IZVORNA PORUKA: tiktak
Hanady kad je kod tebe vidio pupčanik oko vrata, jesi li morala čašće da ideš na kontrole, molim te napiši mi sve..ma nije ni meni problam carski, samo da bebica bude dobro.. utješilo me je tvoje pozitivno iskustvo
e ovako draga moja...
1. imala sam nisku trudnoću bila sam na čuvanju trudnoće od trećeg mjeseca na terapiji ginipralom
2. beba išla guzom znači naopako
3. imala sam jakuuuuuuuuu upalu, puno sekreta i krvi u mokraći
4. imala sam željezo 2,6
5. kamen i pjesak u žuči , napad žuči imal u trudnoći čak 3 puta ( nedo bog nikome)
5.bebi bio pupčanik oko vrata i zamisli i zamisli položaj bebe i oko nogice ( cjelo vrijeme mi govorili dječak)
mene je doktor u 8 mjesecu trudnoće smjestio u bolnicu kao razlog mi je naveda upala i nisko nošenje bebe a sekrklaš smo preskočili zbog te infekcije. Elem kad sam legla u bolnicu rečeno mi je za pupčanicu...meni šok...još i to...i tako jer sam tamo ležala stalno su me gledali, primala sam inekcije za ovu upalu...uh šta sam ih isprimala a oko pupčane niko nije ido problem...tri puta dnevno su mi radili CTG mislim da je to skraćenica, tačnije to je ono kino na stomak što ti stave pa prate rad srca bebe i onoga puta kada bi se pokazao da nije ok odnosno da je uporen ili nemogu ga naći ...sačekaju malo pa pnonove i nađu otkucaje i to je to. carskim rezom sam se porodila...svi moji navedeni porblemi bili su razlog za carski...upala koja se nije sanirala ni inekcijama nisu smatrali da jje dobro da beba kroz taj kanal izađe, naopako beba a nedo bog napad žuži za vrijeme poroda i da naravno pupčanica oko vrata i jako jako loš položaj tzv. dječaka. ležala sam u bolnici sve do poroda...samo sam izašla na 3-4 dana da riješim dokumentaciju za sekciju i papire kod svoje doktorice. elem rodila sam zdravu djevojčicu kojoj je sada 13 mjeseci.
nemoj da se brineš...doktori znaju najbolje...mi možda ponekad nismo zadovoljni njima ali doktor je doktor ...njih slušaj i sve će ok biti. brigu za bebu nemoj da imaš doktor će najbolje znati šta da se radi i kada da se radi. tvoja dodatna nervoza samo će pogoršavati stanje...bebe sve osjete i nemoj to da dopustiš. zanm teško je to izvesti ali eto ja ti gre napisah sve svoje traume...e ova mala me baš ispatila, vjeruj nisma sve na ovom forumu ni pisla da nebi neke mlade mame isprepadala...svaka trudnoća je različita ova moja bila je noćna mora...al doktor je doktor i hvala držćavnoj bolnici i cijelom osoblju i svim doktorima dole na ovoj prekrasnoj zlatnoj plavokookoj princezi.