Adana
|
Samo polako. :) Mislim da je dovoljno veliki da moze ici u skolu klizanja. :) Ako je imalo opusten sa drugima onda ne bi trebao biti problem... I kao sto kazes, kada nauci da klize znace i da rola jer je gotovo isto samo na razlicitoj podlozi. ;o) Ako mislis da ce mu biti lakse samo sa tobom mozes probati ovako kao i mama75... Moja djevojcica je ovo ljeto ucila da rola, dobila je role za 4. rodjendan. Isli smo na Vilsonovo setaliste, jer je navodno 'teren' dole najbolji za rolanje. Ja ne rolam, pa je moja drugarica isla sa nama. Tj. ja bih setkala, a njih dvije su ucile. Obje na rolama. Ja sam se skolina u stranu da bi bolje slusala i obracala paznju. Prvo su setale u rolama po travi da bi dobila malo osjecaja kako je imati role na nogama, koliko su teske i sl. Onda su polako hodale po asfaltu, znaci ono stupanje, digne jednu pa drugu nogu i stupa u rolama. To je valjda trebalo da joj pomogne kod ravnoteze jer tokom rolanja jedna noga je uvijek u zraku... Onda je polako dizala jednu pa drugu nogu dok stoji i odrzavala ravnotezu rasirenih ruku, prvo stojeci pa bi onda cucnula tako. Pokazivala joj je kako da odrzava ravnotezu, gdje da bude guza, gdje ramena, gdje koljena. :) I ucila je da ustane kada padne. :) Povremeno joj je znalo biti malo dosadno, ono umjesto da rola isla bi okolo i sakupljala baje sa drveca hehehe. :) Tako da mislim da bi mozda bolje ucila u grupi.... Ali u svakom slucaju sve je to radila sa rolama na nogama. Ne mogu reci da sada rola ono pravo, ali ona sve sama. Polako se odguruje i mislim da bi aBd na proljece mogla zaista rolati. Nikada je niko nije vukao okolo, sve je morala sama ako zeli biti u rolama. ;o) Sto je bitno ravnoteza joj je dobra, nema straha, jednostavno ne razmislja puno o rolama i o tome da su joj na nogama.:) Nije neoprezna, ali je radoznala. :) Planiramo je odvesti na Zetru da proba i klizanje, vidjela je kako izgleda i zeli da klize. :) Mene niko nije ucio, obuli su mi klizaljke, stavili na led i otisli. :D Mic po mic sam sama naucila jer mi se valjalo 'dovuci' do podzida. :) Nisam odavno klizala pa ne znam bili je ja pokusala nauciti, jer nemam pojma kako ce mi ici, previse je vremena proslo. :P Mozda opet odemo sa ovom drugaricom, jer ona i inace radi kao instruktor klizanja, dugo je trenirala klizanje, i rola, pa joj bas ide sa djecom. :) I nesto kontam ako joj role nisu bile prevelik bauk i ako je neke osnove usvojila mozda ni klizanje ne bude problem. Ako se to bas ne pokaze uspjesnim skola klizanja mozda bude opcija jer ona ima takmicarskog duha pa bi mozda bilo super da ima jos djece da se 'natjece'. :) Sretno u svakom slucaju, duga je zima imate fore. Uzivajte! :)