IZVORNA PORUKA: Blue rose RR
Lejla, odlično je to da se dijete privikava na kolektiv, i ja sam za to, jer ipak ne treba da se svijet vrti oko nje i njenih prohtjeva. Ali npr. ne želim da joj ukinem jutarnje mlijeko iz flašice, koje pije uz crtani ..
Iskreno, sumnjam da ćeš u vrtiću moći očekivati da se tvom djetetu obezbjedi "jutarnje mlijeko iz flašice, koje pije uz crtani".
No vjerujem da vi taj jutarnji tabijat (
što će to biti kafeđija u budućnosti
) možete obaviti prije vrtića!?
Moja je kči išla jedan period i u privatni vrtić, u kojem je recimo malo veća demokratija
od državnog, i možda se djeci dozvoljava više nekih individualnih potreba (kao npr. mogućnost popodnevnog ne spavanja), ali se i tamo nastoji postaviti neki zajednički okvir aktivnosti za svu djecu tokom njihovog boravka.
U našem vrtiću se roditeljski sastanci sazivaju po potrebi, kad se javi neka tema koja se tiče sviju. On se može sazvati i na inicijativu roditelja. No u glavnom, čini mi se da vrtići nemaju baš potrebu za mjesečnim roditeljskim, jer se tamo u glavnom radi sa roditeljima djece jedan na jedan. Znači nema potrebe da se pred svim roditeljima iznose ponašanja djece, osim ako je, kako rekoh zajedničko pitanje. Kod nas su roditeljski jako posjećeni.
< Poruku je uredio Lejla Ka -- 16.2.2011 14:22:01 >
DjeCa pored djece,
i moje
Dojenje nakon dojenja