nije tako radila malenu ostavljala sa 9mjes.isla sa muzem,na more .....Izlazila,bajram,n.g.kafice ....
a ja nisam jos nikada kako se rodio otisla gdje sama da ga ostavim.
Kod sveki Nemoguce je to,izvest mama mi daleko.
Stvarno sam razmisljala da za n.g anela ostavim kod mame ali,bas mm,se neslaze stim,kao remetit ce spavanje,bla bla bla.....