Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Sjecam se da je prosle godine bila slicna tema, al ne mogu da nadjem. Pa sam otvorila novu. Svidjelo mi se sto su zenice razmjenjivale svoje ramazanske jelovnike i na taj nacin davale ideje i drugima sta kuhati za iftar. Najdraze mi je da kuham za vrijeme Ramazana Kod mene tradicionalno vec godinama prvi sehur bude maslanjak i bijela kafa Za iftar ce bit pileca supa Fileti sa sampinjonima u vrhnju i pomfrit Ostalo je i pola maslanjaka i salata Zahlada sutlijas
Naravno hurme i limunada ili sok od zove su neizostavni.
06.06.2016, 13:25
nudzejma
242
Neka si nam otvorila ovu temu Mada ja nisam bas u stanju ovaj Ramazan praviti kao obicno neke "carolije" buduci da sam trudnica na strogom mirovanju Ali svakako cu pisati sta nam je na meniju (pa ko god da je to skuhao i pripremio) Mm je sinoc sehurio jaja,sir i kajmak uz neizostavnu "suhovinu" i uz to punoooo vode i kafa. Iftar: Supa od telece koljenice Pita burek ili sirnica jos nisam odlucila Salata svjeza (paradajz i krastavci) Desert kolac i neizostavna kahva.
07.06.2016, 17:04
ninuska
1939
Jucer sam za iftar pravila: Maslenicu, Topu, Teleci gulas
Veceras: opet topa ( svako vece je pravim :)), Purece snicle Krompir (pomfrit ili zapecen u pecnici, dok odlucim)
07.06.2016, 17:42
alman
1882
Veceras ce bit Teleca supa Teletina sa krompirom po tepsiji Polagani burek(da ostane i za sehur) Salata Mozda i kadaif za zahladu
07.06.2016, 19:57
Leptirica87
226
Svidja mi se tema,taman da ukradem i ja koju ideju. Iako ja jos uvijek ne postim,mm posti. On svko jutro sehuri samo 7 hurmi i vodu i olicno isposti. Sinoc za iftar je bila krem corba od tikvica i pita Veceraa je opet corba,krompir iz rerne i pohovana piletina. A sto se tice slatka inace ga izbjegavamo u zadnje vrijeme tako da cu to minimalno praviti al eto.
Jeste li kad sutlijas pravili s mlijekom iz tetrapaka? Voljela bih ga sutra insaAllah napraviti al be volim s curicom ici po pijaci.
< Poruku je uredio Leptirica87 -- 7.6.2016 19:58:24 >
07.06.2016, 20:29
Amam
659
Selam,ja svratih brzinski 😀 Kod mene veceras teleca supica,ratatui s piletinom i vrhnjem i riza,sok,voda,hurme a za uz kafu imamo kadaif 😊
Gdje su ostale zenice :zaha,Iman,canim....
07.06.2016, 21:02
ninuska
1939
IZVORNA PORUKA: Leptirica87
Svidja mi se tema,taman da ukradem i ja koju ideju. Iako ja jos uvijek ne postim,mm posti. On svko jutro sehuri samo 7 hurmi i vodu i olicno isposti. Sinoc za iftar je bila krem corba od tikvica i pita Veceraa je opet corba,krompir iz rerne i pohovana piletina. A sto se tice slatka inace ga izbjegavamo u zadnje vrijeme tako da cu to minimalno praviti al eto.
Jeste li kad sutlijas pravili s mlijekom iz tetrapaka? Voljela bih ga sutra insaAllah napraviti al be volim s curicom ici po pijaci.
Mozes, ja kad pravim uglavnom je sa mlijekom iz tetrapaka. Domace ostavim da djeca piju :)
08.06.2016, 08:30
M kao Mama
5536
IZVORNA PORUKA: ninuska
Mozes, ja kad pravim uglavnom je sa mlijekom iz tetrapaka. Domace ostavim da djeca piju :)
Ja sultlijaš samo i pravim sa mlijekom iz tetrapaka, moje neće domaće, a ni ja vala nisam ljubitelj.
08.06.2016, 08:35
ninuska
1939
IZVORNA PORUKA: M kao Mama
IZVORNA PORUKA: ninuska
Ja sultlijaš samo i pravim sa mlijekom iz tetrapaka, moje neće domaće, a ni ja vala nisam ljubitelj.
Ni ja ga ne volim. Curica ga je pila, a sad vec ne zelim kaze ne valja joj ;). Pokusaj da podvalis, nece osjetiti :). Mislim, ako vec imas mlijeko. Mi imamo provjereno i bas mi zao da ne piju kad vec znam od koga je
08.06.2016, 08:47
M kao Mama
5536
Ninuška to su djeca specifična, nema šanse, jedne prilike smo bili u gostima i žena ima domaće mlijeko, ova mlađa je vazdan gladovala, samo pokuša da proba i baci flašicu.
08.06.2016, 12:58
ena23
2131
Odavno nisam vise aktivna na forumu, ali svako malo volim uletiti za Ramazan, da vidim sta se kod drugih ljudi sprema :D
Neka vam je hairli i lahak ovaj ramazan, da prodje u ibadetu i veselju.
A sad pitanje: zna li neko kako mogu napraviti jabucnicu bRez secera? :D ako moze i bez brasna bilo bi super :D
nikad u zivotu mi nije naumpala jabucnica, a sad mi j enaumpala samtako
08.06.2016, 13:29
ninuska
1939
Ja ne znam sta ti je to? Mozda i znam napraviti . Jabukovaca, pita od jabuka?
