cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Dijetalna ishrana po preporuci ljekara-recepti

clock-img

24.09.2010, 14:54

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

E drage moje.....
evo mene kuharice sa ''golemim'' porblemom.
Neke od vas već su upoznate da trenutno bitku vodim za kamenom u žuži tačnije više njihuser posted image user posted image user posted image
No moj problem je sljedeći: ja sam gladna....
Ono što mi je doktorica sugerisla kao dijetalnu ishranu meni ne daje mnogo mogućnosti da se najedem.

Trenutno pravim ručak i razmišljam blago mojim ukućanima...jer ja opet jedem kuhano pile i kuhanu mrkvu.
Moj porblem se sveo da nesmijem, prženo, nesmijem ono što nadima, nesmijem pečeno, ne smijem masno...ali šta da jedem.Začini...no wayuser posted image
Od piletine, riže i mladog sira nije mi više dobro nikako.user posted image
i da ja bih sad rješila se tih kamečića...no sad moja želja čeka ''bolja vremena'' tačnije bolje nalaze...
željezo i leukociti su loši...
i sad poboljšaj ti željezo ako ne smiješ tothemu, ferum ni špinta ni blitvu....
Jaja misaona imenica već mjesecima....

Uglavnom neka nam ovo bude teme za recepte ovoga tipa...ja željno ičekujem prviuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

24.09.2010, 14:59

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

i sad poboljšaj ti željezo ako ne smiješ tothemu, ferum ni špinta ni blitvu....


A da probas domaci sok od koprive.....meni je pomogao user posted image

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

24.09.2010, 15:00

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: koka i po

i sad poboljšaj ti željezo ako ne smiješ tothemu, ferum ni špinta ni blitvu....


A da probas domaci sok od koprive.....meni je pomogao user posted image


nemama sad koprive...
sha jel ima siti efekat ne znam...
al i nju očekujem da mi dođe...
al koko daj da jedemuser posted image
ja se od gladi tresemuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

24.09.2010, 15:03

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

kuhani krompir sa sirom mmmmljac

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

24.09.2010, 15:05

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

al koko daj da jedem
ja se od gladi tresem



hebemu sto me nasekira....hajde probaj kuhani krompir zacinjen sa malo persunovog lista i trunku maslinovog ulja...a od malo vegete brate nece ti nista biti......

pileca prsa dinstana vise na pari sa malo ulja. kao prilog ...moras zeno od necega da zivis user posted image

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

24.09.2010, 15:06

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Može li tjestenina?
Pa da malo kombinuješ sa lešo piletinom, mladim sirom ...user posted image
I nešto mislim, pa neka pita od povrća, krompiruša, tikvenica, ako ne mastiš ne bi trebalo da šteti!?


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

24.09.2010, 15:08

clock-img

Anoniman

joj moj tata ima knjigu s receptima nama je puno pomogla kad smo se borili s njegovim visokim tlakom,masnocom... al doci cu ja do nje i napisati ti sve recepte za borbu protiv kamenca u zuci..

clock-img

24.09.2010, 15:12

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

nakon operacije ces dobiti listu svega sta smijes a sta ne...pa nam je ovdje zalijepis a mi smisljamo recepte user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

24.09.2010, 15:20

clock-img

taurus

pencil-img

3578

Hanady najbolje da sama eksperimentišeš sa hranom i jedeš ono što ti ne stvara tegobe, jer taj jelovnik koji ti je dr. dala ne mora da svakome odgovara
znam kad je moja mama imala napade žući i dobila spisak hrane i naravno jaja ne smije
nećeš vjerovati njoj jaja uopšte nisu smetala, pa je čak i nakon operacije dobila jelovnik bez jaja, ali ona je i dalje iste konzumirala bez problema, što nije bio slučaj sa špinatom i ostalim
kako ni meni nije jasnouser posted image user posted image user posted image
znači sama probaj po malo i vidi šta ti smeta
ja upravo sada pravim filete oslića, u rerni ih pećem i premažem maslinovim uljem i peršunom i mislim da ti takva ribe ne bi škodila jer nije pržena
napravi uljevak od tikve i to je lagano, naravno sa malo ulja
palačinke sa sirom da malo promijeniš
sutlija, puding, kompot
supice od povrća koje ti odgovara
lešo mlada buranija sa pavlakom
paradajz punjen sirom i malo zapeci u rerni (naravno ne jedeš kožicu od paradajza)
ne znam smiješ li paprike, oguljene i pečene u tepsiji
tjestenina ti ne bi trebala stvarati probleme


clock-img

24.09.2010, 15:38

clock-img

taurus

pencil-img

3578

i sad se sjetih
u Vindiji kupi pureće faširano meso iod njega pravi razne dolme, čuteta u saftu i sl mmmmmmmmm

clock-img

24.09.2010, 15:39

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Može li tjestenina?
Pa da malo kombinuješ sa lešo piletinom, mladim sirom ...user posted image
I nešto mislim, pa neka pita od povrća, krompiruša, tikvenica, ako ne mastiš ne bi trebalo da šteti!?



