Drage moje,
Odlucih da podijelim nasu pricu sa vama koja traje od 25. aprila.
Uma je u tu nedelju dobila malo na licu osipa, ja mrtva hladna konstatujem da je od kosice, na presvlacenju vidim da ima tackica crvenih po citavom tijelu, ja opet hladno garant je neka djecija bolest. Mi je odvedemo u Dom zdravlja (dezurni) i tu pocinje uzas. Doktorica nije sigurna sta je..Mozda je alergija, a mozda su pljuskavice .. Vraca nas kuci, sa napomenom da se ujutro javimo nasem pedijatru. Ujutro zaista i idemo...Doktorica nas salje na vadjenje leukocita sa naznakom da ona nikada nije vidjela osip. Leukociti malo poviseni, sve u svemu ok. Konstatacija nije djecija bolest, vjerovatno neka alergija, terapija flonidan i tecni puder. Ja napominjem da nista novo nismo jeli. Popodne odlazim do posla, poslije povratka sa posla...Osip je buknuo...dijete je svo od ispupcenog osipa koji izgleda uzasno, cak su i tabani svi od crvenih fleka, ne cese je nista, nema turu, normalno jede, pije...Predvece vodimo je na Pedijatriju...Doktorica, inekcije Dexametazona 3X dnevno...ali neka prvo vidi dermatolog. Dermatolog konstatuje da nikada nije vidio ovakav osip, i da mijenja na fenistil kapi terapiju i na tecni puder i da nije alergija nego virus i uz tu konstataciju, kaze za svaki slucaj iskljucite unos bjelancevina.. ..Kaze inekcije dexametazona da tu noc pricekaju...Vracamo se kuci...Beba je umorna, place, ja joj tecnim puderom mazem samo nogice, jer vec spava...Do ujutrogdje sam joj nanijela puder...osip se spaja u uzasne fleke...velicine 2-4 cm. Prestajem joj mazati puderom.
Idem u dom zdravlja sama, napadam doktoricu, sto joj nije dala da vadi nalaze...daje nam milion uputnica...Citavu sedmicu hodamo od doktora do doktora...Svi nalazi uredni, KS, CRP, urin, stolica, bris guse i nosa...Nas se uzas nastavlja kada je u cetvrtak gledaju dva doktora na dermatologiji i prepisuju joj kremu opet na bazi kostekoroidi (Elocom), koju mi apotekarka cvrsto savjetuje da ne stavljam, jer se radi o muskom hormonu i nije za velike povrsine...Kupujem sama kremu stelatria mustela i osip se pocinje polako uvlaciti...O svemu se raspitujem i sjetim se doktorice Knor (dermatologa) privatno je prima i 4. maja (jer nije bila u Sa) i na jedan pogled konstatuje da je dijete otrovano, da je koza ostecena ..Na moje pitanje, kako otrovana...pita me jel pila neke lijekove, ko iz topa nije...sjetim se da je prije tri sedmice imala upalu usiju i da je pila PAncef (po prvi put) i panadol 10 dana u terapiji. Uglavnom to nije klasicna alergija organizma na upotrebu lijeka, vec je lijek organizam prepoznao kao toksin i izbacio na kozu.
Iskljucila nam je sve lijekove protiv alergije...
U karton nam je sada upisano da ne smije primiti nista sto ima osnovu Pancefa, i Paracetamola (panadola)...
Pazite i na upotrebu paracetamola, jer 100 puta moze dijete da ga popije i 101 put da ga izbaci.
Zabranjeni su nam svi lijekovi do daljnjeg, molim Boga da nam ne zatrebaju..Uglavnom 3 sedmice do 3 mjeseca treba organizmu da se ocisti od lijeka...
Moram li napomenuti da ne smijemo primiti ni jednu vakcinu do 2 godine zivota (ova MMR (jer smo kasnili) i ovu sto smo sada u maju trebali dobiti)...
Uglavnom...Osip se uvlaci u kozu, jako dugo ce trebati da potpuno nestane...Hvala Bogu nema previse na otvorenim dijelovima koze, najgore su nam prosle nogice....
Eto, drage moje....
< Poruku je uredio Skvo RR -- 13.5.2010 11:17:09 >