makana -> RE: Psovanje i uvrede (26.8.2008 15:12:10)
|
U mojoj porodici odrastala sam u uvjerenju da je i nekome reći "marš" bila najgora uvreda , a da ne govorim za ostale riječi tako da sam ovako sa svojih vascijelih 32 godine protiv bilo kakvih vulgarnosti, a psovki pogotovo vrijeđati nekoga za mene znači nedostatak, ali baš nedostatak inteligencije i zdravog razuma neki dan mi se desi situacija da prisustvujem sceni jednog djeteta, osnovca na kojeg je pala sumnja da je ogrebao automobil, kada ga je vlasnik pitao zašto je to uradio, gdje mu je otac i kada se vraća sa posla, malac je bukvalno uletio u svoju kuću bacio se u hodnik i počeo kroz plač histerisati da mu je taj "psovao mater i sve živo" ja sam bila zblanuta, pošto sam bila prisutna naravno da sam odmah tražila od njegove majke da mali izađe van i kaže pred svima ko mu je i kako psovao, malac se naravno nije pojavio, ali je zato njegova sestra, mašući rukama prema meni zavrištala:"Ma ko se tebi obraća, poklopi se". POgledala sam je i uključila ignor, ali se uvijek kad se toga sjetim stresem, jer ona je djevojka, mene niti zna niti poznaje, o svom odgoju, vaspitanju i razumu sve mi je rekla takvim obraćanjem, a znate šta mi u svemu tome najviše smeta? Što ta djevojka, kako čujem, studira, pa će i diplomirati akbgd, i važiće za "obrazovanu". Meni je to užas i jadni su mi svi slični njoj, tako da time ujedno izražavam i stav spram onih koji se služe psovkama, uvredama i vulgarnostima.
|
|
|
|