vjestica -> RE: Pušenje u trudnoći (27.9.2009 12:50:21)
|
IZVORNA PORUKA: barisha negdje sam citala da ako je trudnica pusac ostavljanje cigareta u trudnoci moze vise stetiti djetetu nego cigareta.............naime, strastveni pusac bez nikotina postaje jako depresivan ne raspolozen, ljut...a to moze vise stetiti bebici nego sam nikotin....tak da doktori preporucuju da se nikotin postepeno izbaci tako sto cemo smanjiti broj cigareta 5-6 dnevno.....2-3............ ovo je samo loš izgovor za one koji puše u rudnoći nisam trudna, borim se sa neplodnošću, ali sam bila pušač i MM još veći nama je planiranje trudnoće bio dovoljan motiv da prestanemo pušiti ne moram ni spominjati kako se osjećam kad vidim trudnicu da puši na ovaj post se nadovezujem zato što se spominje nervoza, kad sam bacila cigare (i MM i ja) više nismo bili nervozni kao dok smo pušili MM je čak prestao gristi nokte (prije je grizao nokte i mislila sam da će ih sad jesti od nervoze, ali ništa) a dok smo pokušavali smanjiti cigare, to je bilo puno stresnije, nego kad ih skroz ukineš može se prestati pušiti, znam masu ljudi koji su prestali, i ja sam prestala, pa znam šta govorim i što neko sebe truje, to je njegova stvar, ali što truje malo bespomoćno biće, koje zavisi od tebe, to mi je stvarno neodgovorno i bezobrazno a još manje kontam kad se neko hvali da je pušio u trudnoći [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|