Pozdrav lana32.
Moja curica je imala 7 mjeseci kada je mama ostala trudna drugi put. Kada se mali bato rodio,imala je 16 mjeseci,dakle i ona beba. Ali je jos tada spavala nocu kad i mi,uz svoju flasicu (jer je s 10 mjeseci odbila dojiti,valjda zbog trudnoce). Kad je maleni dosao,njeno spavanje se nije poremetilo. Doduse,Bog mi je podario tu srecu da je i bebac spavao po cijelu noc,bilo mu je bitno da je sit i presvucen. Takodjer,od prvog dana u nasem domu,curicu sam ukljucila u `zivot s bebom`. Tako je mami dodavala pelenu,bacala prljavu u kantu za smece,`drzala` bebu,mazila je i cim beba zaspi,ona bi ispunila moje narucje. Bilo je i scena ljubomore,ali nista strasno i nista alarmantno. Iskreno,svakoj zeni bih pozeljela ovakav nacin zivota s prinovom. I hB,nisu imali grcice,tako da sam i tu bila u velikom plusu. A poslije......kad beba prohoda i krene zajednicka igra,e onda sam rekla...aman sta je ovo ? Mada,ne smijem da se zalim,dobri su hB. Puno je bitno (ako to mognes izvesti,tj,ako bebino ponasanje dozvoli),da im uvodis postepeno (shodno rastu) neke navike. Recimo,isti dan ih kupas,otprilike skupa imaju obroke,kupis sa starijom igracke da se vremenom navikne sama. Mozda mislis da je mala,ali kap po kap-lokvica,polahko i sigurno. Poslije,kad bebac poraste,i njega ucis istome i onda ce ti dosta stvari biti olaksano. Davno je receno: Lakse je bunar iglom iskopati,nego dijete odgojiti. Tako je,ali hB pa ih imamo i uz malo (ili malo vise) truda,uspjecemo aBd. Puno srece vam zelim.