IZVORNA PORUKA: bebana27
u mene je prijateljica u trudnoci dobila 35 kg a rodila je u 8 mjesecu i beba je bila teska samo 1 470 jer sve je islo na nju a skroz malo na djete.
ja kad sam isla na kontrolu imala sam 15 sed.i dobila sam samo 1,5 kg ali dr kaze da to nije problem a mene opet nesto strah da nije kakav problem
Ti sad i ne treba da se debljaš,čak prva tri mjeseca se i ne dobija na težini a neko i smrša,najveći porast težine je u 9 mjesecu kada se i beba najviše deblja,tako da ne brineš dobićeš ti na kilaži
Ja sam se udebljala 16 kg,a stomak mi se skroz malo primjećivao u 6 mjesecu,ja sam sve brinula da mi je beba mala da nešto nije uredu,a na kraju bebica 3.700
.
Draga
dina_89 meni je poznato da doktori stalno opominju za debljnje upravo zbog toga što je i tebi doktorica rekla,ali ako ti je za utjehu moja se rodica koja inače nije sklona gojenju u trudnoći udebljala 25 kg,imala je malo problema sa povišenim pritiskom i leukocitima,ali nikakvih posljedica po bebu nije bilo.
Rodila zdravu djevojčicu tešku 3.200,a poslije poroda ni ona nije imala nikakvih problema,jedino se morala poroditi na carski baš zbog tog visokog pritiska...
Nemoj se sikirati,doktori to govore da upozore i da ne bude da nisu oprezni a rijeđe se dešavaju komplikacije nego što se misli.
Nadam se da će sve biti uredu,puno te pozdravljam...