elkina_mala
|
pisala sam vec i na hayat,i objavila sam poruku i ovdje,evo kopirat cu,naime,ovo je zaista istinito..nije tipa "daj da navucemo nekoga" zaista je zalosno u utorak sam poslala paket im,neke stvari za tu malu,i za stariju bracu,uglavnom tko zeli i tko moze da pomogne nek se javi za adresu,ja sam poslala,paket je tezio 3kg i kostala je postarina 29 e,preporuceno,...tako da...pomozimo koliko toliko,i sta bilo......svaka pomoc bi im dobro dosla... Fahrudin I Mensura roditelji su troje maloljetne djece,zive u kuci njegovog oca a tu kucu djele sa jos dvije porodice. Sve sto imaju u toj kuci su dvije male prostorije bez kupatila.Fahrudin je demobilisani borac,nema stalni posao,vec radi za dnevnicu ako ga neko zovne. Njegova supruga Mensura boluje od nekoliko teskih bolesti,i dnevno pije po deset tableta.Novac je joj neophodan za njenu lijecenje,kao i za njena dva sina blizanca koji vecinom pjesace 7km,do skole jer karta im kosta 80KM za obojicu mjesecno. Prvi su razred srednje skole i jos uvjek nemaju sav potreban skolski pribor.Cesto idu u skolu bez dorucka,jer nisu u mogucnosti kupiti ga....Najteze budekada najmladza kcerka koja pohadza prvi razred devetogodisnje skole,trazi da joj nesto kupe,a oni joj to nemogu priustiti. Na dan Bajrama,isla je od kuce do kuce,cestitala Bajram,i novcem koji je skupila zeli sebi kupiti patike. ........ meni je jako zao ove porodice,jer su fini ljudi,zato sam postavila temu...