vjestica -> RE: Pušenje u trudnoći (27.9.2009 12:50:21)
|
IZVORNA PORUKA: barisha negdje sam citala da ako je trudnica pusac ostavljanje cigareta u trudnoci moze vise stetiti djetetu nego cigareta.............naime, strastveni pusac bez nikotina postaje jako depresivan ne raspolozen, ljut...a to moze vise stetiti bebici nego sam nikotin....tak da doktori preporucuju da se nikotin postepeno izbaci tako sto cemo smanjiti broj cigareta 5-6 dnevno.....2-3............ ovo je samo loÅ¡ izgovor za one koji puÅ¡e u rudnoći nisam trudna, borim se sa neplodnošću, ali sam bila puÅ¡aÄ i MM joÅ¡ veći nama je planiranje trudnoće bio dovoljan motiv da prestanemo puÅ¡iti ne moram ni spominjati kako se osjećam kad vidim trudnicu da puÅ¡i na ovaj post se nadovezujem zato Å¡to se spominje nervoza, kad sam bacila cigare (i MM i ja) viÅ¡e nismo bili nervozni kao dok smo puÅ¡ili MM je Äak prestao gristi nokte (prije je grizao nokte i mislila sam da će ih sad jesti od nervoze, ali niÅ¡ta) a dok smo pokuÅ¡avali smanjiti cigare, to je bilo puno stresnije, nego kad ih skroz ukineÅ¡ može se prestati puÅ¡iti, znam masu ljudi koji su prestali, i ja sam prestala, pa znam Å¡ta govorim i Å¡to neko sebe truje, to je njegova stvar, ali Å¡to truje malo bespomoćno biće, koje zavisi od tebe, to mi je stvarno neodgovorno i bezobrazno a joÅ¡ manje kontam kad se neko hvali da je puÅ¡io u trudnoći [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|