Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
sjednica vj.ministara 91 to usvojili 18.6.2009 16:15:06
luna77
Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, donijelo je više pojedinačnih odluka o načinu i postupku ostvarivanja prava na naknade, i to: - Odluku o načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za porodiljsko odsustvo u institucijama Bosne i Hercegovine - Odluku o načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za bolovanje u institucijama Bosne i Hercegovine Odluku o načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za godišnji odmor i plaćeno odsustvo u institucijama Bosne i Hercegovine - Odluku o načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu državnih službenika za obavljanje poslova drugog radnog mjesta u institucijama Bosne i Hercegovine - Odluku o načinu i postupku ostvarivanja prava na novčanu naknadu na osnovu jubilarnih nagrada u institucijama Bosne i Hercegovine - Odluku o načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za vrijeme produženog radnopravnog statusa izabranih lica i imenovanih dužnosnika u institucijama Bosne i Hercegovine - Odluku o načinu i postupku ostvarivanja prava na otpremninu prilikom odlaska u penziju u institucijama Bosne i Hercegovine
još samo da odgonetnemo sta su to usvojili vezano za porodiljne i ima li kakvih promjena???
RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili 18.6.2009 20:54:53
aazra
Mislim da se to odnosi na porodilje koje rade u bh. institucijama, jer koliko mi je poznato one zbog nekih "neusaglasenosti" u zakonima, kako se to popularno kaze, nisu dobivale platu dok im je trajalo porodiljsko.
RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili 19.6.2009 14:54:25
Lady26
Javi molim te obavezno, ja nemam pristup online sl.glasniku morala bih cekati da ga objave, ja radim ministarstvu vanjske trgovine i od oktobra nemamo pravo na porodiljsku naknadu. Osudjeni smo na novac od kantona
RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili 20.6.2009 9:10:32
luna77
hoću čim izađe a zadnji je bio 16.6 broj 47/09 sad neznam svako koliko ga objavljuju ili nema pravila.nadam se da će biti slijedeći tjedan obzirom na brzinu kojom su nam skresali plaće nadam se da će i u ovom biti brzi ako je imalo povoljno za nas
RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili 22.6.2009 12:14:42
taze_mlada
nisam ni znala da su trebali uopste ista raspravljati o tome...uh da bog da se nesto promijenilo.... evo meni taman stigla prva naknada od kantona.... ... sva sreca pa mi od zadnje plate jos ostalo
RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili 23.6.2009 13:18:48
tempo
Nazalost, imam prilicno sigurnu informaciju iz MFiT BiH. Kako su meni rekli, sve ostaje po starom, jedino je promjena za rodilje koje žive u županijama koje ne plaćaju nikakvu naknadu, tada će im institucija BiH u kojoj rade isplatiti minimalac od oko 350-370KM (zaboravila sam tocnu cifru) i na to osiguranje. Navodno, nema ništa više
RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili 23.6.2009 14:10:15
taze_mlada
ja sam samo dobila info da s obzirom da je odluka u pitanju da ne treba prolaziti parlamentarnu proceduru vec ce biti primjenjiva odmah ... @tempo: sve je moguce, a neka i za te zene jer nije lako nista ne primati...
RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili 23.6.2009 15:09:12
tempo
sve je to tocno, ali nije lako kad mi je kredit daleko veci od te cifre. zalosno je sto se trudne osjecamo sugavo, zanemareno i polaceno jedina opcija mi je da danas rodim, a sutra odmah odem na posao
RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili 6.7.2009 13:22:17
tempo
evo i ja tek sad vidjela da ni u 52 nema nista , citavo jutro nekakva trka na poslu. nije im uopce u interesu objaviti, jeste njih briga, oni su svoje zene zbrinuli ovo ce se objaviti za koji mjesec, a onda opet odmah staviti van snage, kako to kod nas obicno i bude
RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili 6.7.2009 13:35:02
lakota
Jedna sam od onih koja radi u državnoj instituciji i prestala sam dobivati naknadu kad je bebi bilo 6 mjeseci. Od kantona nisam imala ništa, iako sad živim u Sarajevu nije mi kanton davao naknadu jer nisam provela na kantonu godinu dana. Faktički, niko mi nije bio dužan davati. Firma mi je davala 6 mjeseci cijelu platu i onda jedan dan nazvali i rekli da više ne mogu, da VM donijelo "odluku". To mi je bio šok i mlijeko mi je prestalo. Nisam se htjela vratiti na posao iz inata. Imam ogroman kredit za stan.Nekako smo izdržali. Treba nešto uraditi po ovom pitanju.Ima li neko ideja?