Blue rose RR -> RE: kad beba može u sjedeći položaj? (24.12.2007 8:46:31)
|
Svaka beba ima različit razvoj tako da je teško zaključiti kada kojoj bebi odgovaraju određene radnje. Sjećam se da je moja kikica od 4,5 mjeseci počela da se oslanja na nogice 8naravno uz našu pomoć), i da skače. Znala je sve ukućane izredati da bi ona skakala, i bila je presretna. Nikada nismo forsirali, kao pojedini roditelji, da dijete MORA sa lupam, 5-6 mjeseci sjediti, sa 1. godinu puzati ili hodati...bitno je pratiti sam razvoj svoga djeteta, i sami ćete zaključiti kada je dijete spremno z aodređene radnje. Svakoj mami bih savjetovala da kupi dječiju stolicu/ležaljku. Ja sam u WISA-i kupila tu stolicu, koja u stvari se može koristiti i kao ležaljka, jer ima 5-6 položaja, do krajnjeg sjedećeg položaja (naravno koji nije korišten do ... nemam pojma kojeg mjeseca). Naša kikica je od 3 mjeseca boravila tokom dana u toj ležaljki, koju bi smo ponekad malo uzdignuli, tako da bi ona mogla da prati dešavanja oko nje. Stvarno je pomagala, jer bi smo je mogli svezati, i nabacati oko nje igračke tako da joj nije dosadno, a ujedno je i bila u položaju koji bi bio njoj odgovarajući. Mislim da ću negdje u albumu pronaći jednu od njenih sličica na toj ležaljki, pa da pogledate.
|
|
|
|