tjestina može...
makarno sa sirom jedem...samo eto ja nisma ljubitelj makarona...
e krompiruša se peče po želji moje starij kćerke...al aj krompir ne posnosim nakon ovoga posljednjeg napada ni pod raznouser posted image
tikvenica bez jajauser posted image
bil valjalauser posted image to bi mogla sebi ugodituser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

24.09.2010, 15:42

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: taurus

i sad se sjetih
u Vindiji kupi pureće faširano meso iod njega pravi razne dolme, čuteta u saftu i sl mmmmmmmmm


e da puretinauser posted image
tikvice punjene puretinom mogu porći...
joj žene već imama 4 idej od vas...
ja sam bila presušila...

ja jaja ne mogu ni pod razno...nisma ih jela već 2 godine...porbala sam u par navrata al ni u piti ih ne mogu....
buranija ništa, grašak, ništa, grah i aligrah misaona imenica
nevjerovatno al odmah sam loše

ovaj paradjz mi super zvuči...to ću sad da pristavim...i ja ga jedem oguljenog inače


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

24.09.2010, 17:22

clock-img

aldi87

pencil-img

88

ja bih ti predlozila borovnice za poboljsanje zeljeza

clock-img

24.09.2010, 17:24

clock-img

aldi87

pencil-img

88

a pijes li caj od persuna....mjesec dana prije svakog obroka po dvije solje nije na odmet da probas.....to sam cula za kamen u zuci

clock-img

24.09.2010, 18:46

clock-img

DM

pencil-img

2408

Ti si izgleda svakako planirala na planinarenje-današnja info je da na Šljemenima ima borovnica i da su bolje nego u juluuser posted image user posted image user posted image
A cza željezo je dobro i proso-imaš ga kupiti u makro viti, a za leukocite(pošto ne smiješ bjelance-bila bi šaumpita i slatke kokicejedi kokice slane!
Moja mama je sa ovim i šaumpitomod domaćih jaja popravljlaleukocite za kemoterapiju za 2-3 dana sa 2.5 na 4.8user posted image


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

24.09.2010, 19:21

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Može li tjestenina?
Pa da malo kombinuješ sa lešo piletinom, mladim sirom ...user posted image
I nešto mislim, pa neka pita od povrća, krompiruša, tikvenica, ako ne mastiš ne bi trebalo da šteti!?



tjestina može...
makarno sa sirom jedem...samo eto ja nisma ljubitelj makarona...
e krompiruša se peče po želji moje starij kćerke...al aj krompir ne posnosim nakon ovoga posljednjeg napada ni pod raznouser posted image
tikvenica bez jajauser posted image
bil valjalauser posted image to bi mogla sebi ugodituser posted image

draga Hanady kakva ti je tikvenica sa jajimauser posted image ja tako nikad nisam probala...kod mene samo tikva i so i res pecena,zalijes mlijekom i puterom(maslom) ako nesmijes kajmak,ma prste da polizesuser posted image


_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

24.09.2010, 19:36

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

zaho to ja zovem tikvenicom od stare tikve...user posted image
elem ja je pravim sa sirom, pavlakom i jajima i ničim ne ''poljevam''.
Al porbat ću i ovu verziju samo bez toga kajmaka preko jer samo što ''suhlje'' podnosim.

soublemum...kokice to nisma znača...havla

Aldi..borovnice naravno...a peršun ne mogu nažalost ni kao začin...muka mi odmahuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

25.09.2010, 00:30

clock-img

elkina_mala

pencil-img

518

draga hanady sve se moze kad se hoce!!!i kad se mora..;
samo cu ti reci da sam 3 sedmice zivjela na bolnickoj hrani,koja i nije losa
a znas da sam bila dijabeticarka
tako da mi se jelovnik uglavnom sastojao od
krompira-kuhanih,nekad preliveni onim saftom u kojem se pece stek,ili pire
riza,riba,onako samo na pari kuhana i piletina,nekad samo blago preprzeno file od pileta ili batak,uz to bila ponekad salada i obavezno mali jogurtic,ili mali sir ono kao zdenka
i ja zena od 100kg i plus beba unutra sam s tim bila 3 sedmice
tesko na pocetku al kad moras,moras...:)
sretnooo i izdrzi
bolje malo i stisnut gujcu da prostis nego nedo bog da to kamenje krene il nesto se drugo iskomplikuje:) pussa

_____________________________

25.08.2010
Selina, pile moje malo

Tako ti je to, prijatelju znaj
danas ili sutra svemu dodje kraj
nema vise nade srce da je nadje
sve su moje druze, potonule ladje...
01.04+++29.04---- :(

clock-img

25.09.2010, 01:09

clock-img

anidla

pencil-img

3683

ja sam sa 17 godina operisala zuc, vise je nemam...kad se samo sjetim napada i bolova...zavrsila sam na tramalu venozno pa mi se organizam bio naviknuo na tramal pa ni to vise nije pomagalo...slijedeila je operacija...

