IZVORNA PORUKA: hanabanana
Ne znam šta je in, ali znam da na sunce na izalzim bez šešira, naočala, i faktora +30. Kad kažem izlazim na sunce tu mislim na onaj prelazak do mora. Na suncu direktnom nisam nikada, ni ja niti djeca. Djecu mažem sa faktorom +50.
Sunce koje imamo sada je vrlo štetno. Oštećenja koje napravi na dječijoj koži ostaju for lifetime.
Tamna boja vaše kože nije znak da ste " uhvatili " boju, nego trajno oštetili svoju kožu.
ja bih ovo da potpišem..
s tim što ja djecu samo po ramenima i područje ispod očiju i nos mašem +50 ostalo +30 jer sreća imaju ten moj a pigment babin...
a ja šešir, naočare, hlad, +30...i ne cvarim se nikada...niti sma ikada prije niti namjeravam ikada...
niti volim da sam tamnija...
malo donijem boje u toj hladovini...al to je toliko neznatno da me uvijek pitaju '' gdje si ti bila?''
mene to ne sikira...ja ne mislim mjenjat
a sikreno sve i d ahoću nema šanse...ja sma svijetle puti i oigment mi je niđe veze za te obrede ''pocrniti na moru''