Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
rodjen sa 3kg,dug 52cm ,prvi mjesec dobio jos dvije ,drugi mjesec 1kg. Sa 2 i po mjeseca tezio 6.200kg i 62 cm. Masallah buhtlica moja. Iskljucivo dojimo
5 mj i 6 , 8 kg
Almondray a što ? Moja isto ima 5 mjeseci a 7200 gr, pa nije ni buca a nije ni mršavko. Taman je bar meni
zbog bolesti je dobio za 3 mjeseca manje od 1 kg.
Ajla , mislim da sam mu ja baje u amanet ostavila , opet se vratile grrr Inače nakon što sam prekinula sa ferumom dobio je 200 gr za 20 dana. Tako da 5,5 mj i 7 kg masallah!!!
SA 6 mj ima 7,150 kg sad ide masAllah!!!!
Je li normalno da beba sa 26 dana dobije oko 700 gr na tezini,stara je gotov mjesec,rodejena je s 3000 gr a izasla iz bolnice s 2825 ,vagana je na kucnoj vagi pa nije bas precizna a kontrolu imamo za 11 dana
Dojila sam svega 15 dana,onda mi je stariji mali zavrsio u bolnci i mlijeko se smanjilo potom i nestalo pila sam bas dosta tecnosti,sad je na ad mlijeku,,meni nekako malo jer mi je stariji mali za mjesec dana dobio 1200 a ona za 26 dana 700 gr
moje bebce ima 2 mjeseca i 5 kg... iskjucivo dojenje i meni je pedijatar rekao da je normalno najmanje 500g mjesecno a maksimalno 1 kg, s tim da dojene bebe imaju velike oscilacija, ja svoju jos uvijek vagam svake sedmice..trebala bih prestati ali ne mogu...drago mi vidjeti
Mamin život je za prvih mjesec dana dobio 1510 gr i 5 cm narastao, a samo doji. Mashallah, ljubi ga majka.
Jučer bili na vakcini, tačno mu je 2 mjeseca, dobio 1100 gr i narastao 4 cm za mjesec dana. Bebica rođena 3 sedmice prije sa 2600 gr, dužina 49 cm, a sada sa 2 mjeseca uduplao težinu (5200 gr) i narastao 9 cm (58 cm).
MasAllah, samo dojimo i mamina sreća raste i napreduje.
< Poruku je uredio srećicaa -- 17.5.2013 21:06:50 >
¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨* Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno. 16.03.2013.
ma bjezi ajla samo nabijas komplekse nama sitnoj kategoriji
IZVORNA PORUKA: ajla86
za 5 dana ce imati 8 mj a ima 11,800 kg....meni se cini previse
"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."
ajla, mozda da popricas s pedijatrom o kolicinama koja ona pojede? nemoj me pogresno shvatiti, znam da dijete voli da jede i da sama trazi i vjerovatno place kad prestanes hraniti, ali imam slucajeva u okolini kada su se djeca prejedala, pa sada s 3-4 god povrate skoro svaki obrok, jednostavno nemaju mjere...
ma jasno je meni da debljina nije zdrava,ali nema sanse da joj ogranicim obrok to je urlikanje,vristanje....pokusam je zavarati cajem,kompotom....ma nista. dajem joj da jede kad trazi.
ma jasno je meni da debljina nije zdrava,ali nema sanse da joj ogranicim obrok to je urlikanje,vristanje....pokusam je zavarati cajem,kompotom....ma nista. dajem joj da jede kad trazi.
Ne možeš ograničiti , to je u redu ali možeš davati manje kaloričnu hranu.Nek ti je na umu da je debljina opasna po zdravlje.Kako sad deverate sa stolicom ?Nemoj joj davati šećer u kamilici. Možda je pedijatrica na to mislila kad ti je rekla ono za hranu.
ja na tvom mjestu ne bih nikako davala monte, smoki i sta vec dajes, a vjerujem da sigurno dajes svasta nesto...dijete je podebelo i to je slatko sada, ali moze da bude problem kasnije i to veliki problem. izbaci slatkise, bilo kakav oblik secera koji nije vocni, smanji malo s puterom i sl i eto... mozes ti njoj dati da jede koliko zeli supe sa brokulom ili voca, ali moras druge stvari... ja bih i zitarice malo umanjila
Do skoro 6,5 mj je iskljucivo dojila a kasikicu je prihvatila tek sa 7,5 mj. U periodu od 6-8 mj. je slabo dobijala na kilazi pa je onda opet krenulo "primanje" kg hehe hB.
ja na tvom mjestu ne bih nikako davala monte, smoki i sta vec dajes, a vjerujem da sigurno dajes svasta nesto...dijete je podebelo i to je slatko sada, ali moze da bude problem kasnije i to veliki problem. izbaci slatkise, bilo kakav oblik secera koji nije vocni, smanji malo s puterom i sl i eto... mozes ti njoj dati da jede koliko zeli supe sa brokulom ili voca, ali moras druge stvari... ja bih i zitarice malo umanjila
izvini molim te ali ko je rreko da ja ista dajem od navedenog? nikad okusila nije ni monte ni smoki niti puter.slomih se kuhajucu koljenicu i praveci razne povrtne kombinacije.djete filujem povrcem,a ujutru voce+zitarice zbog probave..... sad dok mogu ja odlucivati sta ce jesti šopam je zelenisima,trudim se da ima kvalitetan obrok. a poslje ce vjerovatno postati probirljiva