08.06.2016, 19:53
niki83
2113
Vecerasnji iftarski meni: Corba sa bamijom Zeljanica Pileca krilca sa rostilja Lepine i salata Za desert jednostavan kolac sa borovnicama. Hvala sto ste otvorile temu
08.06.2016, 22:02
canim
4126
ooo jel me to ko trazio amam ja sam juce ili prekjucer uletila na RR i standardno se tuspasila na par tema i otisla, mimoisla me ova tema nekako
Ena, i meni se sad to nesto prijelo, bez secera i bez brasna a slatko, sta li je to
08.06.2016, 22:52
Leptirica87
226
Pokusat cu i ja s mlijekom iz tetrapaka,valjda bude isti kao i s domacim. Veveras na meniu: Supica od domace tarhane Sataras Pohovana piletina Zeljanica
08.06.2016, 22:53
ena23
2131
Jabucnica- u mom selu se tak zove pita od jabuka :) ne znam kako kod vas? Ono- tjesto, urolas smjesu od jabuka u to, poslje zalijes sa malo agde... postoje razne varijacije na temu al u glavnom to je to.. eh sad mene zanima kako bi se moglo nesto napraviti da nema secera.. recimo zamjenit secer pekmezom ili medom?
a za brasno sam se salila, gluho bilo, jabucnica bez brasna.. c c c
08.06.2016, 23:09
canim
4126
jel mislis na jabukovacu? ide jufka, pa fil od jabuka, urola se ko pita, ispece se i zalije? Moja mama kad pravi, napravi malu tepsiju sa agdom i jos jednu malu bez secera, super bude jer jabuke puste malo onog svog soka pa bude i socno i ukusno.
08.06.2016, 23:17
ninuska
1939
IZVORNA PORUKA: ena23
Jabucnica- u mom selu se tak zove pita od jabuka :) ne znam kako kod vas? Ono- tjesto, urolas smjesu od jabuka u to, poslje zalijes sa malo agde... postoje razne varijacije na temu al u glavnom to je to.. eh sad mene zanima kako bi se moglo nesto napraviti da nema secera.. recimo zamjenit secer pekmezom ili medom?
a za brasno sam se salila, gluho bilo, jabucnica bez brasna.. c c c
Pogodila sam . Moze li natren umjesto secera?
08.06.2016, 23:55
Amam
659
Ja trazila staru raju,nisam aktivna samo ponekad citam pa zaboravila vecinu "nikova" sram me bilo,halalite. Kod mene veceras sampinjoni s vrhnjem,krompir,luk i tikvice s batacima i kolac neki s jagodama. Sad odoh kuhat jaja za sehur 😀
09.06.2016, 07:42
ninuska
1939
Mi smo bili na iftaru u gostima. Domacica je napravila: Supica, Gulas Bamija Pita (zeljanica, burek i sirnica) Punjene paprike.
Veceras mozda burek napravim. Nisam jos oddlucola sta cu
09.06.2016, 10:59
niki83
2113
Drage moje domacice..imam jedno pitanje! Kako se zove ono jelo kada se pune patlidzani mljevenim mesom..cini mi se turskog je naziva ja bih da to pravim veceras a ne znam ni recept ni kako se jelo zove
09.06.2016, 11:14
alman
1882
IZVORNA PORUKA: niki83
Drage moje domacice..imam jedno pitanje! Kako se zove ono jelo kada se pune patlidzani mljevenim mesom..cini mi se turskog je naziva ja bih da to pravim veceras a ne znam ni recept ni kako se jelo zove
Ja pravim ovako samo sto ne stavljam ovoliko paradajz sosa vec samo u meso
09.06.2016, 11:21
alman
1882
Eh mene jucer ds muz ne probudi u pola 8 ostali bi bez iftara. ja i bebi zaspali ma bas sam se bila komirala
Jucer je za iftar bila supa Riza Carsko povrce sa vrhnjem Pileca krilca Bilo je jos i polaganog bureka I kadaif
Veceras sam planirala Supa Krompirusa Salata i jogurt
A uz kafu cu napraviti trilece. Ja ne mogu a da nemam nesto slatko uz kafu
09.06.2016, 13:02
niki83
2113
IZVORNA PORUKA: alman
Hvala
Veceras za iftar aBd: Teleca supica Punjeni patlidzani i pire krompir Lepine i salata (paradajz, krastavac, masline, feta) Za desert kolac sa malinama
09.06.2016, 13:02
M kao Mama
5536
IZVORNA PORUKA: alman
Imam baildi ti je to tursko jelo, možeš umjero faširanog staviti i piletinu, sve je stvar kombinacije i šta ko voli,
ja jutros prespavah sehur, sat mi nije zvonio, čujem ezan pogledam na sat 2:58 samo se okrenem i nastavim.
Noćas abd imam ženski ifrat sa mojim dragim ženama, odosmo u obljižni restoran tako da se radujem druženju ko malo dijete abd.
Budući da sama postim, ja sebi spremim vrlo malo jer imam problem sa žučnom k. pa mnogo hranew i ne smijem da jedem, a i mnoge namirnice mis metaju.
Ugalvnom supa je obavezna svaku noć, topa, i nešto kao glavno jelo, sinoć su to bile disnaten gljive sa mileramom, sok od zove, hurme, i kasnije tahan halva da zaslatim. Kad se iftarim opadne mi i pritisak i šećer, samo za horizontale budem.