piggy
|
Morala sam otvoriti ovu temu kako bi vam predočila opasnost od pupčane vrpce. Kada sam ostala trudna nisam ni znala,jer sam u tom periodu imala puno problema i jedan smrtni slučaj. Nisam imala nikakvih simptoma trudnoće,osim što sam manje jela i nisam pušila jer mi nije cigareta pasala. Sve to sam pripisivala stresu,jer sam izgubila oca.Imala sam veliku podršku od radnih kolegica,šefice,muža i naravno svoje obitelji.Cure na poslu su pretpostavljale da sam trudna al ja nisam u to vjerovala,stalno sam govorila da je to sve od stresa.Nakon nekoliko dana napravila sam test i on je naravno bio pozitivan. Koja sreća,bila sam najsretnija na svijetu,mislila sam u sebi da je svako zlo za neko dobro.Otišla sam kod doktora i napravila ultrazvuk na kojem sam vidjela svog malog anđela i jedno srčeko koje je kucalo.Cijela trudnoća je bila savršena,nisam imala nikakve mučnine ni bolove.Uživala sam.U 36 tjednu sam prvi put radila ctg,bilo je sve uredu, na ultrazvuku sam vidjela da je dečko,iako je svojim ručicama sakrio lice,nije htio da ga gledamo.Nakon tjedan dana ponovo sam išla na ctg,al ovaj put nisam čula otkucaje malenog srčeka,znala sam da nešto nije uredu,uhvatio me je strah,sto pitanja mi je prošlo kroz glavu; zašto srčeko više ne kuca; kako ću ja sada roditi; šta će mi raditi itd. Prva mi je trudnoća i nisam imala pojma o ničemu,na ultrazvuku taj dan nisu ništa vidjeli,samo su sumnjali da se pupčana vrpca omotala oko vrata.Odmah su me ostavili u bolnici,dali su mi gel za poticanje trudova i brže otvaranje.Bilo je dosta bolno,morala sam ležati i čekati.U 12 sati navečer ponovo su me stavili na ctg da vide ima li trudova,al bili su jako jako lagani,ponovo su mi stavili gel.Čekajući da krene plakala sam u sebi,jer od šoka nisam moga ni suzu pustiti,jedva su mi i krv izvadili jer nisu mogli naći vene.Cjelu noć sam trpila lagane bolove,a sati su mi bili dugi kao dan,imala sam osjećaj da to traje cjelu vječnost.Konačno ujutro u 7:15 dolazi sestra i daje mi inekciju,nakon te inekcije nije prošlo 5 min kada su me ulovili trudovi.Doktorica je odmah dotrčala,ja stisla dva truda i u trećem se porodila.Tek kad sam rodila doktorica je potvrdila sumnje da se pupčana vrpca omotala djetetu oko vrata,a razlog tome je da je pupčana vrpca bila prekratka. Nalaz obdukcije nije pokazao nikakve druge probleme,bilo je sve uredu.Eto drage moje ovo je priča sa mog poroda,a poanta ove priče je ; nemojte šutjeti kad idete na pregled,pitajte sve što vas zanima i neka vam sve objasne od glave do pete,ja sam svoju lekciju naučila. Bol je prošla u kratkom roku,morala sam misliti na sebe i sljedeću trudnoću,trenutno čekamo ili vješticu ili bebu.
|