cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Prvi pregled u trudnoci!

clock-img

26.01.2015, 16:09

clock-img

silverwolf

pencil-img

11

Pozdrav svima.
Danas sam bila na prvom pregledu kod ginekologa vezano za trudnocu. Rekla mi je da sam peta nedelja,da je gest.vrecica 5.9mm i zumnjacana kesa 1.2, da joj se sve cini ok. Izmjerila mi je tezinu i pritisak i rekla da dodjem za mjesec dana. E da, i da uradim ks,urin, suk. Mozete li mi reci je li tako biva na prvim pregledima pa kasnije neke pretrage ili je ovo malo sto mi je rekla?

clock-img

26.01.2015, 16:24

clock-img

mala curica

pencil-img

2077

Isto kao sto je dok tebi rekla.Da uradim te nalaze i da dodjem za tri sedmice(mislim da ne tako bilo)
Kada sam otisla radila mi je vag. uz i sve je bilo ok i cula se srcana radnja male mrvice.
Sada sam 19-ta nedelja nisam jos radila nikakve pretrage ili nalaze.
Vaganje,mjerenje pritiska,urin i uz preko stomaka to je za sada sto meni rade.

Mislim da tema vec postoji.user posted image

< Poruku je uredio mala curica -- 26.1.2015 16:26:11 >

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

clock-img

26.01.2015, 16:25

clock-img

mimi_2in1

pencil-img

-319

dobro dosla, user posted image i cestitamuser posted image

sto se tice prvog pregleda i kod mene je bilo vrlo slicno. ja do duse nisam radila urin i ostalo odmah, jer sam dva-tri mjeseca prije toga radila sve nalaze i papa test...krv sam tek pocetkom drugog trimestra kontrolisala, urin nesto cesce zbog pojacanog iscjedka. eh jesam bris vaginalni radila..zbog istog tog iscjedka.
u sustini nema ti bog zna sta reci sa UZ u 5 sedmici, to je jos vrlo rano. na iducoj kontroli bi se trebali cuti otkucaji srca. do duse ja sam iducu kontrolu imala zakazanu za 3 sedmice, ali moja materica se grcila od samog pocetka trudoce, pa sam u pocetku malo vise bila pod kontrolom. kada izvadis te nalaze, ako sve bude oke opusti se i uzivaj.

Pile moje, pace moje malo....lafce moje :) 05.10.2013

clock-img

26.01.2015, 16:32

clock-img

silverwolf

pencil-img

11

Hvala vam puno na odgovoru,i na cestitki naravno :). Sada sam puno mirnija. Zao mi je ako sam duplirala temu.

clock-img

01.02.2015, 20:53

clock-img

Fatima_90

pencil-img

1

Pozdrav drage zenice user posted image
Mozda sam pogrijesila temu, al nadam se da ce se neko naci da mi pomogne. Naime, u prvim sedmicama sam trudnoce i voljela bih ukoliko neko ima doktoricu za preporuciti u Domu zdravlja na Otoci da mi javi njeno ime i prezime. Nikad nisam koristila njihove usluge, proslu trudnocu sam sve vodila privatno a porodila se u Vojnoj bolnici, hvala Bogu sve super proslo. Sad bih pokusala da ustedim nesto novca user posted image

clock-img

04.03.2015, 02:43

clock-img

BebuskaBoo

pencil-img

5

Ja sam prvo isla na fizikalni pregled kod doktorice opste prakse,(tad sam bila nekih 13 sedmica trudnoce) mjerenje tezine,visine,pritisak ,i popratni pregledi . Odgovorila na milion pitanja vezano za porodicnu historiju bolesti. Poslije toga vadila nalaze urin i krv . Sedmicu nakon toga isla na ultrazvuk i vaginalni pregled, papa test i slicno .user posted image

Zadnji članci

article-img