mamiconi
|
IZVORNA PORUKA: mala_1900 Uskoro planiram vjencanje sa svojim dragim, na samom pocetku htjeli smo da sami organizujemo sto nam nije tesko jer tako zelimo ...medjutim dan kada sam pozvala buducu svekrvu i svekra na rucak a usput da njima predocimo info sto smo sve prikupili,od lokaciju do fotografa,kicenja...itd. Svekrva je se jako naljutila, nista joj se ne svidja , pa pobogu sto se nju nije malo konsultovalo, ideja je da bude 20tak zvanica samo blizi prijatelji i rodbina, sto su se oni sluzili,ali se stresla sto bi to bilo 4-5 stolova samo ...ona je se zgrozila na to, ona bi neku gala svadbu, a dragi i ja to zbilja ne zelimo jer smo vec 6 god zajedno i zelimo samo formalno da se to obiljezi...naravno sada moram s njom otici da pogleda lokaciju koju sam ja izabrala, jer joj se na slikama cinilo sve malo, a to nije to to ...u pitanju je Mala Basta u Sarajevu jer je super mjesto za grupu ljudi od 20-30-40 ljudi Zbilja se pitam...pa zar to nije moj dan i mog dragog, a ne da udovoljavam ostalima? Kakva su vasa iskustva? Zbilja zelim na kulturan nacin dati joj do znanja sta zelimo, ali s njom se ne moze fino razgovarati, jer je uvijek razgovor haotican...boji se samo ako joj sada popustim i ne pokazem da je tako kako ja zelim i hocu, da cu joj samo dati opet povoda da se mijesa pa i u stvarima kada unucad dodju...ona voli da je dominantna,kako sam shvatila u njihovoj porodici ona je ta koju glavnu rijec vodi...Zelim cuti vase savjete :-) Ne popuštaj, ako sada popustiš, uvijek ćeš, možda i nesvjesno i na kraju ćeš završiti na temi "anksioznost".....
|