Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.
ja nevidim udubljenje kontam ako je donja torta nesto tipa reforme onda nebi trebao biti problem
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
07.01.2012, 17:41
ElmaB
4568
Ma jednostavno. Velikom špatulom ili ne znam kako da ti objasnim, sada ću ti postaviti sliku, čime ja ravnam torte a ujedno se i pomažem prilikom prebacivanja.
Joj ne mogu da pronađem kod sebe nijednu sliku na kojoj se udubljenje, vidi mada nije bilo veliko, to sam haman samo ja primjetila i vjerovatno je bilo zbog tezine gornje, drugi put u pamet
_____________________________
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.
zvuci mi nemoguce tortu podignut i prebacit daj sliku
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
07.01.2012, 17:49
ElmaB
4568
IZVORNA PORUKA: bebacha
zvuci mi nemoguce tortu podignut i prebacit daj sliku
Vidi, ja torte uvijek držim na ravnom debelom kartonu, ali ispod je papir za pečenje. Kada je dižem dižem zajedno sa papirom. Jednom rukom skidam papir a drugom prebacujem. U ovome ti može neko i pomoći. A evo mog pomagača:
Ilhana , ja ne volim ovakve kreme gdje idu samo žumanjci ili samo bjelanjci, šta da radim sa ostatkom? I kako obrađuješ žumanjke?
Ja stavim da se one ubutaju jedno 10-15 minuta sami i onda dodajem ostale sastojke...
a inace ako napravis onaj fil od pudinga, dodas 1 vanilin seceri, malo vise margarina i secera u prahu moze i on se koristiti umjesto buttercream =) ja napravim uvijek cvrsci taj fil kad pravim neke kolace na kojima moram fil oblikovati =)
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
08.01.2012, 10:04
madam x
839
Ima li neko iskustva sa čokoladnom fondantom ?
Ilhana, hvala na odgovoru .
08.01.2012, 13:39
ElmaB
4568
Ja ću ga praviti sljedeće sedmice, pa ću ti javiti. Imam narudžbu takvu, pa se nadam da bi trebao biti ok.
Ja ću ga praviti sljedeće sedmice, pa ću ti javiti. Imam narudžbu takvu, pa se nadam da bi trebao biti ok.
Ja sam ga danas napravila a sutra ga stavljam na tortu, pa ću ja tebi javiti
Imaš li ideju kako da ga ukrasim, torta je za odrasle, misliula sam samo neke šarice bijelom čokoladom izvesti , ali se bojim da to neću uredno odraditi. Imaš li prijedloga?
08.01.2012, 17:12
madam x
839
Ovako nešto mislim.
08.01.2012, 17:12
ElmaB
4568
Napravi ruže od čoko fondata. Krajeve latica ukrasi sjajem ili prošaraj tečnom bijelom čokoladom.
Ovo ti je posebna tehnika sa čoko transferima. Nemam ih ni ja, nisam ih još kupila, a bojom i četkicom ovo izvesti mislim da je teško da baš svaka šara bude ista.
Flasice za dekoriranje je predobro =) Ja sam sebi uzela dvije u jednoj drzim cokoladu koju samo stavim u vrcu vodu i ona se istopi i spremna za dekorisanje =)
Mislim da su wiltonove... kad sam narucivala boju crvenu uzela i njih jer vidim da svi master chef i ostala ekipa koriste ih kad dekorisu i nemogu vam opisati tu lahkocu sa ovim flasama...
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
08.01.2012, 18:45
ElmaB
4568
Da ima ovo Wilton, vidjela sam to, mada ja nisam nešto razmišljala da ih kupim, jer nisu mi baš neophodni, mada dobro ih je imati!
Ja citala da mozes istopis cokoladu i naspes u ovo i kad god ti treba samo stavis u vrucu vodu u serpi rastopis koristis i opet posle u frizder i sve tako..
ja sam odusevljenja kako je lahko i bez prljavstine raditi sa njima =)