5 godina kasnije, opet napadi, bolovi, a ja nisam imala zuci i mislila sam da umisljam, ali ne, pojavio se opet kamen u jetri u zucnom kanalu, jedva sam glavu  izvukla, dakle opet operacija...

danas sam ok...

znam da bih trebala pripaziti na ishranu ali pazila sam 5 godina i dosadilo mi, bila sam stalno gladna..user posted image
smrsala sam 25 kg tad u to vrijeme, bila sam zivi hodajuci kostur...

evo da pdijelim s vama moje iskustvo, hanady, razumijem te i vise nego dobro...




_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

clock-img

25.09.2010, 06:13

clock-img

DM

pencil-img

2408

Da dodam da je za leukocite dobar i zeleni čjuser posted image
A za željezo- čist planinski zrak(nekada su sportaši boravili na visokim nadmorskim visinama i tada su im vadili krv koju su pred tkmičenja ponovo vraćali u organizam-sada to smatraju dopingom)


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

25.09.2010, 18:36

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Hanady, kao što znaš, i ja sam, zbog teškjog gastritisa na dijetalnoj prehrani. Još jedno jelo, uz ova koja su ti predložena, a koje ja silno volim je kuhana riba! Zvučalo mi je strašno, a onda sam kupila filee vitkog soma, posolila i skuhala na pari!
Ukusno, preukusno i predobro. I moji probali, pa sam morala svima kuhati. Može se dodati kada se servira, kašičica maslinovog ulja i peršuna. Oni sa zdravim stomakom i malo bijelog lika i limuna... Ma, super, a začas gotovo. Naravno, ako voliš ribu. uz to serviraš a šta drugo nego malo basmati riže:) Ili kuihan krompir:)


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

26.09.2010, 21:29

clock-img

Crvena

pencil-img

1859

Hanady, ja od mljevenog pureceg mesa pravim kolacice user posted image  u saftu, cak i burek.

_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

clock-img

04.10.2010, 18:12

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

eh ovako...
sad ću ja ovdje da copy-past dosadašnje isprobane recepte koji su mi omogućili da se najedem a da ne boliuser posted image

FRANCUSKI HLJEB SA MASLINAMA

POTREBNO:
2 kesica di-go kvasca
750 ml tole vode
500 gr bijelog brašna
600 gr heljdinog brašna
30 ml maslinovog ulja
10 gr soli ( 2 kašike kafene)
250 gr nasjeckanih maslina

priprema:
Pomešajte kvasac, vodu i 2 šolje (250g) bijelog brašna i dobro mešajte drvenom kašikom 3 minuta dok mješavina ne počne da izgleda gusto. Poklopite celofanom i ostavite da stoji 2-3 sata. Dodajte ostale sastojke masi i mjesite dok ne postane meko testo.
Stavite testo na površinu posutu brašnom i mjesite oko 10 minuta, dodajući još malo brašna ako je tjesto lepljivo. Vratite testo u nauljenu posudu i pustite da naraste još jednom, još 1 sat.
napravite 4 manja hljeva vekne ili čak kiflice.
Prebacite veknice u nauljeni pleh i pustite da rastu još 30 minuta.

Premažite ih maslinovim uljem i pospite morskom solju. Pecite na 200°Coko 20-25 minuta dok vekne ne postanu hrskave i zlataste.
1.    Supa sa zobenim pahuljicama
2.    ·  1/2 kg krompira 3.    ·  1 glavica crnog luka 4.    ·  1 šargarepa 5.    ·  1 koren peršuna ·  3 kašike peršunovog lista

Sitno iseckati krompir, luk, šargarepu i koren peršuna. Naliti vodom i kuvati na tihoj vatri 20 minuta. Dodati zobene pahuljice, posoliti i kuvati još 15 minuta. Pred služenje posuti listom peršuna.
1.     Gljive u paradajz sosu 2.    ·  500 g svježih šampinjona 3.    ·  2 čehna belog luka 4.    ·  4 srednja paradajza 5.    ·  maslinovo ulje
6.    ·  2 kašike limunovog soka ·  so, beli biber, ruzmarin

Šampinjone očistiti i isjeći na tanje listiće. Iseckati beli luk i izdinstati zajedno sa šampinjonima na malo vode. Paradajz preliti kipućom vodom, oljuštiti, iseći na kocke i dodati gljivama. Na kraju dodati kašiku ulja, limunov sok i začine.
1.    Tikvice sa sirom

2.    ·  500 g tikvica 3.    ·  200 g mladog sira 4.    ·  3 čehna belog luka 5.    ·  maslinovo ulje
6.    ·  kašika soja sosa ·  kašika mirođije ili začini po želji, meni ruzamrin, kopar i komorač za sada gode

Isjeći tikvice na štapiće i dinstati oko 10 minuta na malo vode. Dodati sir pa nastaviti dinstanje još 5 minuta. Začiniti soja sosom, dodati ulje i posuti isjeckanim belim lukom i začinima.



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Zadnji članci

article-img