Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Hannu mi je prije pet minuta ubola pčela.Na sastavu uha i vrata.Trenutno je samo malo crveno.Šta da radim Stavila sam led.Moram li u svakom slučaju doktoru Hitno mi treba odgovor.
< Poruku je uredio mama alma RR -- 24.5.2010 12:31:37 >
Provjeri ima li zaoka...Trebas je izvaditi. Ja bi je za svaki slucaj odvela doktoru. Mozes nazvati Hitnu..Oni imaju doktora koji daje savjete, pa ti mozda i on kaze sta ces uraditi. Ja sam zvala kada je mene ubola i rekli su mi da stavljam hladne obloge. Ali sad ne znam, kako se radi o vratu i uhu, smiju li tako dobro hladni oblozi. Najbolje nazovi pa pitaj za savjet, jer ipak je o curici rijec.
< Poruku je uredio skvo -- 15.7.2009 10:03:19 >
Hvala svima na odgovorima Šta bih ja bez vas Zvala sam hitnu,i rekli su mi da čekam,pa u slučaju da bude bilo kakvih reakcija onda da dovedem dijete.Hladne obloge i to je to. Malo mi je lakše.
Reakcija bi trebala biti odmah.Hvala Bogu jer ti Hana nije alergična.Moj ti je savjet da joj posmatraš jezik.Ukoliko primjetiš da je otekao hitno doktoru.
Pretpostavljam da nije alergična,vjerovatno bi se do sada nešto desilo.Najviše me je zabrinulo mjesto uboda,ali evo prošlo je skoro sat vremena i nema reakcija.Pratim je,ona se evo igra,nije više ni nervozna. Ne pamtim kad sam se ovako uplašila Nisam po prirodi paničar,ali danas su mi se noge "odsjekle".Valjda što u porodici imam nekoliko alergičnih osoba i znam kako to može biti opasno.
draga Melli, bez obzira alergicna ili ne, ja ti preporucujem da uzmes kremu KUTERID... tako se zove i bas je namjenjena za ujede insekata... pogotovo za malu djecu... moju princezu je ujela pcela za celo kad joj je bilo mjesec dana i odmah sam je odvela doktoru koji mi je propisao tu kremu i naglasio da uvijek imam tu kremu u kuci, i za dijete i za odrasle... i vjeruj mi, dovoljno je samo bogdu te kreme namazati na mjesto ujeda, u roku od max. 5 minuta kao da nikad nista nije bilo... i dan danas imam tu kremu i u tasni i u kuci...
ja sam inace alergicna na ubode,i odmah moram doktoru ali poslije uboda doktori su mi savjetovali da popijem razmucen kalcij,sumecu tabletu.I onda nema panike.Nadam se da nije nista strasno
Prvo kalcij, pošto vidim da je Hana starija može ga popiti. Onda hladna obloga. Ali da je ne daj Boze alergična, tu ni kalcij ne pomaže, samo hitna i injekcija.
Ona da je alergicna vec bi bila sva otecena, inace ubodi u predjelu glave su opasni. Ali to ne znaci da ubuduce ne treba biti oprezan, s alergijom nikad ne znas, nekom moze nestati, a neko moze odjednom postati alergican.
da bloom upravu si,ja nisam bila alergicna do svoje 15 godine.A sa 11 me strsljen ujeo i nisam imala neke poslijedice,ali nakon jednog uboda pcele sam buknula nakon mislim 10min.
Ona da je alergicna vec bi bila sva otecena, inace ubodi u predjelu glave su opasni. Ali to ne znaci da ubuduce ne treba biti oprezan, s alergijom nikad ne znas, nekom moze nestati, a neko moze odjednom postati alergican.
Upravo zato i jesam digla frku Evo srećom nema nikakvih reakcija,i nadam se da je to iza nas.Hvala svima na savjetima,puno ste mi pomogle,makar da se psihički malo rasteretim. S djecom nikada nisi miran.Pčela joj je sletjela na rame i ona je ,jadna pritisnula vratom/glavom.Duša moja kako se samo prepala i koliko je plakala.Eto hvala Bogu da je završilo na ovome
Moja kcerka je jedno ljeto na moru sjela na bumbara, ja sam digla frku mozete mislit koju, a dijete jadno gleda sta se desava, sta je mami, dijete nije ni osjetilo u igri, a nije ni otekla. Ali bumbar je najmanje opasan od tih vrsta, mislim na pcele, ose, strsljene i sl.
Mog sina 2god. je prije 10min. ujeo os za ruku odnosno prst,izgleda da je bio u drvima.Stavljam mu hladne obloge,kreme nikakve za ubode nemam a apoteka sad neradi.Neznam smijem li mi calcijum dati.Komplet ruka se crveni i prst mu je malo nateko.Neznam sta da radim,malo je se smirio,dali da ga vozim u hitnu