Amrino -> RE: perinealna masaza-sprijeciti epiziotomiju (22.2.2009 0:00:37)
|
IZVORNA PORUKA: serena Dobar dan, čitala sam o tome u nekim časopisima da par tijedana prije poroda bi trebalo masirati međicu da bi se spriječilo rezanje pri porodu. Ja sam u prvoj trudnoči to radila, i razne viježbe za ojačati vrat maternice, i rodila sam bez da me režu. Htjela sam znati dali se može upotrijebiti koje ulje da se to olakša????? IZVORNA PORUKA: laracroft Maslinovo,jer je najbolje.I ja sam radila masaze,ali sam svejedno imala epiziotomiju.Ne kazem da masaze nisu koristile,ali ja sam bila takve srece. IZVORNA PORUKA: Suncica* Ja sam ucila u skolici da je najbolja masaza za rastezanje medjice kada mokrite, pustite prvi mlaz, pa stisnete jedno 10-tak sekundi, pa ponovo pustite..To ponoviti jedno cetiri puta u toku jednog mokrenja. Ja sam imala carski, ali sve moje drugarice iz skolice koje su to radile nisu bile secene.. IZVORNA PORUKA: natalie cao...mozete li mi reci sta je to medjica i kako se masira...i kakve jos vjezbe se mogu raditi? Nisam ni od koga cula o tome, pa bih vam bila zahvalna da mi date koju informaciju, buduci da sam u 5-om mjesecu trudnoce. Hvala IZVORNA PORUKA: kana međica ti je tanka kožica između anusa i vagine koja je podlozna rastezanju.Nju u vecini slucajeva zarezu da bi beba lakse izasla ili radi tvoje sigurnosti-da ne bi popucala jer je to kasnije teze ušiti.Taj hirurški rez se zove -epiziotomija.Etooo nadam se da sam pomogla Sretno nam IZVORNA PORUKA: aazra Ja sam u vezi s tim otvorila temu "epiziotomija" i koliko sam shvatila ne moze se izbjeci. Ipak, vrijedi masirati da prodje lakse. Negdje kao da sam procitala, mozda na nekom drugom forumu, nakapati nekoliko kapi maslinovog ulja na dnevni ulozak, tako da koza u dodiru s maslinovim uljem postaje elasticnija.
|
|
|
|