A vezane mladoženje kada dođe u prviće ili prvine, (to je prvi dolazak mlade sa novom porodicom kod svojih, tada se nose bošćaluci svima),
pravo da Vam kažem, ja se sjećam da me je svakrva dočekala sa pogačom i da mije dala Kur'an pod desnu ruku da stavim, i meni se čini da sam jela med i kašiku bacila negdje preko sebe, e i malog iz komšiluka smo vrtili ja i HAris, ostalo se sjećam se jer sam bila izgubljena, a ovo za otkup mladoženje to sam bila prisutna kod moje kume, njenog muža su vezali lancima, e to je onako baš bilo smijeno, ismijali smo se pravo,
običaji su razni, ali ljudi su još gori, pretjeruju maksimalno, sječam se kada su meni kazali da dijete na konče, da sam ja kazala da će to biti HArisova rodica mala, i ja joj kupia poklone, kad oni meni prrd vratima klipana od pet godina uvališe, kada se sve završilo, pitam ja odgovorne, dobijem odgovor da obavezno mora zbog muškog djetete muško da se obrće, a ja njima kažem, mogu ja stotrinju njih okrenuti, ali Alma će Vam roditi curicu, iz neke huje sam to kazala, a molil sam Boga da mi podari pišulju, Hvala dragom Allahu tako je i bilo, nakon godinu dobili smo Lajlunašu dragu