Tema je stara, ali molim vas za savjet, mame koju su imale iskustva sa limfnim čvorovima.Svom dječaku koji je star 14 mjeseci sam prije mjesec dana napipala kvržicu, tj potiljačni limfni čvor, veličine je manjeg graška, sa lijeve strane. Sa desne strane jedva da se moze napipati.
Prije par dana sam mu iza desnog uha napipala, na kosti iz uha, mali limfni čvor veličine zrna borovnice, da bih mu danas opet sa desne strane, ali u kosi, na lobanji, napipala još jedan, ako je to uopšte limfni čvor.Taj je mali, veličine borovnice isto. Svi su pomični, bježe pod prstom i ne bole ga, ne buni se kad ga dodirnem.
Vodila sam ga pedijatrici koja kaze da to nije nista, da svi imamo lč, da će najvjerovatnije takav i ostati. On se sasvim normalno ponaša, jede, veseo je, neumoran :)
Bio je bolestan cijeli septembar, prvih sedam dana imao stomačnu virozu,bili i u bolnici, pa onda kašall i kijavica, pa onda dobio gingivitis i afte, pa opet grlo, a za sve to vrijeme su mu i zubići rasli. Da li je to tad se pojavilo, ne znam, mozda, ali ja sam zabrinuta, planiram ga iduce sedmice i privatno odvesti da čujem drugo mišljenje.
Ako je neko imao iskustva bila bih zahvalna za pomoć
Pozdrav